Cestování

Hakuna matata Zanzibar 2011

10. 05. 2011  

Po Kili, safari a masajským večírku jsme se útrpnou cestou přesunuli přes Dar es Salaam na ostrov koření Zanzibar! Tady jsme si konečně dopřáli pravou povalečskou dovču… všemožně se flákali, trajdali po bílejch plážích a užívali si naprostý pohody v tomhle africkým ráji! Podívali jsme se i pod hladinu oceánu a jako neplánovanej bonus  zavítali  na právě probíhající festival africký populární hudby :o)

Celá naše cesta po Africe je rozdělena do tří reportů: Kilimanjaro, Safari a Zanzibar! Přikládám zas pár ubohých poznámek z deníčku, snad budou někomu k užitku :o)
*středa 9.2.* Vstávačka kolem 8:00, dáme malou snídani a jdem najít Buddymu holiče. Střihne ho zabržděnej Tanzánec. Pak sbalíme… dodávka do přístavu už čeká! Po cestě zalaminujem certifikáty z Kili a čekáme v tom vedru na loď. Dusno jak prase! Ve 12:30 to jede. Sáčkujem se na palubu a sednem do první třídy. Místní v burkách polehávaj namačkaní na palubách okolo. Většinu plavby prosedíme na špici lodi… námořníci sou borci!!! V 15:40 přirážíme k Zanzibaru. Taxi, hotel Karibu, super pecky! Trajdání po městě. Trh s mořskejma příšerama… přežraní jak prasata! Dnes začíná 5-i denní festival. Podplácím vyhazovače a kolíbám se v rytmu afrických písní! Za pár hodin doráží Jesus… pak i Papá! Korporujem s místníma. Holky se lepí:o)  Hoši nakupujou lahváče a tři metry před hotelem celou tašku rozbíjí :o)  Spát jdem někdy po 2:00!!
*čtvrtek 10.2.* Brutální vstávání po 8:00. Sprcha, snídaně a jdem do ulic! Vedro na umření. Berem taxi na letiště a kupujem letenky do Nairobi! Zpátky do ‚Stone city‘, berem bágly z hotelu a jedem dodávkou na sever. Hledáme ubytko na 3 noci. Vybíráme bungalovy Safina v Nungwi. Pohoda! Trochu se aklimatizujem a hurá k moři! Teplý jak chcánky, dost mělký, neskutečnej bílej písek. Šutr střídá řasu. Paráda… ráj!! Bojujem s přílivem a lahví vína :o)  Pak trochu podrbeme s Masaji a místními potapěči a pokračujem u stolu plážovýho innu. Noční život tu má neskutečnou atmošku! S Vaškem pak přelstím ochranku jednoho lepšího resortu a ještě posedíme u jednoho Kili s výhledem na příboj… skvělý! Ani nevím, v kolik sebou bechnu pod moskytiéru :o)
*pátek 11.2.* Vstávání po 9:00. Snídaně. Musím najít net… včera měl Chrenko narozky a já darebák ani nepotřepal :o)  Jdem se s Buddym projít na úplný sever ostrova. Trajdáme po pobřeží, rozdáváme dětem bombóny, kupujeme mušle, fotíme a popíjíme čůčo :o)  Ve finále se rochníme na mělčině a před 15:00 jsme v bungalovu. Hledáme Valachy a jdem zařizovat potápění na zejtřek. Pak si zajdem na masáž, ještě chvilku posedíme na terásce a brzo spát. Klima jede pecky… kosa!!!
*sobota 12.2.* Vstanem kolem 7:00. Jako vždy první snídaně… už 14 dní to samý :o)  Na půl devátou jdem do Poseidon Diving, zkoušíme bebechy a vyrážíme směr atol Mnemba. Za chvilku jsme tam. Malá instruktáž a hážem záda do vody. Jesus to vzdává po pár minutách. Taky mám jako nováček na mále, ale nakonec to kousnu a užijem si s Buddym parádní podvodní safari. Druhej ponor už není tak barevnej, ale pohladit si želvu taky není špatný :o)  Jen ty uši kdyby tolik nebolely! Před 15:00 jsme zpátky. Dochází peníze… měním keňácký za tanzánský… na chvilku to vystačí! Posedáváme na verandě a tlačíme zásoby z domova… přikrmujem i místní kočičí pár. Pak jdem eště na hody k Valachům, kde spořádáme dvě vepřovky :o)  V podvečer jdem na pláž… kecačka u petrolejky, noční koupačka, fotičky a předběžný smlouvání v suvenýr krámcích. Pod síť lezem kolem 23:00!
*neděle 13.2.* Vstávačka před 8:00. Postupný balení. Narychlo se jdem projít k rybářům. Po cestě navštěvujem místní školu a školíme černýho Igora Hnízda :o)  Na pobřeží právě vytahujou úlovky a draží je… náramná podívaná! O kus dál kupujem velký mušle za babku a vracíme se balit. Eště kupujem triko a nějaký suvenýry. Potkáváme i nějaký Čechy. Bágly necháme na recepci a jdem se eště vystavit k pláži. Zvedá se slušnej vítr! Jdu eště ukecat černouška na obraz. Měním 10 éček, dávám plody moře a pivo jako rozloučení a ve 14:00 nám přistavujou taxi do ‚Stone city‘. Projdem trochu uličkama a poslední chvíle na Zanzibaru trávíme zas na festivalu Santi za Busara Zanzibar. Musíme odejít, zrovna když se to začíná parádně rozjíždět… velká škoda :o((  Musíme na letiště. Dobrá díra :o)  U rentgenu trocha cavyků s mušlema, ale klapne to! Čekání nám krátí Čech, co žije v Daru a dneska už odlítal kvůli větru nadvakrát… furt neúspěšně… no snad se nám to povede napoprvý! S menším zpožděním odlítáme po 20:00. V půl desátý jsme v Nairobi. Vošéfovat bágly, ať neplatíme víza a pak sedíme u restauračky, přejem Jesusovi k narozkám, co má za 50minut a s Johnnym Walkerem je nás šest :o)  V telce rugby…
*pondělí 14.2.* Kupujem víno a oslavenci sladkou pomlázku :o)  Malej bůgr v hale a ve 3:50 odlítáme. Skoro celý to prospím. V 9:15 (posun -1 hod) dosedáme v Istanbulu. Tady máme času habakuk! Najdem klidnější volný místa a povalujem se. Do města nejdem, páč v těch 6-i stupních by to někteří z nás jen v tričku nedali! Vleče se to hrozně… nohy nateklý a dost teče i z nosu… ach ta klima :o)  Jesus má sračku… řádnou! Naloďujem se a v 15:45 odlítáme. Zas výborný jídlo od Turků. V 16:50 (posun -1 hod) přistáváme ve Vídni… sněží… sandálky a krátký tričko ideální :o)  V 17:30 už skáčem do káry a tradá domů! Rozvezem Valachy a ve 21:30 home… ach jo!!

Radko, Péťa, Jesus, Papá, Vašek      (9.2.-14.2. 2011)

, , ,


15 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Díky P.S.B.!!! No, nejsou to jenom moje fotky… zrovna vlaštovku fotil Buddy :o) Freddyho sochu jsme neviděli, ani nevím, esli tam nějaká je… vím o jeho rodným domě, ale i ten prej není vůbec lehký najít… takže nic :o))
    Banánky luxusní, viď?!?

  2. avatar koki napsal:

    Ja bych ten chleba radsi se salamem.
    Polni prace v plnem proudu,nebojte,ryze bude zase dost.

  3. avatar Chrenko napsal:

    ojojojoj to je cely un

  4. avatar Tichac napsal:

    Krtek, krtek, krtek… to je prostě Chrenek :o))

  5. avatar chrenko napsal:

    pecu chleba, beru sul…

  6. avatar Tichac napsal:

    Když jsme u těch datumů… takže pátýho července, Koki?!? Už se těšíme!!!

  7. avatar chrenko napsal:

    asi ve svedsku meli ctrnacteho :-D

  8. avatar Tichac napsal:

    Holt pátek třináctýho… :o))

  9. avatar Chrenko napsal:

    muhehe radek, to si povime po te 6stce

  10. avatar Tichac napsal:

    Co chceš dělat se 100 pivama, Adku?! To bysme museli rovnou vypít a z dovolený by bylo akorát tak velký okno :o))
    Letos už nějak nic neplánuju… uvidíme, co přinese čas… :o)

  11. avatar adek napsal:

    takze zadne mlaskani( koketuji s myslenkou prazdniny v evrope. planujes neco vetsiho cervenec srpen? kdyz dojedem do Srbska mam slibenych sto piv!!! sazka.

  12. avatar Džony napsal:

    Deset z deseti bludišťáků….

  13. avatar Tichac napsal:

    Íngliš Adku… evrybády umíš íngliš :o))

  14. avatar adek napsal:

    pekne. jak jste se vlasne po celou dobu dorozumivali s domorodci?

  15. avatar chrenko napsal:

    12:22:40. maj to tam pekny igore hnizdo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.