Hory

Výpad na Däumling 2015

16. 05. 2016  

„A kaj že to robí ten Kaštan?“

„Ty, jakasi Hofpurgelhütte… či tak nějak.“

„A kaj to je?“

„Ti nevím Johny, třeba hodit oko do map!“

September finišuje a tak pálíme směr Alpy, než tam nafuja meter pulvera. Směr Gosausee a v plánu máme samé šmaky… jak jinak! Snad v tom frmolu stihnem aj malou návštěvu u Kaštana.

A tak po klasickém nočním tranzitu, zcela čerství a nadržení, razíme nekonečným nástupem na rozcvičkovou vynýtovanou pětečku Gosausee-Triathlon. Linie je jasná už zdálky, ale jak se pod ní dostat? Inu po hodině bludné šlapačky voláme do ČR Jarči, aby nás naguglila na správný chodník pod stěnu. Konečně jsme on-line, slunéčko začíná svítit a my se pomalu šoustáme těmi kamennými rourami. YES WE ARE PIPE CLEANERS!!! Wow a máme tu podvečer, slunéčko pomalu zapadá, ale nám nestačí. Poté co jsme vyčistili všechny trubky, korunujem to jebanicí urostlou klečí, která nás vyplivne kósek pod Adamekhütte. Slunce je fuč, tma na krku a od ledovce jde pořádná kosa = ideální čas na sestup s převýšením 1200m! A tak se po 36-i hodinovém triatlonu (driving/hiking/climbing) zavrtáváme do spacáku v kufru Šípáka… myslím, že jsme nestačili ani požvýkat hrozinku a už sme byli tuzí.

Pípípípíp… 5 hodin chlapci, budíček! „V pohodě, šak sem už nemohl ani dospat!… zasrané hodinky…!“  Tak kluci, plnou polní na 3 noci a fičte pod ten Däumling. Nastoupáme zas víc jak kilometr…ať žije MASO!! No před polednem už sedíme pod Ostkante, tlačíme svačinku a je nám jasné, že to necháme raději na zítra. Ještě kontrolní telefonát do ČR kvůli předpověďi, a to už je nám zase jasné, že to prostě polezeme buď teď anebo až bůhví kdy…! Navíc před námi do cesty nalézá bavorský páreček. Kůůůůrde… valí jak laňky, tak to bude pohoda, to jenom tak vypadalo. A tak jdem do akce jen co dolezou druhou délku. To je naposledy, co jsme viděli jejich zadky. Pak už si pamatuju jenom tranz přerušovaný občasnou hákovačkou a všudypřítomným výhledem na ledovec a Johnyho prdel nebo hlavu…:) Kolem 18h jsme na vrcholu a čeká nás cca 600m šluchta s mlhou a soumrakem… opět ten pravý čas začít slaňovačku. Za tmy dolézáme k vepříkům, večeříme a na pohodu ladíme intuitivně chodník směrem do sedla, odkud se spóštíme za Kaštanem na Hofpürglhütte.

Myslím, že před 1/2nocí už řežem dřevo na půdě winterraumu, kde převážně trávíme následující 2 dny kvůli poměrně slušnému sněžení. Nicméně se nenudíme! Je tu útulný boulderraum, a tak hrajem bouldrhrátky. Za chvilku to tu vypadá jak v pekárně, muka všade, viník je jasný… Michi-Piratt von der Küche! Na závěr prubujemy pár sportovek v okolí chaty, ale je mokro a tak 2°C…takže pecka :) Tož alespoň ten výlet zasněženou krajinou k autu nám zase zavírá huby a zalévá srdcata čarem ;)  Hiku zdar, vertikálnímu zvláště!!

Radko, Svoby       (21.9.-25.9. 2015)

, ,


70 x to už někdo okomentoval

  1. avatar kastanek napsal:

    Dnes Nestíhám! Lidi aj seru! Aj kámoše! Kluk má zlomený kotník, já mu nakoupim, ale přijdu v ten moment, že Nestíhám ten den už bouldrraum. Nebo stiham, ale už rozladění a s extrémně málo spánkem! Prásk jak atomovka! Žádná přetvářka! Snažím se vysvětlit, že teď přez týden potrebuju jiné řešení! Přidávám na obrátkách a mám šanci! Radko aj loni bych jezdil po malování bouldrovat na kole, ale byl jsem slabší! Jedu třetí jaro stejnou pro mě momentálně zajímavou práci, ale mozek potřebuje změny a přidat obrátky! Riziko menšího spánku čím budu slabší, protože s tím kolem su pomalejší jak s autem a mám batoh většinou plný! Su venku! Ne u kámoše na bytě! Zítra nahoru! Zajímá mě druh sněhu, trénink a pokud bude něco navíc, tak to je jen bonus. Teď ještě bouldr a sprcha. Jedu teď ve dvou sprchách týdne. Víc nepotrebuju. Propotim hodně, ale na tu kvantitu to není extrémní smrad. To není náhoda, ale nejsu ani nějak daleko. Baví! Zatím su pořad ve výkyvech psychických, ale aj v té situaci v které su, mám šanci v létě být víc nahoře jak dole! Mám plán, ikdyz je hodně nejistý. Každopádně maluju pro v pohodě lidi! To cítím! Dnes jsem ráno dostal 25 euro od šéfa. Včera dostal od zákazníka bonus na svačinu a dnes ráno vsem poctivě rozdělil. To nefunguje všude. Jsou šéfové co by nerozdelili, když ostatní neví, že něco dostali. Časem se ozvu. Přiletí doufám nějaká podzimní pozvánka, plán je, ale není to brnkacka! Teď extrémně Nestíhám, ale nemusím být brzo ráno slabý. Hory!!!

  2. avatar kastanek napsal:

    Bude spoustu změn. Dá se! Dá se! aj vyrazit na kole s lyžema na zádech a v deset ráno už přitahujes ve zavřených skalách kde je ještě celodenni stín za ruky v prašanu. Zavřený si tam neskutečně. Krátké, prudké, ale zajímavá kvalita. Po obědě už si dole v kratasach na kole a večer v bouldrraumu. To minesr aj ledovecek. Maličký, ale členitý a pozavíraný. Z mého pohledu zajímavý hlavně na stan a to není každý kousek zbytku ledu. Hory tě někdy odmění. Samozřejmě mnohdy odpadaš a zase jindy se vzbudiš a si jak turbodmychadlo. To turbodmychadlo tě baví a záleží kolik toho vydržíš když odpadaš. Hlavně psychicky teda. každopádně to směřuje víc k přírodě a lanovky už jen tak případně pomoc učit děti lyžovat. Bo to zajímavé jídlo a to zatím určité a to je ten důvod! Těžko říct jak by to pokračovalo na špagetach! Nevím! V tom už nejedu! Šlo by to určitě finančně, ale jinak nevím! Hory!

  3. avatar Svoby napsal:

    A spojitost s těma šílenostma co je děláme na kopcach? No teď sem kdesi byl a studoval tam nahlas nějakou sexy lajnu na letní polezení a pokusil se ji konzultovat s takovými místními pseudogajdy (v dané zemi-Bulharsku- jsou ale jistě špičkou ve freeride v dané oblasti) a jelikož oni jezdí lyže a v létě sjezdové kola a na skále nelezou tak víš co mi řekli? Řekli: „No ty vole tak tuhle lajnu by lezl leda tak člověk který hledá boha“ a mysleli tím jako týpek co se chce zabít, ale v té jejich bulharské angličtině to řekli s tím „hledá boha“. No a já vždycky v průběhu nějaké na můj level extrémnější lajny právě cítím že právě těď se cítím tak nějak božsky bezrozměrně, právě postrádám pocit té všudypřítomné otravné černobílé duality. Otázka?! Ještě jeden božský krok na hranici odevzání se a nemusíš se do té duality už taky vrátit :). Nevnímáte to náhodou podobně :)

  4. avatar Svoby napsal:

    Ty jo tu to jede a Michi nám začíná psát i s diakritikou, takže tomu rozumím na první přečtení. Hoši až se budete mět v plánu setkat tak vám tam pošlu Lucku, ta vás zaučí co se bylin týče. Já toho moc nepochytám, ale řeknu ti Kaštan jedno: Normálně teď na jaře koštuj co se ti namane. Okousávej pupeny stromů, prej ale ne vrcholové to prej ty stromy těžce nesou. Dále jsou dobré i některé květy. Já to konkrétně neznám, ale dělám v instituci, která jede tvoji filozofii. No je to zajímavý, a kurde drahý. Děcka dají za oběd 60 Kč, a je to oběd tak strašně obyčejný že jen pohled na něj mi evokuje hlad :). Ale jak jsem ti psal, něco na tom asi bude, ale já osobně jsem v tom jak slepý u houslí. Doma totiž jím normál „sračky“, ale mně prostě chutnají. A borůvečky si sbírám svoje a šup do mrazáku. Jahody v sezóně z jížní moravy 20 Kg a šup do mrazáku. Na čajíčky, petrklíčky, lípečku a bezík, usušit. No kámo je to pěkná mrdačka, ale mně to celkem baví ale hlavně mně to nepříjde jako něco výjimečného, já su tak naučený od mala. No Kaštan, rozumím té filosofii, jejím výsledkem by měl být když to přeženu návrat do doby před průmyslovou revolucí. Tož jako nic proti, ale každá rychlá změna nese s sebou jisté násilí. Člověk zvykne na všechno, a všechno nese svoje + a -. Jednou mi týpek řekl že su fatalista nebo co. No prostě si myslím že je to všechno úplně jedno a ta míra „blaha“ či „neblaha“ bude vždycky stejná. Prostě když přimaluješ na bílý papír kus černé tak to bude vždycky na úkor bílé. A dokud budeš v živém těle, tak ti nezbyde, než se s tím pokudmožno neustále smiřovat namísto toho aby ses tím nějak trápil. Jaké to je či není mimo živé tělo? No kdo ví? :) Čus kluci ;)

  5. avatar kastanek napsal:

    nazdarek.techto lidi bude vic a vic. slysel jsem a znam kluka ktery je dost mlady a zajima se o bylinky, pestuje ruznou zeleninu atd a je rakusak. znam holku co zije v rakousku. puvodem ceska a jde taky cestou hor a bylinek. no ja napr. ted nemenim pneumatiky, ikdyz 99 procent lidi by menilo. znamena to vic veci. osobne si myslim, ze stavu mych pneumatik jde prizpusobit druh jizdy. samozrejme nemam v planu moc jezdit autem, takze to znamena jeste vetsi fyzicky zaprah co se jara tyce. vic kola. loni jsem jel napr. po malovaní bouldrovat autem. letos pokud po malovaní pojedu bouldrovat na to same místo, tak pojedu na kole. otazka je sjeti gumy na kole a na aute, ale co se tyce spalovani nafty a jidla, tak dam prednost tomu jidlu a to víc prirodnimu. nemyslím si, že zvetším objem příjmu jídla, ale otestuju to co mě zajíma, co ještě neznam a co chcu vyzkouset. v realu to vubec nemusi znamenat, ze usetrim finance! kazdopadne se budu dal zamerovat na prirodu v ktere ziju. Osobne sezenu aj v zajimavych obchodech napr. brusinky a to aj od zajimavych firem. jenze? nesezenu prirodni brusinky ktere by nebyly doslazene napr. jablecnym saftem atd. brusinky uz sbiram taky. tady ty slazene nekupuju. bacha na figle! proc jsou loupane mandle zbavene slupky drazsi jak ty neloupane ktere maji slupky a v tom pripade neco prospesneho na vic pro tebe pokud je ta vec prirodni. pravdepodobne je nekdo loupe nebo se nejak loupou a to neni zadarmo a to, ze zbavujes mandli prospesne veci se neresi, pokud je zajem a nekdo kupuje mandle bez slupky. proc zatim na chate neni vyber mezi vajicem z klece a vajicem bio. rekni me proc, kdyz to neni zadna prace navic a to jidlo bude drazsi jen o nakupni cenu vajec a zacnes tak, ze jich koupis dvacet a tech z klece mas sto a pokud tech dvacet prodas, tak jen cedulku vytahnes z jidelnicku a nebudou v nabidce a pripadne priste koupis bio vajec 40. kdyz ti z dvaceti 17 zustane, tak hold trosku prodelas. osobne si ale nemyslim, ikdyz nevim! to je treba zkusit! tim tlacis na lidi kteri jdou na trh s chemikalizovanym jidlem, aby se vraceli vic k prirodnimu a taky pravdepodobne pak muze jit cena prirodniho jidla niz a niz a bude dostupnejsi. k tomu davas lidem na vyber. v tomto jsou rakouske supermarkety uz dal jak ceske, ale v cr se to bude taky pravdepodobne menit k zajimavejsimu pro lidi. s timto napr. nesouhlasim a nejsu sef chaty! to neznamena ale, ze proti tem lidem neco mam. V tomto z meho pohledu delaji chybu oni a ja mam zase jine chyby. otazka je globalizace. Osobne ja zacnu pravdepodobne vyrazovat zpet pomalinku jidlo dovazene, pokud najdu v oblasti v ktere ziju jine prirodni veci ktere jeste neznam. kazdopadne prirodni lidi maji dane taky to, ze utecou, rozprchnou se atd. vic civilizacni lidi vezmou z meho pohledu kdyz maji strach atd. do rukou zbrane a podobne. prirodni clovek utece pokud neni stoprocentni masozravec. v realu se bude chovat podobne jak napr. jelen, kamzik atd. civilizacni clovek resi jinak ze! proc vyrabi zbrane a zbrane a zbrane. no tak asi aby je poskladal do skladu na hromadku a nechal je tam na veky lezet! NE PROTO ABY JE NEKAM PRODAL NEBO PROTO, ABY JE POUZIL! v tomto pripade si myslim, ze dokonce VIM! je možné, že se sejdem, ale uvidime kdy a kde. to zatim nevime. další má chyba v předešlém psaní je chyba. napsal jsem tam svoby, ale to nemělo v reálu žádný důvod! chyba mozku. dřív jsem na to byl zvyklý, ale už jsem to změnil na Petře nebo neoslovuju. tyto dvě varianty. v tomto případě to byla chyba mého mozku. nemělo to žádný jiný význam, ikdyž to tak muže působit, protože s tím jsem došel já, že jména nebo neoslovovat a pak jsem napsal Svoby. Má chyba, má slabost, ale význam to žádný nemělo. Nálada se mění. to má pravděpodobně většina lidi. pokud je např. nálada extremně dlouhodobě negativní, tak ten člověk už nechce v hodně případech dál žít. divej kdybych v té době jak jsem ležel na hodně vysokych dávkách chemoterapii a nevěřil doktorům nebo byl v té době proti příjmání chemoterapii, tak je pravděpodobně vytrham nebo už nežiju. dospěl jsem ale časem k jinému názoru a není to zášt proti doktorům. oni spoustu věcí doopravdy neví, některé zase pravděpodobně ví, ale začarovaný kruh atd. je spousta lidí co hold má všech různých věcí víc než potřebují a dojdou k závěru, že rozdávají. jsou lidi co nerozdávají a jsou lidi co jim chybí. já mnohdy už aj rozdávám a to bych si ty borůvky mohl usušit a ne pak v zimě když nemám kupovat v průměru za padesat euro měsícně boruvky NEORGANICKE, STRIKANE, DOVEZENE. zatim žiju v představě, že jsou pro mě zajimavějsí jak žadné, ale aj v tom mám v plánu snažit se změnit! přípádný pozdější pokus odejit tady to vše obnáší. já chcu případně odejít tou přírodní vizí. pokud ti příroda pomůže, tak pak zaleží ještě koho potom potkáš pokud někoho potkáš. jaké lidi? ty které budou zajímat papíry, víza, mají zbraně atd. nebo ty kteří na to místo došli podobnou cestou jak ty. To nevíš, ale uvědomuješ si to, že v tom bude velký rozdíl! já su údajně křížený rakousko, chorvatsko, český pokud se budeme dívat tak průměrně do dějin

  6. avatar Tichac napsal:

    Čau Michi,
    čím víc tu píšeš a otvíráš se, tím víc bych chtěl dát společnou řeč… doufám, že bude příležitost… tvý názory a vnímání světa sou mi hodně blízký!!!
    K tý Aljašce… komplet přes Rusko, to zní hóódně zajímavě!! Každopádně nějaký pochyby, jestli na to máš psychicky atd., tak to buď v naprostým klidu… podle mě si psychicky mnohem silnější než drtivá většina běžný populace… a o fyzický stránce snad není třeba diskutovat!!! Na takovým podniku bych spíš viděl největší problém v logistice akce… ale čert ví, jak to máš namyšlený…!?!
    Jinak dneska sem si zabajkoval do lesíka pro medvědí česnek… s červenou čočkou byl skvělej :o)
    Měj se, kámo!!

  7. avatar kastanek napsal:

    Víš proč si tyto věci uvedomuju? Protože makam, makam, makam. Kupuju ty obycejnejsi věci které jsou dražší, ale prospěšné. Nepiju alkohol atd který gumuje, ale znám alkohol atd. Do toho mě to posílá do finančních mínusů. Velká většina lidí má názor, že Bio je moderní. Hmmmm, tak to si já nemyslím. Obyčejné jídlo je dražší než jídlo chemikalizovane a podobně. Není zajímavé být unavený nemocný atd. Do toho alkohol atd a jdeš a jdeš a jdeš!!! Vím jak funguje např kouření marihuany. Už si to moc nepamatuju, ale semínka nechám naklíčit a sním je. Nemám půdu, takže je sním. Kouřit nepotrebuju. Strava je to v pohodě z mého pohledu. ty prodavačky v těchto obchodech to nemají vůbec jednoduché pokud to není jejich obchod a jsou tam jen zaměstnané! Vem si. Ty pracuješ v takovém obchodě, pravděpodobně nemáš velkou výplatu, prodáváš obyčejné věci, ale možná na ně nemáš peníze! Začarovaný kruh. met např svůj les atd. Jak jako, že tento les, či tento pramen je můj! Srandovní mě přijdou ti lidi co vlastní např hodně nemovitosti a v reálu k životu potřebují jen jednu. takže je víc možností že! Ti lidi co v reálu odešli, či se pokusili odejít z civilizace nejsou gumy. Naopak ti co utíkají z přírody do Evropy pokud se tam u nich zrovna nestřílí atd tak na to mám jiný názor a asi ten, že chaos!!

  8. avatar kastanek napsal:

    Na planetě Zemi, pravděpodobně postupem času klesne „extrémně“ počet lidí a ti si pak uvědomí, že peníze nejsou třeba a padnou! Zatím je brzo. Hodně brzo. Chechtaky u mě taky nemají moc velký respekt. pokud teď nemají peníze někde sílu, tak je jasné kde a jak ti lidi žijí. Určitě žijí na jednom místě a moc necestuji. Maximálně v nějaké oblasti. pěšky atd. Hold my jsme se narodili a prásk do systému. Dobře se učíš a nejdes na vysokou školu. Si v tom případě magor vetšinou. Takže např velké procento doktorů, je lidí co se dobře učilo, systém si je vyškolil, ale co je to např zdravější výživa, tak k tomu dospějí až v pozdějším věku a pritom mnohdy sami nejsou zdraví! Mají už děti, barák atd, takže jedem! Peníze!

  9. avatar kastanek napsal:

    Z jara maluju, natiram atd. V pohodě by to bylo, kdyby to bylo bez chemikálií. Kdyby byly např přírodní barvy. Ale dobrý, koupím za to obyčejné jídlo. Na chatě mám ještě tu sílu na ty borůvky a tu vodu. Tyto dvě věci jsou prospěšné, plus odpolední trénink. Na ty lidi co tomu na té chatě sefuji bych nenadaval. Ti jsou v zápřahu taky celý den, ale nepijou tu vodu a pokud ji ty borůvky, tak to, že je dostanou. Já mám zatím na to sílu, ale není to jen tak. Bez ocist, nechemikalizovaneho jídla atd to nepůjde dál! Takové lidi pak ještě napadají větší extrémy než v kterých jedou, Radko, aj když z nich mají strach. Žádné zbraně, žádné protesty atd. Řeknu ti názor a vysvětlím ti pohled. To je asi vše. A zatím dal dupu a hledám v sobě morální sílu. ten nadpis tu byl doopravdy jiný! Zatím nemám vidiny atd. v pohodě věřím ti dal a beru, že mě jen tak lehko rozumět není. Chyby delam taky. to že je svět ve válce a k tomu v chaosu to si myslím. Já se ale chaos vytvořit nesnazim. Je víc úhlu pohledu, ale já finančně neprofituju. Topim se v minusech aj s nejnižším invalidním stupni. K tomu nemám děti, neplatim nájem. Jen hodně kratkodobe loni a nelyzuju pro zlaté medaile. Tam se můžeš taky dostat do situace, že máš na hlavě cepicu s nápisem Milka, ale nejis tu milku. Já už se nechcu dostávat do takových situací, ale naopak se chcu dostat do situace, že budu bez prvního invalidního stupně. A to nebude brnkacka. Cestovat asi moc ne. Hledat přírodní místo pro život a těch je pravděpodobně min a min. Statek v Beskydech je posun. Určitě ano, ale např barák mimo prahu a každý den dojíždět do prahy a zpět už moc posun není. Trošku jo, ale ne moc.

  10. avatar kastanek napsal:

    Je víc možností. Já mám výhodu tu, že mám sestru a ta se o něco podobného pravděpodobně nepokusí. Asi ani nepřemýšlí. Nebudeš se případně pak cítit tak sobecky vůči jednomu z rodičů a to taky nevíš ke kterému, pokud premyslis jak tvoji rodiče a to tak, že budeš na světě déle jak oni, ikdyz ani to nemusí být. Takže? Buď do toho budeš prát víc peněz, nebo pojedes dal takové zátěže na drahém jídle s obcasnyma pustama a stejně nebudeš asi vycházet, nebo pojedes ty zátěže na chemickém jídle a pravděpodobně odpadnes dřív atd atd. Krmení beru doopravdy s úsměvem. Budou lidi co budou názoru, že lezu hodně. Já ti řeknu, že lezu sem tam. Většina lidí mě řadí mezi ty kterým hrabe a hrstka říká dávej si bacha! Tu už začínám být taky řazen mezi ty kterým hrabe.

  11. avatar kastanek napsal:

    Když najdeš v životě místo kde budeš soběstačný, tak ti hrabat nebude! Zatím si jen v civilizaci a horách na střídačku. V horách dlouhodobě neprezijes bez návštěv civilizace. V létě si sice v horách, ale zatím jen v civilizaci a v zimě si častěji a častěji v horách bez civilizace, ale obnášelo by to minimálně lov a v tom případě útok civilizace na tebe! V civilizaci nic nevlastnis. Vlastnis jen civilizační auto. Není čemu se divit co mě napadá Radko o co se takoví lidi snaží atd. Kupuju obycejnejsi jídlo, které je dražší jak to vic chemikalizovane, které ti pravděpodobně víc gumuje hlavu. např alkohol gumuje taky! Alkohol už momentálně nepiju, ale sklenička červeného po jídle asi zlá nebude. Pustý z psychického hlediska a možná budeš met aj čistší orgány a jinak zatím dal obycejnejsi jídlo, které je dražší. Pak se uvidí. Netuším kdo to tu čte kromě tebe, Svobyho, sem tam asi Igora, Vojty a tvých kamarádů. Myslím, že zatím asi stačí. Nebabrat se. Cíle pořád zatím mám a mám aj strach, že je nezvládnu a aspoň pokusit bych se chtěl.

  12. avatar kastanek napsal:

    Jinak rysuj. To je dobře! Zase to tu někdy nakrmim asi. Nevím kdy. Třeba hned zítra. Slovo krmim je v pohodě. To mě nevadí. To jsou mé pohledy a neberu ho zle. S úsměvem. Na rovinu takové ty názory o obyčejném žrádle a pak priznani v tom smyslu, že ty vole na tom něco bude, tak k tomu moc respektu nemám! Ale v pohodě. Ať se daří. Já osobně cítím momenty kdy su silnější a slabší a tak to je. Mnohdy se to střídá. Díky

  13. avatar kastanek napsal:

    Nazdárek. Teď nejsu samotinky, ale mnohdy su dlouhé doby samotinky. Relativně teda. Teď jen trenuju a premyslim. Osobně premyslim víc a víc o Aljašce a to ne z toho důvodu, že ju chcu prodat. Žít tam atd. Odejít tam a ne odjet na výlet. Když budeš chtet někam odejít žít tak je z mého pohledu dobré být zvyklý na jedno místo. Letět tam mě případně nepritahuje a to právě proto, protože vůbec nepremyslim nad tím, že bych tam jel na výlet. Není úplně jednoduché střídat místa. Záleží teda jakou si vyberes cestu. Určitě to jde, ale mě se to nedaří, takže pak prirozene začneš přemýšlet nad nějakou výzvou a jednom místě, teoreticky a relativně přírodním z mého pohledu, ikdyz aj tam se začne asi brzo hodně těžit atd. Jojo je třeba být případně pripraveny, takže si např případně potřebuješ minimálně rok v kuse v Evropě zkusit takové místo z mého pohledu. Velkým cestováním ani např úplně nesetris přírodu atd. Z mého pohledu je tu dost mých psychických slabosti a dokážu si je přiznat. Např to, že jsem tu napsal, že nevím, jestli budu na chatě. V reálu vím z mého pohledu ze budu, pokud budu zdravotně pripraveny, protože mě byla dána otázka a já předem řekl, že dojdu. Jsou aj jiné varianty nebo se můžou najít, ale když reknes že jo, tak aj když se objeví nové, tak je minimálně na rok odkladas! Důvod je jasný! Už padlo slovo ano! Hrablo nehráblo! Relativní pojem pro mě, ale v pohodě. Jen tu taky někdy cítím takové nezajímavé názory. Nebo nezajímavé. Pro mě nezajímavé. Radko mě netáhne lítat a podobně. Já bych ani nepřijal nabídku všech sponzorů atd. Za Coca colu bych momentálně nejezdil, protože ju nepiju a podobně. No letos jsem zatím ani moc jízd co by z mého pohledu stálo za to neodjel zatím! Já potrebuju pomoc přírody abych měl dobrý pocit, že to bylo zajímavé! Letos hlavně jen trenuju! Na někdy samotinky a někdy v davu. Léto su taky v davu. Nevadí mě. Samota posouvá a jak říkáš ty otázka kolik jí vydržíš. To je na delší povídání. Chaty každopádně nejsou zlatý důl! Pokud budeš chtet zapojovat do chat v reálu obycejnejsi jídlo, které je finančně dražší a ne každý ho chce, tak to půjde! Protože já ho tam mám! Takže ho můžu nabídnout. Už jsem rozdal med, už tam byly aj damy, které dávali najevo, že chcou jest to co já a ráno čekali před chatou a šli se mnou pro vodu do hor! To je pro mě motivační a dělá mě to radost. Lezec to má pravděpodobně s jeho ženou v podnájmu a to není jednoduché. Já těm lidem věřím, jinak bych neřekl předem že za rok dojdu. Druhý pohled může být ten, že reknes ano, protože máš strach, že ji a práce nebude, ale z toho já strach zatím úplně nemám. Su lyžař mozkem, protože jinak bych teď určitě naplno lezl a ne lyžoval a jen sem tam lezl! K tomu nejsou úplně zajímavé sněhové podmínky, takže tato věc je zatím v mém mozku jasná! Co se týče Aljašky, tak to je zatím jen přemýšlení, které z něčeho vychází, je už dlouhodobé a jen je intenzivnější a intenzivnější. Slyšel jsem, že už to někteří tak presli a mě tam netáhne pripadne jen letět na výlet, takže potom taky premyslim takto. Je to asi aj zase v uvozovkách lezení bez lana a bez pomoci přírody pravděpodobně umres. Jenom např prejet případně ve správném období Rusko je oříšek. K tomu to přejít. Nemám zatím plán. Jen víc a víc o tom premyslim. Jestli k tomu dozraju doopravdy zatím nevím. Hore zdar

  14. avatar Tichac napsal:

    Zdar guru, ty to tady pěkně krmíš teda… to se mi líbí :o)
    No vida, kolik tam máš kámošů, paráda… a já myslel, že si tam někde v horách sám samotinký a občas jen sjedeš pobavit prodavačky :o)
    Hele, to záleží na tobě, jestli chceš celej rok trávit na chatě či v jejím okolí, ale aby ti z toho pak nezačlo hrabat :o) Já bejt tebou tak se neupíchnu na jedno místo, ale střídám jich víc, podle různých okolností a nálady! Každopádně si mě zaujal tvojím plánem o Aljašce… by mě zajímalo, jak tě zrovna napadlo tohle, ten přechod myslím, a jakou formou bys to tak chtěl podniknout?! Tak jak se někdy budeš nudit, můžeš se trošku rozepsat :o))
    Jinak bouldristi a lezci v drtivé většině Rambové nejsou… teda silou možná jo, ale tím objemem málokdy!! Každopádně pár kilo bych nabrat měl… hlavně ne do bachora :o) Mimochodem dnes 5 beskydských tisícovek s bajkem… takže momentálně rýsuju :o))
    Maj sa!!!

  15. avatar kastanek napsal:

    Hoši? Co tak zůstat celý rok na hutte! Gossau gletcher není tak daleko! Wintrraum je v zimě odemkly! Bouldr kamenů okolo dost! Určitě mě případně lezec nechá klíčky od bouldrraumu! Sníh tam nějaký možná padat ještě bude. Dole v garáži mužů mět kolo! Když bude nuda v zimě, tak mužů do fizmoos a např jít pomoct učit děcka jen tak za brusinky! Přemýšlím! O pokusu odejít na Aljašku a prejit Beringovo moře, ale ještě nejsu připraven! Zdaleka ne! Premyslim ale častěji a častěji! Jsou dny kdy to zvládnu aj bez jídla v tréninku a dokonce ten den nakupuju, ale po nákupu nevecerim, ale prasknu tam bouldrraum! Ještě nejsu silný! Nejsu ale ani slabý! Uvidíme a Hore zdar.

  16. avatar kastanek napsal:

    Dodatek. Ten co jezdil hrozné rychlosti rovně z kopca, tak to je taky kamos. Pokecame vzdy, zastaví, dojede atd. Když mu reknes v dnešní době něco o sněhu atd, tak poděkuje atd. Když jsme loni jen tak spolu pojezdili, treninkove jen tak kde on byl prvně, tak jen děkoval, děkoval a děkoval! A to jezdil fakt v jeho sportu ligu a to že případně vedle staré dodávky zastavi trochu jiné auto, tak to mě vubec nerozlazuje! Jedeme dál

  17. avatar kastanek napsal:

    Je to tu! Pondělí, plný trénink a má změnu! Nevím jestli zvládnu. Uvidíme! Jinak Radko znám lidi co např jezdili rychlostní lyžování! Rovně z kopca přez 240 km v hodině. Držení nějaký čas světového rekordu atd. V té době vážili mnohem víc než váží teď a vypadají spokojeně! Váha je relativní pojem. Pro mě je zajímavé být na relativně nízkou váhu neslaby, neunaveny, neotraveny atd. Hory ti nafackuji psychicky když si připraveny, natrenovany atd a pak není sníh! No nevybral jsem si např kolo nebo lyžování v branách. Na druhou stranu jsem včera mluvil s kamosem, který si taky nevybral kolo atd a letošní zima mu dovolila odbouldrovat 8a, takže radost. To bude minimálně jak obtížnosti sportovní lezení 8c. Možná 9a. No nevypadá jak Rambo! Juchuchuchuchuchuuu hory

  18. avatar kastanek napsal:

    Holt úhel pohledu. Zubařka ti může říkat, že máš používat zubní pastu s fluoridem z více důvodů. Nevědomost např. Nebo zubarsky průmysl např nebo např. taky proto, že cítí a že chce abys názor o fluoridu šířil a ona ho nešíří. Těch variant je fakt zatím dost. Dějepis taky fajn. Jsou lidi kteří už v dějinách např řekli až vymřou včely, tak postupem času na základě toho vymře v těch oblastech člověk. Na chaty pomalu a jistě začnou chodit aj takoví lidi, kteří dojdou a sami od sebe ti zaplatí jen vodu a nic jiného k pití si nedají. Zatím to funguje tak, že si koupí různé jiné pití a vodu dostanou zdarma, ale začnou chodit takoví lidi kteří si pití nekoupi a zaplatí ti dobrovolně jen tu vodu. To je můj tip a je jedno jestli bude Michi na chatách nebo ne! Půjde o to jestli tam bude ta kvalitní voda! Já mám v létě zatím super možnost. Neznám rozbor, ale dějepis je ten, že se o té vodě říká, že omlazuje či tak něco! Většina lidí se zatím směje. Já ju piju a stojí mě to dost energie, ale je to aj trénink! Teče přímo z vápencových skal asi kolem dvou tisíc nad mořem a není zadarmo! Málokdo ji vypije za léto tolik co já. Tipuju, že Kristýna ji bude pít víc a víc! Kamoska a kamosova holka! Fajn Italka z mého pohledu. Juchuchuchuchuchuuu hory aj facky dostávám, aj bomby, ale aj radosti.

  19. avatar kastanek napsal:

    Svět je v rovnováze a mám obrovskou chuť to sem napsat! Asi to jen tak nezapomenu, ale pošlu to dál! Dostávám facky, či přímo bomby, ale aj radosti. Klasický trénink. Sedím na lanovce. Vedle mě holka s klukem a probírají co budou dělat o vikendu. V češtině. Najednou jsou tam nějaké pětky z dějepisu. Nevydržím, začínám se smát a říkám. Jojo já taky měl pětky z dějepisu a z češtiny, ale matika, to bylo jiné kafe například. Snažím se vysvětlit svůj pohled na dějepis, jakože není ani špatný ani dobrý, že záleží úhel pohledu a slečna vpálí jednoznačně svůj názor! Dějepis je podle mě úplně na hovno. Taková chemie ta je např důležitá, protože dneska dávají do jídla samé sračky! Osobně si asi dovedeš představit Kaštanka na té lanovce. Dostala ode mě obrovské plusové body! Obrovské! Té holce mohlo být tak patnáct let hoši!!! Skoro jsem se zamiloval!!! Fakt supec! Dekuju za tuto mladou energii!!! Juchuchuchuchuchuuu hory

  20. avatar kastanek napsal:

    Jinak ještě jeden hoši. Že mě nejde strach. Su absolutně na lehko a např můj pokoj je celé léto odemkly. No a převážně v něm jen spim. Byl aj jednu dobu zamkly, ale ne moc dlouho. Zase jsem ty klíčky vrátil a řekl něco takového, že je nepotrebuju. úplně v pohodě. Su aj „oznackovany“ mezi doktorama, protože jsem se např na onkologii vrátil se zdravotní zprávou taky z nemocnice. Dokonce z té samé, že jsou mě případně doporučovány jen alternativní léčby! Mám jasnou značku! Naprostou jasnou na čele mezi doktorama narazenou! Svět je ve válce, takže mé mínusy atd fakt v pohodě! Naprosto. Znovu ti zopakuju, že rakovina atd aj má chyba!!! jednoznačně. to, že su v prvním invalidním stupni, tak to mě nezávid! To v reálu platí onkologický průmysl a ne daně jiných lidí! To je můj pohled. Bude jedine dobře pokud můj nejnižší invalidní důchod padne. Znamenalo by to pravděpodobně hodně změn jak se léčí, jakyma se má jít cestama atd. Zatím ho pořád mám. Je to samozřejmě aj jištění tady toho průmyslu a nejen pomoc pro mě! Z mé strany jdou všechny tyto peníze dobře. Do jídla a to ne do vajec od slepic z klece. žádné hodování a podobně, ale ty názory vám neberu! V pohodě. Zatím mám pořád chuť do života a není to kvůli vydelani balíku peněz a podobně. Ty peníze které např dávám do jídla a sportu, tak za ty si druzí a to většina, kupuje např bydlení. Tím nic proti! Absolutně chápu!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.