Hory

Výpad na Däumling 2015

16. 05. 2016  

„A kaj že to robí ten Kaštan?“

„Ty, jakasi Hofpurgelhütte… či tak nějak.“

„A kaj to je?“

„Ti nevím Johny, třeba hodit oko do map!“

September finišuje a tak pálíme směr Alpy, než tam nafuja meter pulvera. Směr Gosausee a v plánu máme samé šmaky… jak jinak! Snad v tom frmolu stihnem aj malou návštěvu u Kaštana.

A tak po klasickém nočním tranzitu, zcela čerství a nadržení, razíme nekonečným nástupem na rozcvičkovou vynýtovanou pětečku Gosausee-Triathlon. Linie je jasná už zdálky, ale jak se pod ní dostat? Inu po hodině bludné šlapačky voláme do ČR Jarči, aby nás naguglila na správný chodník pod stěnu. Konečně jsme on-line, slunéčko začíná svítit a my se pomalu šoustáme těmi kamennými rourami. YES WE ARE PIPE CLEANERS!!! Wow a máme tu podvečer, slunéčko pomalu zapadá, ale nám nestačí. Poté co jsme vyčistili všechny trubky, korunujem to jebanicí urostlou klečí, která nás vyplivne kósek pod Adamekhütte. Slunce je fuč, tma na krku a od ledovce jde pořádná kosa = ideální čas na sestup s převýšením 1200m! A tak se po 36-i hodinovém triatlonu (driving/hiking/climbing) zavrtáváme do spacáku v kufru Šípáka… myslím, že jsme nestačili ani požvýkat hrozinku a už sme byli tuzí.

Pípípípíp… 5 hodin chlapci, budíček! „V pohodě, šak sem už nemohl ani dospat!… zasrané hodinky…!“  Tak kluci, plnou polní na 3 noci a fičte pod ten Däumling. Nastoupáme zas víc jak kilometr…ať žije MASO!! No před polednem už sedíme pod Ostkante, tlačíme svačinku a je nám jasné, že to necháme raději na zítra. Ještě kontrolní telefonát do ČR kvůli předpověďi, a to už je nám zase jasné, že to prostě polezeme buď teď anebo až bůhví kdy…! Navíc před námi do cesty nalézá bavorský páreček. Kůůůůrde… valí jak laňky, tak to bude pohoda, to jenom tak vypadalo. A tak jdem do akce jen co dolezou druhou délku. To je naposledy, co jsme viděli jejich zadky. Pak už si pamatuju jenom tranz přerušovaný občasnou hákovačkou a všudypřítomným výhledem na ledovec a Johnyho prdel nebo hlavu…:) Kolem 18h jsme na vrcholu a čeká nás cca 600m šluchta s mlhou a soumrakem… opět ten pravý čas začít slaňovačku. Za tmy dolézáme k vepříkům, večeříme a na pohodu ladíme intuitivně chodník směrem do sedla, odkud se spóštíme za Kaštanem na Hofpürglhütte.

Myslím, že před 1/2nocí už řežem dřevo na půdě winterraumu, kde převážně trávíme následující 2 dny kvůli poměrně slušnému sněžení. Nicméně se nenudíme! Je tu útulný boulderraum, a tak hrajem bouldrhrátky. Za chvilku to tu vypadá jak v pekárně, muka všade, viník je jasný… Michi-Piratt von der Küche! Na závěr prubujemy pár sportovek v okolí chaty, ale je mokro a tak 2°C…takže pecka :) Tož alespoň ten výlet zasněženou krajinou k autu nám zase zavírá huby a zalévá srdcata čarem ;)  Hiku zdar, vertikálnímu zvláště!!

Radko, Svoby       (21.9.-25.9. 2015)

, ,


70 x to už někdo okomentoval

  1. avatar kastanek napsal:

    Jo Jo svoje je paráda, když ses dal na tuto cestu! Slepky bych měl asi dřív kolem statku něž kupelku. Sak voda teče ne a je jedno kde umyvas nádobí. Hold když máš tak rád vajica, tak je hlavně prirozené met svoje slepice, když rikas, že žiješ na statku. Já kupuju, takže trochu jinak. Každého volba. Tatry fakt fajn. V pohodě. Fotky jen některé a stačí. Kdybych nedostal na mail asi to tu teď nesleduju, ale kdyby se nepoužívá. Knížky! Nepotrebuju hledat signály kvůli ničemu jinému jak počasí zatím. Ideál ani na webech není ten, že to tu někdo schvaluje či neschvaluje. Já nepisu aspoň zatím pravopisne atd. Knížky mají větší silu! Hore zdar. jinak chaty mají zavedené zákoně kasy. Asi všechny hospody a podobné organizace mají dýška nebo tak něco! Do toho ale já moc nevidím. Každopádně je tam takovým jak já dobře. Mám možnost jest to co chcu, mám možnost pít pramenitou vodu, mám trénink atd a kdyby náhodou začalo jít víc lidí podobnou cestou jak já, tak je to v reálu jen „past“ na mě a víc práce pro mě! Těžko se to víc vyplatí, ale radost je viiiic! Má sílu! Já ani ale nevím jestli tam budu. Klidně mohla už dojít zpráva, ale já neodpovídám. Nemám telefon. Nevím. Uvidíme.

  2. avatar Svoby napsal:

    No koukám, že se duševně dostáváš zas do dobré formy. Paráda! „vajíčka od slepic z klece atd. To totiž v žádném případě není obyčejné!“ No na tom něco bude ty vole, a tak snad brzy budem mět svoje jaja :). Když já tu jaječnicu mám tak rád, aj ty volské oka. Cibulka na špeku či anglické, na malý plamen dozlatova, óóó už se těším na snído :) Maj sa a ať to šlape stále lépe a lépe. Z mínusů si nic nedělej, to je asi globální záležitost-všude stejná písnička, naštěstí šlapat do kopce a jezdit dolů se dá s jakýmkoli znaménkem :) Zjednodušeně řečeno: jak je mínus, tak je většiou lepší sníh, takže to bude dobrý. Hlavně jak svítí slunce, tomu je naštěstí taky šumec jestli + či -; Čus!

  3. avatar kastanek napsal:

    Je pátek že? Osum večer! Nejvyšší čas zalehnout do spacáku! Stává se dřív a nebude to brnkacka. Co se týče chaty atd, tak to ještě dlouho potrvá, než lidi začnou měnit stravovací návyky a žádný prezident to asi jen tak nezmění! Z mého pohledu mentalita českého davu a rakouského je hodně, ale hodně podobná. Co se týče priorit atd. Juchuchuchuchuchuuu hory! Jenom tak bych nestřílel z pohledu turisty co sem dojede na dovolenou. To jen tak obecně. Můj názor.

  4. avatar kastanek napsal:

    Ziju samozřejmě v představě, že rakovina byla aj má chyba, taky ziju v představě, že ne úplně zdravé zuby taky má chyba, taky ziju v představě, ze mínusy hold proto, že jsem si ještě do lyžařského horského chlebu nekousl! Někteří se snaží kousnout na základě kamer, počítačů atd a kvalitu zatím nemají! Hoši v pohodě! Kdyby to byla póza, jsou lyže na hřebíku a dělám jiné věci! Mám pravděpodobně víc věcí hmotných než potrebuju atd. Bum, bum, bum, hory jedem! z těch důvodů taky pravděpodobně, žádná zášť, nenávist atd. Taky nerad vidím nemocné lidi, protože ten pocit moc dobře znám! Tečka

  5. avatar kastanek napsal:

    Leden únor březen, ale nespim moc! To zase bacha. Nechcu úplně zpomalit metabolizmus. Těch devět měsíců spim spíš málo, ale na druhou stranu v těch přírodních hodinách co je tma! Takže deset večer do pěti ráno převážně celých těchto devět měsíců. Pripadne jen nějaké pulhodinove výkyvy, ale má to režim. jo a nejedu v žádných výzkumech, ale taky jedu někdy Tour de France, ale po svém. Informace mám, zkouším atd, ale žádné měření, doktoři, zrychlená regenerace doktorama atd. Pocity! Jsou lidi kteří se cítí tak, že mě závidí, ale na druhou stranu proč teda nemám parťáka! Jo Jo není to brnkacka. Bez sexu, jiných zábav jako hospod atd atd. Finanční plusy už hodně roku v žádném případě. Jen mínusy, mínusy, mínusy a mínusy atd. Solisti nejsou náhoda! Hore zdar!

  6. avatar kastanek napsal:

    Ještě něž vyrazim, protože nemám ani v plánu po vás šlapat! Nebavilo by mě to! Přečti si tu mé názory na to co se stalo loni v horách a na robina a když jsem ho letos nahodne potkal, tak já jemu řekl první zdar atd. Mozu dělat že nevidím atd. Že. Je málo životu bez chyb! Možná žádný dokonce! každopádně já mám určitě hodně veliké zátěže poslední roky od jara do nového roku! Leden únor březen taky slušné zátěže, pripadne mrazy atd, ale tyto tři měsíce víc spim! JoJo někdy vyrazim v noci atd, ale tyto tři měsíce doopravdy víc spim! Těch devět to je fakt hrana a tomu ver! Posledních osum, devět roku určitě. Včera jizdicka, tak jak to mám rád. Lyza v rukách, pritahovacka, druhá lyže na zádech. Jizdicka s bočním západním světlem. Paráda! Hory dovolili, ale je to sport ve kterém jde fakt o život. Něco jak kdybys asi lezl bez lana! Sólo! Tito lezci ale taky trénují a jen sem tam lezou sólo! Hore zdar

  7. avatar kastanek napsal:

    Před vysokyma davkama chemoterapií jsem byl ale v dost velkých zátěžích jako skoro vždy a na chemoterapiich jsem jen ležel nebo případně jen sotva chodil. Mezi pauzama chemoterapii taky nic moc, max jsem pomáhal trošičku na zahradě. Zastaveny byly až na základě jiných kolapsu a otrav, ale ne na základě extrémní ztraty váhy! Bude to invidualni! Každopádně já raději škaredé jablko či méně stříkané než to víc stříkané, pramenitou vodu když to jde! Určitě ne vajíčka od slepic z klece atd. To totiž v žádném případě není obyčejné! To je jen klam peněz. Pro mě určitě.

  8. avatar kastanek napsal:

    Toto je zajímavé, bo já jsem neubyl extrémně na váze ještě nikdy. Ani na hodně vysokých dávkách chemoterapii bez příjmu potravin, zvracení atd. 68 až 73 dejme tomu neustále. Momentálně přes den moc nejim. Jim ráno a večer. Během po horách co nejvíc na lehko. Ani moc nepiju přes den. neobedvam a to už ani v létě. Nedělalo mě fajn se naobědvat a pak jít lézt. Momentálně mám určitě nejvyvazenejsi poměr všeho. Vitamíny, sacharidy, tuky, minerály. Ze všeho trochu. Ryby zatím jim energie dost. Jen někdy kolísá psychika. Únava samozřejmě taky bývá, ale tu v mé situaci zvladam. Boj o život a o to co tě naplňuje únavu prebije většinou. Jak tě to nebude bavit naopak asi spadnes a už nevstanes. Hurá do dešťa.

  9. avatar Tichac napsal:

    Zdar hoši! Nakousli ste tady krátce téma stravy… paráda… rozhodně to tu nemíním začít řešit a jít do hloubky, páč vím, že formou ‚internetové diskuze‘ by to bylo stejně nadlouho a nahovno :o) Ale když už to tu proběhlo, tak jen malá otázka na Michiho… zajímá mě, jak tvůj přechod na momentální stravování zamával s tvoji váhou?!?
    Ptám se, páč to není zrovna dávno, co sem se podobně pár měsíců stravoval i já (syrová zelenina, ovoce, ořechy, semínka, klíčky atd.) a znatelně sem ubyl na váze, kdy sem se dostal na hodnotu, kterou sem měl naposled snad na základní škole… když teda pominu krátkodobý výkyv po 44 dnech low-cost putování po Rusku a Turecku :o)
    Slunce v duši… penk, pink, ponk :o))

  10. avatar kastanek napsal:

    Já su hlavně rád za to, že k nikomu necítím zášť, nenávist atd. Jen si volím svou cestu na základě něčeho. Jídlo a voda jsou pro mě hodně důležité a vzhledem k mým příjmům patrim k výjimkám mezi lidma v Evropě co dam za jídlo! Su za to rád a ne naštvaný, protože se na to dívám tak, že mám radost z toho že taky podporuju lidí co se nějakým způsobem snaží! Úplně přírodní nejsu! Do toho mám minimálně hodně daleko. Lyzaky z plastu, auto natřené barvou atd. Byl bych např rád, kdyby mě někdo chtěl prodávat a vyrábět nějaké přírodní vosky na lyže! To mě taky napadlo už. Proč mažeme skluznice chemikáliemi a necháváme to unikat do sněhu atd. Určitě by to šlo!!! Jinak dnes nová zkušenost na základě mých stop ve sněhu. Je aj zdokumentována a ani jsem po tom netoužil, taky si mě kluci stihli vyfotit atd. Není to bezpecne a byl to trénink, otáčení, ale hodně přímočaré ježdění. Menší oblouky, ale přímočaré, výběr místa kudy atd a stejně, docela široké, ale ne za mýma stopama. Trochu vedle, ale s největší pravděpodobností na základě mých pohybů a zatezovani a to to nebylo nějak veliké zatěžování. Skončilo to s úsměvem, placnutim a takovyma recma, že platí stamprle atd. Rozlučka a dal Penk, Pink, ponk. Zustanu dal u hor! Těžko říct jestli tímto způsobem nebo s deckama na mamlas placku, ale u hor ano! Juchuchuchuchuchuuu

  11. avatar kastanek napsal:

    Nemám absolutně potřebu proti někomu jít! Fluorid je údajně v základní formě světle žlutá látka, jedovatá a toxická. Ještě na podzim když se ptám paní zubařky jakou mám používat pastu, tak dostávám odpověď jednoznačně hlavně s fluoridem. V pohodě! Nevím co o tom ví či neví. Jsou pasty aj bez fluoridu a nebo nemusíš používat žádnou pastu. Jen su na určité straně a to např na té, že fluorid je jedovatá a toxická látka. Podle některých zubařů pomáhá ničit zubní kazy a chrání tvé zuby. Já dělám nebezpečný sport kde se netají, že jde v něm o život! Mrznou mě ruky, teď končím. Jen vím na které názorové straně stojím, i kdyz nejsu bez chyb atd hory!

  12. avatar kastanek napsal:

    Tak jo mám pozitivní náladu. Mám po bouldru a to je pro mě něco jako jít pro někoho třeba na pivo. Perfektně se tam uvolnim a někdy je to aj kultura. Dnes ta kultura byly tři malé holky. Záleží co povazujes za obyčejné, moderní atd. Osobně bych vždy nerozlisoval podle ceny v obchodě. Pro mě je v reálu víc obyčejné vajico co je označené Bio či z volného výběhu a podobně, než vajico označené od slepice v kleci. klaním se před lidma co jí jen to co je z jejich oblasti. Pokud už ale sem tam jis např banan, citron atd, tak už si v reálu, tam kde já. Viděl jsem tě už jest baunty a to má vevnitř kokos. těžko říct. Svět je propojený a já nevlastním žádné věci co nepotrebuju. Ta dodávka není zas tak velká. Na jídlo mám, ale jiný názor jak ty a nastanou pokusy o změny. Pokud se mě to povede, tak se posunu a opět to v reálu není nic nového!!!! Nevím, ale jestli to zvládnu! výzva obrovskaaaa. Co to je? Možná někdy prozradím, ale napřed ty pokusy budou na vlastní oči sledovat jiní lidé. jedem, snažíme se atd. Jasné že se už snažím vyhýbat strikanym, hormonovanym atd potravinám. Záleží co je obycejne, moderní atd. Osobně si myslím Petře, že budu pravděpodobně blíž ke stravě krovaka jak jiní lidi. Ano kupuju, nejen co pochází z alp, ale např moc nevarim. Skoro vůbec. Má zahrádka je např naklicena čočka, když moc nemrzne. Topení nemám. Nevnucuju. Můj názor. Jedem hory

  13. avatar kastanek napsal:

    Nazdar. Ty brdo Petře. Díky za podporu a za názory! I kdyz je respektuju a některé nezdilim, tak díky! Není to teď brnkacka a nechce se mě vzdávat. Dělám to co mě naplňuje a to pak není úplně o tom jestli na tom vydelavas nebo prodelavas. V tom mozku ti jde hlavně o to abys v tom případě pokračoval v tom co tě naplňuje! O to tady jde asi prvořadě. Takže jedem, snažíme se atd. Jsme každý na úplně jiné cestě, i kdyz se to možná na první pohled nezdá, takže rozlisnost v názorech je přirozená. Jen řeknu, že slovo vnutit řadim už do podobné škatulky jak slovo musím. Spíš používám nechám se ovlivnit nebo nenechám se ovlivnit, ale vnutit? Vnutit ne! Ani nemám pocit, že někdo vnucuje něco mě, takže pravda že není třeba vnucovat druhým. Díky moc, i kdyz nezdilim vaše názory! Respektuju určitě! Někdy zase pokecame které a proč! Díky!

  14. avatar kastanek napsal:

    Hoši já dolouskam zase časem až budu dole! Spánek důležitý!!!! Jen ten kdo má případně ten „strach“ ho vůbec nemusí met ať je to kdokoliv. Já ho mám dost, ale ne úplně z lidí a případné připomínky vůči mě nenesu časem tak těžce! Většinou jsou ku prospěchu věci časem, takže super, ale jde jen o ten způsob. Já už letos nebudu moc střídat místa. V tom su rozhodly. Na to nemáš čas. Je třeba těžit z jiných věcí. Jeden den tam a druhý tam to jo, ale případně kvůli tomu abys aspoň relativně bezpečně trénoval a ne že jeden den jezdis jízdy pro tebe na hranici tu a druhý jinde a třetí zase jinde. To je na mě zatím nadprilis a to už obnáší asi velký strach! V klidu a „pořádně“. Dnes ani jedno sprosté slovo kvůli už další patce za krátký čas. Tím si nepomuzes a dvakrát tak v horách. Pěkně improvizujes a co teď, ale není dobré aby se vyráběly patky do hor, které jsou fakt hodně nekvalitní. Já abych pomáhal Markru, že dělá něco špatně! To snad nemyslí ten Marker vážně!

  15. avatar kastanek napsal:

    Samozřejmě já mám v horách taky strach a mnohdy možná větší jak druzí. Ti kamzíci moc dobře věděli kam si to valí atd. Já úplně ne a není dobré kde hledáš vůbec místo na zapnutí lyží, jednu nezapnout! Snad dvě naráz to už je velká smůla. V tomto případě už štěstí ne. Zítra jdu do hor bez času. Tuto hračku od segry mám na predpoved počasí a celý leden byl v horách se mnou budík, později 17 let starý telefon, ale ještě dřív potrebuju další patky. Budík a telefon počká a to se aj brzo vyřeší. Budiiiiiik. Dobrou. Zítra je nový den a zatím zpět nahoru, diny na devět, ale už nemám patky žádné.

  16. avatar kastanek napsal:

    Raději to dovysvetlim. Sondu mám zlámanou, pipak kdo ví jestli funguje. Lopatku používám na trošku jiné účely. Kamzíci např na tyto účely tu lopatku nepoužívají. Když s někým budu lyžovat, tak po něm budu tyto věci vyžadovat. Nebo spíš po sobě kvůli němu, ale já moc s nikým nelyzuju a na takových místech, že je to pravděpodobně spíš fakt brzda. Ty patky by se měly zlepšit a někdo by to měl řešit! Všechny jsem si koupil, ale novou sondu např. ne. Su v pohodě Radko, protože ti verim. Ten kdo to dělal má ze me mozna strach a bude ještě víc psychicky slabší jak já, když to dělal tímto způsobem. Radko už fakt dlouho jsem nebyl na žádném jinem webu, neviděl žádné fotky, filmy atd a snažím se lyžovat a cítím, že nás není moc! Pásky zamrzajici nejsou problém! Řeší je šroubovák, ale ta patka je fakt problém! Diny na devet na vrchni tlak! bocni zustava na 12, tam neni zatim problem. časem za Danielem a aj už přímo za Markerem! Pripadne fotky, jiné weby a to ne kvůli mým penězům! Dobrou. dodatek. jsou místa kde byl dnes sníh fakt dobrý. A jsou aj stěny a žlaby kde byl sníh dnes dobrý, ale to obnáší ještě víc!!! hory

  17. avatar kastanek napsal:

    Náhodou paráda. Že užij si hory a potom ten můj koment k tomu, ale já to čtu až teď. Improvizace. 1200 výškových všude různe horama po jedné. Nějak jsem se na to nedíval negativně, ale bylo veliké uf, že to nebylo deset minut zpět. A to je letos třetí! Všechny diny na vrchní tlak jen na devět, tím to můžu šetřit, i kdyz na tom vázání už se nebudu cítit dobře dokud nemám náhradní patku v batohu. Nejezdim s pipakem, sondou a lopatkou a poslední patku jsem nasadil dnes odpoledne! Diny na devět a jen na některých startovních místech dotahovat na 12. bez šroubováků mě naopak v horách nepotkas. je to hodně, ale hodně nekvalitní věc zatím. Marker kingpin!!! To v čem jsem cítil výhodu a to tlak z vrchu, tak tam je problém! Klidně časem nafotim a ukážu jim to! všechny moje. Stejný problém. Ten pásek problém není! Když ti zamrzne, vysroubujes tu patku a je to v klidu. Kdy se ale chceš zapnout do vázání a už se nezapnes, tak to je na tomto vázání velký problém zatím. Hoši bacha na to co lyzujete. Su úplně v pohodě a teď jen upozornuju na hodně velký problém pro lidi co lyzuji!

  18. avatar Svoby napsal:

    No ku..va-že! Good Luck! Známý nebo neznámý, to máš jedno :D. Ať to šlape! Ty vole než sem to všechno přelouskal. No třeba se brzy někde sejdem i když mě všechno usazuje doma čím dál víc, kopec roboty. A ty dvě dovolené ročně si sakra rozmýšlím kam pojedu a hlavně do poslední chvíle ani nevím jestli nějaká bude :D. Bulgary byla dobrá volba. Krom jednoho dne pořád azur a k tomu na určitých svazích prach. Co více si přát? No a v létě to vypadá že s Johnym dáme Gruzii, tak uvidíme. Maj sa Pirat von der Küche, taky přeju ať z někama spadnou chechtáky, aby pak bylo jedno kolik stojí kilo paraořechů! I když já mám takový dost nemoderní názor: Myslím, že je důležité si obyčejné jídlo nezhnusit stínem ultra bio super žrádla. Podivej taková vaječnica na špečku s klobáskou, cibulkou, pěkně z vajec nosnic v klecích je moje běžná ranní šmakuláda a žiju, jak jsem výkonný netuším, ale mně o to zas tak neběží. Jak dlouho budu žít netuším, ale to netuší nikdo, krom těch co jim pánové v pláštích řekli, že jim zbývá tak měsíc, ale i ti můžou pěkně kecat šak sám víš nejlíp :). Vem si takové křováky, co asi jedí? Já myslím, že když je zlé období tak barzco, jak je dobré období tak hodujou to je jasné. Holt dycky není posvícení. Maj sa!

  19. avatar kastanek napsal:

    Tak jsem ještě přejel na jiný signál. To víš mám to tu už „zmakle“ ale neschovam se už asi, tak jak v horách někde. Já mám spoustu jiných pohledů. Nepoužívám např. moc slovo užij si hory, protože já nejsu člověk bez chyb. Nejsu bez chyb, takže si neužívám hory, neužívám si život atd. na druhou stranu ti řeknu, že ho ziju a to intenzivně. Aj do umývání podlahy dam vše. Relativně dost špinavé vody a tmavé barvy atd! Dneska hodně lidí říká, že si jde např ten zítřejší závod hlavně užít. Já v závodech nějak moc nejedu a jdu ten zítřejší den ziiiiiiit. JoJo jdu ho žít. Mám nějaký plán, ale nevím jestli půjde dobře, jak budu v dané situaci improvizovat atd. Do toho půjdu na své poměry už pozdě spát. To není dobré! ziju a su za to rád. Posunul jsem hodně stravu. Zkouším nové věci atd. Včera kamosky otevřely dveře aj když už byly zamkle a obchod zavřený a odešel jsem s dvěma a půl kilama para ořechů za takovou cenu o které ani nesnim na zdejší poměry. Na mě oblečená ta bunda od oleje atd a ty špinavé tepláky a na nohách tenisky zalepene páskou. mám nadávat? no fakt ne. Tuky juchuchuchuchuchuuu. ty kamosky asi většinou hledí. zas ho tu máme blázna. Dívej v jaké náladě mám dojít do obchodu v kterém jsou avokáda, propolis, med, různé ořechy, oleje, semínka, zelený čaj atd. Do takového obchodu otvírá dveře jen šťastný! Juchuchuchuchuchuuu! a vzdy se tam těším. A to hodně. Všechno je pravděpodobně trochu byznys či tak něco, ale jdeme dál. v létě brzo ráno trenuju tak, že běžím na borůvky nebo např pro vodu která teče ze skály ve dvou tisících atd. Ale bacha nejedu v brnkacce. O financích atd nemluvim. Nechoď z mého pohledu žít sem kvůli penězům. Tak to tu nevyhrajes. Mylna představa. Budeš na tom fajn, když budeš žít v ČR a pracovat za hranicemi, ale jinak asi už ne! takže bych moc nemluvil o nějaké jednoduche sezóně! Na druhou stranu neříkám, že to nejde, ale hledám řešení. Umírá baterka. Dobrou noc. Letos mě jednou na záchodě říká starší chorvatský pan good luck. Je docela známý a má aj známe děti, ale to mu bylo asi jedno!

  20. avatar Tichac napsal:

    čau Michi, tu Radko :o))
    Doufám, žes po těch románech tady, měl ještě sílu té tvojí ségře napsat alespoň nějaký přání… rád se připojím a popřeju vše NEJ… i když ji neznám :o)
    Chápu, že sezóna asi není zrovna podle tvých představ, ale ty se umíš zabavit i tak a trénink je důležitej, zvlášť na tvojí úrovni!! Však ještě není konec zimy… si myslím a věřím, že v březnu bude ještě několik zajímavých dní, kdy se dočkáme nějaký nadílky, kterou si užiješ třebas zrovna na těch pěkných místech, který právě objevuješ… moc ti to přeju!!!
    Jinak jak sem psal, bylo to tu napadený nějakým hekrem, co nám tu poměnil pár článků… teď už je to snad v pořádku a netřeba se tím dále trápit… kdyžtak to chce trochu trpělivosti, než to tu případně dáme zase dokupy, kdyby se to opakovalo!! Každopádně jak budeš psát komentáře, vyplň tam svoje jméno a mail… nic víc nemusíš, díky!
    Tož se maj, já mám po rachotě a zajtra zase :o( Užívej draku!!!

  21. avatar kastanek napsal:

    Začnu ti říkat Radko! Žádný dzony, žádný tichac. Radko nebo pravděpodobně te nebudu oslovovat, ale tady jo. tobě budu říkat Petře. není v životě jednoduché říct např někomu koho respektujes,říct ne. nebo někomu říct toto udělám takto a buď se shodnem nebo ne. V reálu jsou to hodně těžké věci. Aspoň pro mě, když se tak chovám. Většina lidí řekne mnohdy tak jo a v reálu vnitřně cítí ne. Ale? řekne tak jo, např. ze strachu, tak a on mě příště taky řekne ne. tady to jsou hodně těžké věci a pravděpodobně pro většinu lidí a nejen pro mě. Co se týče mě, tak sezóna pro mě není jednoduchá, ale snažím se. Každý den je nový a ten zítřejší bude taky nový. To, že je každý den nový není z mé hlavy, ale teď jsem si na to vzpomněl. má segra má dnes narozeniny a napřed tu píšu ještě tobě. U mě není moc běžné abych ve 22h ještě nespal. jak to bude se sněhem já nevím. Uvidíme. Březen a aj duben jsou mnohdy hodně zajímavé měsíce. Aj květen může být. dnes jsem např viděl krásné věci. Fakt pěkné a mají aj nějaký sníh. Ne momentálně kvalitní, ale mají. jsou místa kde sníh není a jsou místa kde je. tak jak tu mluvím. Mě baví objevovat, mě baví jezdit po sjezdovce atd atd. Když se něco snažíš dělat pořádně a moc dobře si uvedomujes co tomu dáváš za energii, tak to nebudeš flakat, neuslysis mě se nechce. pravděpodobně se spíš sem tam dostaneš na základě víry a vůle za své limity. A aj, když např cítíš krizi a priznas si ju, tak se snažíš. Mě se tu líbí. Já na ty lidi tu nenadavam atd to ještě tak! Tady dojdes např do boldrraumu a nikdo tě v něm nekontroluje. Večer tam dojde pan co ho uklízí. Dáš do kasičky co bude tu napsané a tím to končí. Dojdes do paradního treninkoveho centra a v něm je všechno otevřené. Všechno k dispozici. Prispejes do kasičky a zase odejdeš. na to mám nadávat, když jsem šel za horama. tak zase někdy. aj policiji mnohdy rozesmivam, ale zrovna momentálně se jí nelibim. Hore zdar

  22. avatar kastanek napsal:

    Dnes jsem byl v takovém sedylku. Pekne věci z mého pohledu a pokud tam někdy potkám někoho jezdit budu met jen radost! na zítra mám plán a pak se uvidí. Dobrý v pohodě. Figuruje tady v tom pripade nějaká další osoba,ale neni třeba v tom případě tady to dal rozebírat. Asi sleduje nějakým způsobem spíš mě jak vás, takže to bych uzavřel. Nemám v plánu jet ani v nějakých predsudkach. Hold někdo. jasné trochu negativa z mého pohledu ano. Trochu psychický pokles byl. mé názory jsou tu v tento moment takové jaké jsem napsal. Momentálně ano. Nadpis je původní, ale byl aj jiný. snažím se,baví a žádná brnkacka pro mě. Co bude dál se uvidí. Nemám nějaké dlouhodobé představy. kdy se tu ocitnu či neocitnu,nevím. Budu chtet něco říct řeknu, budu met náladu jsem jít půjdu a podobně. Žádné unáhlené závěry předem. já se tady v těch počítačích moc nevyznam a učím se psát aspoň trochu k přečtení. jedeme dal a snažím se žít každý den naplno. není moc sněhu, ale každý den se dá něco dělat. Uvidíme. Končím teď. V pohodě. Já su rád, že vše to co jsem řekl a všechny mé pocity tu teď jsou jak jsem napsal. Hore zdar

  23. avatar Tichac napsal:

    čau draku… pár týdnů sem tu pořádně nebyl a nestačím se divit!!
    Byl tu nějaký problém s webem, naboural se tu nějaký hekr a udělal tu trochu chaos… proto si asi neviděl ten článek s kolama! Že by někdo měnil název u Daumlingu (nebo o čem to vlastně píšeš), o tom nic nevím, ale je to možný… jak píšu, nebyl jsem tu a až dnes jsem se konečně dostal do administrace webu, takže jsem konečně mohl schválit tvoje komentáře, které byly ve spamech!! Takže klid, žádná cenzůra pro kamarády tady neexistuje!!! Jen to někdy může trvat pár dní, než se tvůj komentář objeví na webu… páč nejsem týpek s chytrým telefonem, abych se tu mohl přihlásit odkudkoliv, kde je signál :o)
    Toho borca sem opravil na Bořka, ať je v tom pořádek… upřímně, máš v těch svojich komentářích dost překlepů a navíc jak nepoužíváš diakritiku a velký písmenka, tak to mnohdy dává více smyslů… ale myslím, že se v tom dá vyznat, jen ten ‚borek‘ mi nedocvakl… moje chyba, díky za upozornění a sorry, jestli tě to nějak rozhodilo :o)
    Každopádně díky za jakýkoliv tvoje příspěvky… jen mě občas zamrzí, že fakt netuším, co tím chceš říct a poslední dobou cítím kapánek negativní emoce :o( Ale třebas se pletu… já tě mám za kámoše, co jede v zimních horách první ligu a bude mi ctí, kdykoliv kdy bude příležitost, tě zas někdy na pár dnů navštívit a nasát trochu té tvojí ‚ortodoxní‘ atmosféry… pro mě jsi holt Král hor a s tím nic neuděláš :o))
    Ono takovýhle psaní si po netu je hóóódně ošidný… není nad osobní pokec… bohužel to není možný tak často, jak by si situace zasloužila :o(( Každopádně já sem v klidu a doufám, že ty taky… ostatně znám tě jako největšího pohodáře, takže mé pochyby jistě nejsou na místě!!

    Co jinak? Jak hodnotíš sezónu? Vím, že ještě neskončila, ale nějakej průběžnej pocit už snad máš…!!? Já sem se díky splitu posunul zas o kousíček dál v těch zimních radovánkách a mám i další zajímavý zkušenosti… ale kdyby eště náhodou něco pořádně připadlo, zlobit se rozhodně nebudu :o)))

    Zatím se měj a hoblůůůůj horýýýýýýýýýýýýý!!!!!!!

  24. avatar kastanek napsal:

    A má psychická vyspělost není ještě tam kde bych chtěl! Takže? Baví! Nemám ty instinkty jak zvířata! Pravda, takže nejsu vůbec uražený! Sledovat předpověď počasí je taky civilizace! Takže tak. trénink. trošku později, ale má to důvody. Strach v horách je pravděpodobně přirozený. Tady v tom článku je například krásne napsané, jak pod tím Daumlingem voláš Jarci, jaké že bude počasí! Větší strach je když nevolas a nějak se rozhodnes. Ještě větší pravděpodobně když si sám! Ale to není žádné hrdinství! Rozhodni se jak chceš. Tvá volba. Hore zdar

  25. avatar kastanek napsal:

    Jinak to respektuju! Si tichac! Já nejsu tichac. Já okamžitě řeknu to co je ve mě a případně postupem času změnim, když zmenim aj pohled. Ano jsou věci kde máš pravdu a chápu, ale ty horské postoje zůstávají. Zavalil jsem aj docela do svobyho! Hoši aj muj pohled je na světě! co ti mám říct na to. Jedu s Igorem Bulharsko, ale když to neklapne dojedu. Ne hosi. už jen ve dvou případně a je to z mého pohledu jak pro vaše dobro, tak moje. já ani nechcu aby jste sem jeli a pak jeden den dělali co se vám líbí, ale druhý např něco co ani dělat nechcete. Chce se ti běhat případně jen v dešti po sjezdovce, aby si měl představu co se tam v horách asi děje? Chce se ti pripadne jet na molltaler trénovat do třech tisíc? Ano někdy může aj cely týden vyjít v zajímavých podmínkách na zajímavém místě atd. Ale nemusí! Znovu tu zopakuji že pro mě to není brnkacka! Já to chápu hoši! Já nemám dítě, já žiju bez holek a podobně! Já pro vás nechcu případně nic zlého, ale já v tom frcim ať kvalitu mám či nemám! Ty řeči mě asi jen tak nezlomí! Juchuchuchuchuchuuu hory! Jo a vaše články ve dvou pro mě super! Jo a tichacu pokračuj aj v těch clankach s tvojou! Pro mě třeba nejsou super, ale pro druhé ano!!!!

  26. avatar kastanek napsal:

    Každopádně rozhodni se jak chceš. Mě se tady to úplně nelíbí! Změnit nadpis výpad na daumling! Byl to vás výpad na daumling a ne můj a pak zase zpět! mé přání aby to zůstalo, tak jak si to změnil. K tomu já přidal další komenty. já chápu tvůj pohled. Ano má psychická slabost! Tyto názory co tu jsou sou známé a zatím se nemění, takže o nich nemusím dal mluvit! To,že to zase na dlouho stačí, je samozřejmě taky psychická slabost. Úplně v pohodě a Souhlasím. Ty postoje a důvody, ale jinak nemenim. Borec je borek a z mého pohledu tam aj bylo borek, ale má psaní mají dost pravopisných hrubek, takže úplně v pohodě. ať se daří a nic zlého nepreju! tu je situace taková, že z mého pohledu se nad dva tisíce situace momentálně mění k zajimavejsimu, ale možná tě tam ani hory nepustí! takže? Nadávat na střediska a lanovky? Nedělal bych to! díky té sjezdovce jsem byl asi 1900 a mám zajímavější představu co se tam děje. taky hned za tou lanovkou je parádní hřeben kde jsou už super jízdy a může být např málo času na ty jízdy! Např jen den! Pak je super do tisíce vyjet autem do 1900 vyběhnout na pásech a si tam! Lajny a zajímavé jízdy hned. Z bivaku mnohdy nevíš jestli se dostaneš nahoru či dolů a já předpověď počasí sleduju jen dole. Jak už su např v bivaku, tam mám informace svoje ze spodu, ale další už nepribudou dokud se nerozhodnu je jet zjistit dolů. Už žádné další informace od nikoho nemám. Hore zdar

  27. avatar kastanek napsal:

    Nenenene tichacu! Takto by to nešlo! Zpět s tím co tu bylo! Zpět s tím! Já si to preju. Aj ty další komenty. Úplně v pohodě. Není za co se omlouvat, a na druhou stránku je dobré si přiznat, že psychická krize byla! Nemluvil bych jinak o názorech o kterých se ví, že je mám a neukončil bych to psaní tak, že tam supnu a to by zase na dlouho stačilo! To je psychická slabost a to vlastní. jinak prší! Juchuchuchuchuchuuu. Už jsem byl dnes na místě z kterého jsem vycouval. Někdy bych tam vzal aj malé dítě, někdy takovyma mistama prochazis, ale jen když tusis, že cesta zpět nevede a stát znamená taky nic kladného. Dnes fakt ne!!!! Ještě běžím treninkove po sjezdovce výš ať vím co se tam děje. Předpověď počasí je momentálně hodně málo!!!!! Nejsu nasrany! Ty názory zůstávají a psychická slabost byla! O těch názorech se ví, takže není třeba o nich mluvit! To je má slabost! Mluvit o tom, že to na dlouho stačí či ne, taky slabost! Supni to tam zpět! Já to chcu! Díky a zdarec!!

  28. avatar kastanek napsal:

    Každopádně líbí se mě to dzony. náhodou v pohodě. Nedokážu to úplně doslovně přeložit. Má to hodně významu a já se v angličtině momentálně vůbec nepohybuju. Např pisálek, patolizal, nemá na to schopnosti, generál atd. Nebo, že je to ze srandy. jo pro mě hory nejsou jenom o tom, jaké máš či nemáš schopnosti a ani ne jenom o srande! každopádně neber to jako omluvu. Jen borec nebyl borec, ale Bořek. a určitě díky. Mám nějakou víru a dělám co mě baví, zatím nemenim nemenim ten názor co se týče lidí do hor. Aspoň zatím ne a ty důvody taky zatím zůstávají stejné. Jako dodatek juchuchuchuchuchuuu hory a díky za názor. Verim tomu, že mě nebude ovlivňovat ani „vpřed“ a ani „vzad“. ani tím nezavrhuju tento web atd. Doufám, že tě to nenastve až to budeš číst. Já tady toho zas tak moc v reálu nenapsal a ať se ti daří kdekoliv kde budeš. já si tu určitě ještě něco prectu. Klidně aj okomentuju. zajímají mě ještě nějaké pohledy.

  29. avatar kastanek napsal:

    JoJo aj to je úhel pohledu. Díky za něho. Nepřekvapuje mě. Kdybych necetl, tak tu odpověď nemáš. Vidím, takže odpovim. V pohodě! Ani tak vám nic zlého nepreju a ať se daří! Pro mě je toto hlavně zkouška psychiky. Teď jsem tu dost mluvil a někdo ti dává za názory facku! Úplně v pohodě. Mlčet nejjednodušší že! Z fleku odpovědět já raději. Ještě jsem mrknu jestli tu má někdo na to,říct názor krom generálů, králů atd. Hore zdar.dzony mas tam překlep. Zažil jsem borka! Bořek je u.tur. a o takové lidi se v horách staras pokud si tam s nema. Tím se neomlouvá, ale borec a u.tur je rozdíl. Hory!!!

  30. avatar kastanek napsal:

    Napsal bych to pod ty kola, ale nějak ten článek nevidím, ale nehledám v tom nic zlého. Takže napíšu sem. Zažil jsem např Bořka v horách a mám představu co to je. V reálu se o někoho tak trochu staras. Děláš něco jako guida. Zažil jsem v horách ambiciózní typy co se snaží závodit, točit atd. Zažil jsem vás dva. Zazivam aj děti atd. nemám nic takového čemu se dá říct parťák. Momentalne když se ocitnu s někým v horách, tak pro mě je ideální když jsou dva. Já nepovazuju nikoho za partaka, když v tom jedu sám a jen minimum času se přidá někdo druhý. Proč dva je pravděpodobně jasné! Jedna věc jsou neshody a já nemám zas takový problém končit či pokračovat sám a druhá věc, že tři je v pohodě počet do hor. Víc jak čtyři už z mého pohledu není zase ideál. Mám dzony aj svoby už takové kamarády, kteří sami přijdou s tím, že chcou udělat fotky a kastanek jim řekne: V pózách nejedu a mužem něco podniknout v horách. V tom v čem jedu já obnáší tomu dát dost času. Dáme hory, dáme bivaky atd. Pokud vezmeme foťák a bude se tam povalovat někde v tom bivaku a budem vše dělat přirozeně bez rozdílu jestli tam ten foťák je či není a případně hory dovolí udělat fotku z jízdy a někomu se bude chtet, tak moze být. Natriskat 50 fotek, že ti udělám rozprach a v reálu hodnota žádná nebo skocim ze skalky a taky hodnota z mého pohledu žádná atd atd. Tak to ne! to mě netáhne. Žádné takové, že si beru sebou někoho do hor aby mě fotil, točil a podobně! To solisti z mého pohledu nedělají! Když jdu s někým do hor tak proto, že má prvořadě zájem o tento způsob! Takže dokud to není parťák nebo doopravdy kamarád kterého vidím atd aspoň sem tam, tak dva lidi! Ti co jsou parťáci atd. všechno má ruzne úhly pohledů, takže pripadna neshoda a já zůstávám sám a ti dva spolu v reálu v pohodě! Pak řeči o kralech taky v pohodě! To může met taky ruzne úhly pohledů! Jsou různí králové atd atd. úplně v klidu! Vše má různé pohledy. V dnešní době má mnohdy aj ten lovec v divočině např skútr! Na jednu stránku je něco divočina a na druhou v té divočině to místo zásobuje letadylko aby tam ti lidí přežili. Takže civilizace a divočina? hmmm záleží úhel pohledu. Já su určitě sólista, když travim čas v horách převážně sám a úhel pohledu je co sólista je či není! Spoustu variant a spoustu pohledů! Hore zdar a ať se daří! něco jiného je samozřejmě neshoda mezi třema lidma! To pak vždy jeden končí většinou sám a něco jiného je když v horách vidíš někoho kdo má problémy a nepomuzes mu! Když jsou tři lidi a nikdo nemá problémy a jen jsou případné neshody je něco jiného jak když nepomuzes někomu kdo je v krizi a potřebuje pomoct. To je z mého pohledu zase něco jiného. Já nemám ani problém s tím! Jsou podmínky dojedu! Nejsou nejedu! V reálu ani moc nechcu brát lidi do hor když podmínky nejsou tímto způsobem. Ty lidi to může hodně odradit! Může, nemusí. To nevíš předem! Zajímavější je pro ně ale to když podmínky jsou, ty jim vytahnes stopu nahoru atd atd. Málokdo chce jen hledat! no a když cítím, že to může být až moc nebezpečné, tak já su na sjezdovce. Pro mě v pohodě. V reálu nebezpečí číhá vždy, ale aj v tom jsou rozdíly. Na dlouho asi zase stačí. Nikomu nic zlého nepreju, úplně v pohodě, ale svůj názor řeknu.

  31. avatar kastanek napsal:

    Každopádně dupej!!! Je hodně cest. Ta má je dlouhodobě postavena být v první řadě hlavně v horách. jsou aj jiné. Toto je ta má. Ne už např celosezonka na sever, ale v reálu dražší finanční řešení a to dvě náhradní patky a pár páru boticek. to je finančně dražší a fyzicky pravděpodobně náročnější a ten mozek se tam nedostal ze dne na den. Teď. Hodně obracky a aj když druzí mnohdy jezdí mezi kamenama, tak mě to vůbec nezdviha ze židle a své kamenacky lyže tam neposilam. Tímto už jsem si prošel a volím jiné cesty tréninku jak dřív atd. atd. nohy na zemi a hory. Ani si nemyslím, že nějak mluvím. Ani ne! Hodně věcí zůstává jen tak ve mě a v horách. Strecink, bouldrraum. Juchuchuchuchuchuuu. na vánoce. Uvidíme.

  32. avatar kastanek napsal:

    Žádný amen.Francie už má a tam už asi na určitých místech nad dva tisíce základ zůstane. Dostala vlhký základ z tepla. Tento týden má údajně dostat Štýrsko a to suchý a studený.Schladminske Taury a Torstein! Juchuchuchuchuchuuu! Není v plánu letos do Francie. Není to v plánu, ale každopádně to tak může taky skončit. JoJo může. Mají dojít ještě dvě náhradní patky na kingpina. Odchází tam víc věcí a praskat to asi bude! To taky neovlivnim. Já ne. jedem. Na vánoce vám sem něco prasknu. Nějaké info. Do té doby amen. Juchuchuchuchuchuuu hory! jo lezec to tuším ve čtvrtek nebo kdy vybral! Na severu bylo relativně teplo a ve Francii hodně sněhu! to jsou hory a Alpy! Obrovské rozlehlé a mají hodně různých klimatu!!!

  33. avatar Tichac napsal:

    Amen!!!

  34. avatar kastanek napsal:

    Z mého pohledu každý cech co jde za tímto sportem a celkově horama, se hold bude snažit odejít. Nebude chtet zůstat v ČR. Buď se to povede nebo nepovede. Toto je můj jasný názor. Ti co zůstávají a dvakrát tak ve městech, tak to je jen takový horský Relax. Např. Hraješ na kytaru nebo jezdis sem tam do hor. Úplně v pohodě! Vůbec nic proti! Vůbec nic!!!!!záleží co chceš. Slovo musím už používám min a min. Spíš vůbec! Chcu nebo nechcu! Když chcu je vše super! Když nechcu, tak fakt nemusím, ale snažím se hledat jiné řešení! To je zajímavější nastavení mozku! Jsou věci zajímavé a pro mě nezajímavá. Ať se daří. Proudění vzduchu neovlivnis pravděpodobně, ale to jestli budeš v horách či ne,tak o to se můžeš určitě aspoň snažit. Každý má svou cestu! Juchuchuchuchuchuuu hory!

  35. avatar kastanek napsal:

    Zdar dzony. Je třeba si uvědomit, že pro české hory je zajímavé jen severo, severozápadní a pripadne západní proudění vzduchu.no a v reálu pro lyžování v horách v zajímavém sněhu je z mého pohledu zajímavé hlavně teplé srážkové proudění a studené proudění pak bez srážek a to v alpách je!!! Nejen na Aljašce. V Alpách je ale aj to co potřebuji zásadně české lesíky k lyžování v nich.takže? Uvidíme! Hlavně aspoň trochu srážek a ty v alpách letos zatím jsou. Jak v létě, tak na podzim. Uvidíme odkud půjde vzduch. Zatím co teď hlásí teplý vzduch z jihu v podstatě na celý týden a české lesíky to položí, tak v alpách může jít na mnoha místech hodně zajímavá nadílka!! To je realita. Dzony české hory pro tento sport fakt raději ne! Nečekat a odejít! Každopádně ano, aj tak v nich může být hodně krásně! Proč ne! Určitě ano!

  36. avatar Tichac napsal:

    Kámo, vidím to stejně! Hory budou pořád úžasný… ať už se sněhem nebo bez!! Nicméně bych si přál, mít zas po dlouhý době pořádnou nadílku i v těch našich ‚nižších‘ polohách :o) Zatím to vypadá slibně!!!

  37. avatar kastanek napsal:

    Jeden kamarádský horský motivační dodatek. ano ledovcu v Evropě ubývá. To je pravda. Každopádně každá zima je jiná!!!! Nepamatuju si stejne. Loni nebyla špatná zima! Nebyla! Byla jen jiná, než bude např. ta letošní! Je jiný podzim jak loni a bylo aj jiné léto! Juchuchuchuchuchuuu. Ti co jezdí na podmínky do hor, jedou možná ve stereu, ale ti co jdou za horama nejedou v pózách a stereu!! Juchuchuchuchuchuuu hory!!!!

  38. avatar kastanek napsal:

    Úplně v pohodě. Beru to tak, jak kdybych napsal SMS na telefonu. Lézt se dá, to není problém, ale je třeba vědět co je na prvním místě a co je trénink. lezení je pro mě trénink! Parádní trénink! lezu v létě docela často. Minimálně když to vezmem aj s překližkou, tak každý den, ale nelezu tak jak lezci! Lezu odpoledne, a to už mám za sebou brzo ranní trénink a rozesmiváni a pomáhání na chatě. Na to, že nelezu v reálu nikdy čerstvý, tak to není tak zlé. Tímto způsobem to z mého pohledu jde lézt na obtížnost do 8a, 8b. myslím, že to je reálné. Ale? ,,,Lyzuju aj čerstvý. Su tak daleko, že se sám rozhoduju: jedu, nejedu atd.! to už není jenom trénink! To už je lyžování!!!! tady není o čem krom toho, že mě to baví čím dál víc a víc!!!! no a když už lyzujes, tak z mého pohledu není minimálně od podzimu do jara dobré ztrácet kontakt s horama!!!! To není ideální!!!! Nelyzujes na urolbovane sjezdovce! Baví tě a k tomu víš, že chceš a zároveň potrebujes sledovat hory a podobně! hold jak říkáš bum,bum,bum! Split? Super! Eskalátory a trošku lezení atd. stejně zůstává, protože to na pásech od určitých sklonů, za určitých sněhu atd. stejně není ideální, což víš sám, ale každopádně Split super! Další síla když v létě lezes!!! Přirozeně máš rád lyže na zádech, nejsi v tom slabý a nebrecis, že nelitas!!! Opět bum,bum,bum, hory!!!!!! sak uvidíš! Je možné, že budu sem tam jezdit např. s rakusakama a podobně! V reálu je toho už možné dost, protože mám nohy na zemi, ale na druhou stranu vím, že nejsu slabý!!! Hold jede se dál horama!!!! Juchuchuchuchuchuuu. Pohoda uvidí se, jak to půjde!! Zatím zdar

  39. avatar Tichac napsal:

    Hoj drakuuu!!! Furt jedeš pecky… to se mi líbí… držím palce!!
    Na lození po skalách už je myslím kosa, ne?! Stejně se tam k tobě nedostanu, pokud se nepřidá někdo s autem :o) Každopádně nějaký společný týden v zimě bych moc rád, ale přes Vánoce to určitě nedám :o(
    Jóóó, konečně sem pořídil splita, takže začíná nová éra mimo eskalátory :o) Bum, bum, bum… těším se jak nevímco!!!
    Tak v zimě (doufám) naviděnou… díky, že píšeš… opatruj se… ať v mašině nikdy nedojde pára!!

  40. avatar kastanek napsal:

    Pohoda. To je pro Tichacka. Svoby ví! No matros tam asi možná zůstane až do jara! Takový test kvality. Hihihihi! nebo fakt asi už jen nějaký velký bomber to vybere. Aj acht A tam je. hihihihi. vzhledem k tomu, že daktejpuju fakt hodně věcí, pořad nemám zimní boty. No mam, deset let staré, děravé a mokré, tak rychle jak když máš na nohách sandále a k tomu to pak schne mnohem déle jak sandále, tak je jasné v čem chcou trávit mé nohy, tak do jara většinu času! vnitřní botičky mají dojít tři páry! teď plný trénink. K tomu večer bouldrraumy nebo parkac v různých příjemných mučidlech atd. strava speciální proti davu!!! jedem,bum,bum,bum. kolem vánoc budu pravděpodobně ve východním Tyrolsku, v Korutanech, Štýrsko, či Salzbursku. Zbytek nechte na mě! ČR v plánu není!!! Hory mají obrovskou sílu!!!! Juchuchuchuchuchuuu

  41. avatar Svoby napsal:

    Cus MPP! Hele teď to rozhodně nevidím. Ale budu mět volno o vánocach jak školáci více jak týden. Tak předběžně hlásím že bych dorazil, šak jak to bude aktuální tak se s malým předstihem kdyžtak ozvu a třeba to klapne. Maj sa fajně a dávaj bomby!!!!

  42. avatar kastanek napsal:

    Hosani mrtvo, ticho! Pohoda. je středa, ale vidím to tak, že teoreticky mužů víkend jezdit sám na jednom ledovci salomon rocker a až případně pondělí či úterý to vybrat. Víkend ještě zima a pak tepleji a je tam toho fakt dost. Férový trénink! hodně férový! Od rána do večera a snad to dám! juchuchuchuchuchu. On už mě snad někdo odjisti. Ještě sem mrknu zítra, ale mrtvo nepotřebuji! živo a reálný svět je juchuuuuuuu!!!!

  43. avatar kastan napsal:

    pripadne teda takova rychlovka na frrrrrrrk. tezko rict jake bude pocasi a taky muze dojit zprava. je to vybrane v pohode atd. dalsi vec je kdo ma volno a kdo ne. umyvat nadobi v koupelce, tak to je v pohode! to pocka. ja nemam ani moc toho nadobi a zadnou koupelku. uvidime dejme tomu zhruba ve ctvrtek 20 rijna. ve ctvrtek 20 rijna to tu omrknu:-).

  44. avatar kastan napsal:

    no a co pripadne odjistit,ci zalezt zakrsle skalky. jako vytahovat a vybrat to je v pohode, ale zalezt a vybrat,tak to uz tak v pohode neni. ty expresky jsou aj v cestach v kterych jsem jeste letos nebyl a nemaji oznaceni zrovna 5B. je tam teho dost. ne nejakych 20 kousku:-) mozna vybere lezec a mozna ja. uvidime. vy treba druhy den Mutze a ja lyze nebo taky Mutze. normalka na Mutze udajne chodak, Janveg za pet alpsky styl kouty matros sebou. Spigolo cento udajne plotnova osmicka mistama,ale odjistena jak a stejne to nikdo moc neleze. Priroda ma obrovslou silu!!!! obrovskou. sobota rano zpet a jdu uz prvorade na ty lyze,ale tu sobotu 22.pojedu jeste okolo,takze to pripadne muzu vybrat bez investici navic a podobne. hmmmmmmm co hosi? hmmmmm,vikend? mama, tata, vcelka maja, johny, pritelkyne ci jak je to, michi, wintrraum. pripadne nejakych problemu mam aj klice ktere v realu nejak nepotrebuju a nemam je ani v planu vyuzit. TO JE JEN ZNAK a taky se s nima dostanu k lanu. svoje momentalne zadne funkcni nemam:-). dobrou noc

  45. avatar kastan napsal:

    nazdar skritci. zase mam nejak problem s tim internetem. tu ten email musis vyplnit nebo ne? na me slozite:-) hodne mesicu zadnaaaaa virtualni realita-juchuuuuuuuuuuuuuuu. neni v planu na internutu chodit na neco jineho jak predpoved pocasi a je to ted JEDEN Z MYCH CILU- takova zlataaaaaa olympijska medajle pro me:-) co jinak.hmmmmmmmmmmmm. gema,gema,gema, aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee HORY. uvidime jak to dopadne s tim vyberem matrosu. bud dojde zprava,ze uz je to vybrane nebo nedojde zprava a michi pripadne v sobotu 22.rijna vybere pokud hory dovoli. nekdo jede do tepla a nekdo zustava v zime:-)!!!! uvidime.zit tady a ted s kratkodobou budocnosti do predu. tak nejak bych to videl. precteno,podivano,pohoda. at se dari tam v beskydech, v tatrach atd. hore zdar. energie mam na sve pomery fakt dost, takze JEDEEEEEM. nemam to jednoduche, ALE ANI V ZADNEM PRIPADE SLOZITE!!! BUM,BUM,BUM

  46. avatar kastan napsal:

    tak jo precteno skritci. kdybych nepotreboval spanek k tomu abych nebyl slaby,tak bych tuto variantu vubec nevolil. juchuchuchu. porad je co a virtualni reality min, min a miiiin. cele leto zadnaaaaaaa a doufam,ze v tom dokazu nejakym zpusobem pokracovat. predpoved je takova,ze si myslim,ze to vybere lezec. kdyz ne,tak to mozna vybere sobotu 22 rijna michi. uvidime co HORY dovoli ci nedovoli.juchuuuuuuu. v sobotu rano smer jasny a je toho hodne. papirovacky,spravovacky,nejaky lehky trenink,protoze bez neho su psychicky slaby a vali se dupat. juchuuu. jsou uz aj jine moznosti v teple,ale hledat snezne lajny v zajimavem snehu se v mem stadiu jen tak opustit nechce. „lyzar“ a HORY

  47. avatar kastan napsal:

    jeste jsem necetl a dlouho jsem nebyl na internetu!! brzo muj prvni sport,ale jeste mozna sobota 21 trosku neco jineho. mame tam hodne matrosu a nejsme tam. hmmmmmmm. vybere to lezec s nekym jinym nez michim nebo to vybere michi a nekdo ho v tu sobotu odjisti a pripadne to michi protahne do nedele a na snih se vrati az v pondeli? tezko rict!!! PRIRODA MA OBROVSKIOU SILU A JE BRZO TED SOUDIT!! BUM,BUM,BUM! perina v detskem pokoji tak 2-3 noci!!! co pak??? HORYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

  48. avatar Tichac napsal:

    Domluveno :o))

  49. avatar Svoby napsal:

    Byla to parádička jak se patří a díky rozumně rozmístěným nýtům to bylo zároveň relativně bezpečné, ale i dost napínavé. Krom závěrečného převisu, ve kterém se vyklouzaný kámen stejně leskne jak mramorový náhrobek, se tam toho zas tolik odrbat nedá. Johny díky moc za soulezeníčko :)! Těším se na další – ta Bischofsmütze, nebo jak, se mi tuze líbí kupříkladu :D!

  50. avatar Tichac napsal:

    Ostkante na Däumling fakt doporučuju! Když si to užívala taková lezecká lama jako já, tak ten kdo umí trochu víc, ten si bude chrochtat :o)
    Velkej dík na druhej konec lana!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.