Hory

Prošlápnutí Lúčanskej 2017

25. 08. 2018  

Utíkám, dá-li se to tak vůbec nazvat… ztuhlý nohy s rozvázanýma botama se snaží co nejrychleji přiblížit trupík, obtěžkanej batohem a malátnou hlavou, na žilinskej autobusák! Na přestup mám jen pár minut, z kterých mi zpožděnej vlak eště trochu ukous‘… se asi picnu, jestli mi to ujede… dyť ani nevím, z kolikátky to jede!!

Zmateně pobíhám od informační tabule k danýmu nástupišti, kde ale nic nestojí… přitom čas odjezdu je právě teď…!!! Vtom si všimnu opodál stojícího busu… nasazuju belhavej sprint a modlím se… jo, jo, jo, je to on!!  „Fačkovské sedlo, prosím…!“, vypláznu nějaký euro-drobný a s obrovskou úlevou dosedám… bus se rozjíždí, snad ještě kapánek zdřímnu! Ujedem sotva sto metrů a stojíme… řidič hlásí, že jsme dojeli!! Co jako? Jak jako? Nedržet v dlani těch pár drobáků, co mi právě vrátil za lístek, tak tomu snad ani nevěřím! Prej převodovka či co… a že jako z Čadce posílají náhradní bus… máme čekat až dorazí!! Venku mráz jak blázen… po pár minutách se kuklím, dávám rukavice a začínám přešlapovat jak s plným močákem před obsazeným weckem :o)  No nic, zkrátím to, páč ve skutečnosti to bylo fakt dlouhý… náhrada přijela až po hoďce a půl… a já pak celou cestu do sedla pomalu rozmrzal… no maso!!! Dál už ale vše klapalo podle plánu… jen ten promrhanej čas mi trochu chyběl, a tak jsem večer ke spásný budce brouzdal sněhem skoro dvě hoďky při čelovce… nu což, taky zážitek :o))

Jinak samozřejmě paráda největší! Mám rád jednou za čas tyhle sólo výpady, kdy je člověk jen se svou čistou myslí a jasným cílem… nijak nerušen nesmyslnými negacemi parťáků či jinými společenskými vlivy!! Zkrátka si jen užívat svobodnýho pohybu a pobytu v horách… milovanejch horách!!!

Sólo Radko       (15.11.-16.11. 2017)

, , ,


63 x to už někdo okomentoval

  1. avatar kastanek napsal:

    Takže to bylo v reálu taky o mém egu. Pak jezdím hodně rychle co se týče mě na skútru. Nejsou tam už až na výjimky lidi – kontrola a nakonec v tento den dávám kolem 16:30 jízdu v lese a večer jsem jezdil obřačky. Děkuju!!!

  2. avatar kastanek napsal:

    Přidám goool. Dostávám se do situace, že vozím na skútru profi fotografa. Kromě toho, že se dozvídam něco o drahé civilizační mašině mě to s ním nebaví. Kde je ten klucinaaaa na lyžích. Beru to jako zaměstnání a tak, že já pomáhám v tento moment jemu. V reálu vzájemná pomoc, ale nebavila mě. Jezdíme pomaličku atd. Jesus už jsem tuto zimu slyšel hodněkrát. Slyšel jsem už aj nebezpečný Jesus. Jesus pravděpodobně pro vzhled mé hlavy momentálně a nebezpečný Jesus pravděpodobně proto, že ty civilizační mašinky nešetřím. Ani většinou případně přes den a přes den to lidi vidí. Lyžují tam. Jestli je to ego úplně nevím, ale potřebuju aby mě to aj bavilo. Ne nešetřím ty mašinky zatím určitě. Jsou momenty kdy toto zaměstnání vyžaduje je nešetřit a zvládat a jsou situace kdy aj pomalu. Jezdím aj pomalu, ale to mě tak nebaví jak naplno.

  3. avatar kastanek napsal:

    A ještě doopravim, že jsem šel ne mou cestou, ale jinou cestou. Léky, medikamenty atd, tak tomu se snažím vyhýbat. Maximálně jsem šel částečně cestou mou a částečně jinou a léky jsem si nevzal. Nevěřil jsem v tady tu „pomoc“. v reálu je asi každý jiný a v podstatě v reálu nikdo není možna sám. Nevím které dítě by to např přežilo po narození bez matky. Možná nějaké ano, ale pravděpodobně moc jich takových připadně nežije. sprinter je považovány za sólistu sportovce, ale v reálu 99 procent sprinterů na celém světě má za sebou tým. život pro mě není jednoduchý. Horyyyyyy

  4. avatar kastanek napsal:

    Jenom ti tam opravím strach z nemocí. ne z jedné. Celkově z nemocí a to souvisí aj s penězama. Dvakrát tak když máš krátkodobé zaměstnání. A aj při dlouhodobém zaměstnání se nechcu dostávat do situací, že máš např chřipku a si doma v posteli. Ani tyto situace nechcu. Ano určitě strach z nemocí a to souvisí aj s penězi. Dostal jsem se už do situací v životě, že nejsu zdravý a dostávám od zaměstnavatele léky, které odmítám a jdu svou cestou. Nejsu nikde šéf atd a nemoci znám. ty mají příčiny. Dobrou noc

  5. avatar kastanek napsal:

    A teď z lyžařského hlediska. zítra veliké teplo. Bude asi hodně sněhu různě hodně padat. Pak návrat zimních teplot a možná pátek lehčí sněžení. určitě tu v horních partiích budou místa aj kde to teplo sníh ustoji. To minimálně tuším. Co s tím udělal větr nevím. Dneska jsem nejezdil, ale pomáhal jsem vlekařum. Lopatovačky. Nějaký ten stožár atd. Od zítra budu chtět denně jezdit. Teď ty tři týdny nebyly lehké, ale bylo tam aj dost kvalitní ježdění. Dál to nebude lehké. Jojo já aj peklo a aj nebe. Nevím jestli je bůh a nebe a peklo, ale já případně obojí. je třeba si to přiznat a jít dál. Proč většina lidí říká že je aj peklo a aj nebe? To dává v reálu taky logiku. Těch co říká, že je jen nebe je fakt případně málo a tyto slova souvisí stoprocentně taky se slovem svědomí. horyyyyyy. trénuj. Kdyby se stalo a to ne náhodou, že přelom březen duben dole pod kalkspitze, tak tam to zajímavé je a teď je tam aj na půlku ledna ve středních výškách docela dost sněhu. Tři týdny bylo vlhko, ale teď je brzo říkat co bude či nebude-pro mě určitě. Dál to nebude brnkačka a nic lehkého. no a místo abych si dal např sprchu, která je tu ode mě asi 3 metry, tak tu v reálu moc neznám a píšu tu, takže teď saunaaaa. Do plných den nekončí.

  6. avatar kastanek napsal:

    Kdybych neměl ten strach z nemoci a peněz, tak pravděpodobně nezačnu řádit! Na druhou stranu vím, že jsem ten měsíc odpracoval v zajímavější kvalitě pro ně jak loni. Postup atd v reálu necítím žádný, takže kdyby tam nebyl strach z peněz a nemoci, tak se na to díváš jen svobodně, protože v tom případě za rok pravděpodobně přijít můžeš znovu případně a nebo už nemusíš a nikdo neřekne nic a tebe už to taky nezatěžuje. Na druhou stranu možná větší svoboda teď. A jestli je zatím bůh či peklo, tak to nevím. Možná obojí. Pravděpodobně je zatím ale to, že si myslím, že v minulosti tam v mém životě byly chyby a hledám ty příčiny. Když nevíš a hledáš, tak je to nelehké. Jakmile dojdeš k tomu, že chyby víš a mlčíš, tak já osobně mám sám se sebou problém! Jestli na ně přijdu a otevřu je, nevím. Peklo nebo bůh? Extrémní sport je ale jiný strach a bolest jak strach z nemoci a peněz a určitě to nadále potřebuju! Hory

  7. avatar kastanek napsal:

    Včera jsem řádil! Přišlo to, takže jsem začal řadit! Basejumper to ví stoprocentně. Co za tím bylo. Strach z nemoci a strach z peněz. Dvě věci z mého pohledu! Kde byla případná křivda. Systém. Můj mozek ví, že letos se tu málo stříkalo, ale taky cítí, že lanovka už mě nepotřebuje. Mozek ví, že lanovka ušetřila v reálu hodně peněz proti jiným rokům na zasněžování pravděpodobně, ale cítím, že k tomu chce ještě šetřit na mě! A to já su pravděpodobně naprosto zanedbatelný peníz aj kdyby mě měli leden platit jen tak, což neudělají. V reálu hodně komplikací pro mozek a začal jsem řádit! Teď je mě líp. Co bude nevím!

  8. avatar kastanek napsal:

    Anonym je „logicky“ pravděpodobně zapomenutí na mail. Můžeš tam přidat taky globální oteplování a co dál. „Nevím“. Pravděpodobně brzo návrat do bílého vozu a přesun do lyžařské školy. Pravděpodobně celou dobu co budu ve škole budu v bílém vozu a pokusím se domluvit sušení věci ve škole. Ráno už nebudu v teple. žiju teď v „představě“, že poloprofesionálně lyžuju co se týče úrovně toho lyžování v horách a do toho střídám různé zaměstnání. nic jednoduchého v reálu pro mě. „Problémů“ a komplikací spousta. na ty široké lyže odpovídám různě. Jednou tak, že hned položím otázku kterou dávám jednoznačně najevo dotyčnému, že to, že na širokých lyžích je to jednodušší ať zkouší jinde (jezdim aj obřačky závodních charakterů). a jindy tatkovi s klukem na kterém jde vidět, že neví a jen se doopravdy zajímá proč takové lyže, tak zase jiná odpověď. budu chtět pravděpodobně pokračovat. Su asi jeden z mála, který lidem odpovídá na otázky, že lyžování je pro mě práce, když se ptají. Ano pro mě je stoprocentně lyžování taky práce. A nelehká práce a oni se ve většině případech začnou smát. Smějou se ale většinou nechápavě a ne tak, že se mě vysmívají. Smějou se nechápavě! Já tomu rozumím, ale oni ne. Proč? To je na delší psaní pravděpodobně. co by to mohlo momentálně změnit? Určitě případně zdraví a jinak nevím momentálně. „Princezna“ pravděpodobně atd teď určitě ne! Hory. Chyby atd tam stoprocentně jsou!

  9. avatar kastanek napsal:

    Víš co vychází z mé „logiky“? Pokud má doopravdy člověk velký vliv na tom, že se globálně otepluje, tak to souvisí s tím, že „všechno“ víc cestuje. Jídlo, lidi atd. Jí člověk víc jak potřebuje? Nejí „protože“ to nic dobrého není, ikdyz každý jí jinak a něco jiného. Pije člověk víc jak potřebuje? Nepije „protože“ to zase nic dobrého není, ikdyz zase každý pije něco jiného a jiné množství. V reálu případně globální oteplování souvisí doopravdy hodně se slovem Cestovani, pokud globální oteplování zrychluje, ovlivňuje atd člověk. Cestování jídla, lidí atd. Měl jsem mlčet nebo mluvit? Nevím, promluvil jsem už ale, a tak to je, že jsem promluvil. říká se, že cestovní ruch roste a já vidím, že ledovce mizí. může se to změnit určitě, ale nevím zase jestli to tak doopravdy je. Jestli se doopravdy otepluje na základě člověka, tak by to šlo pravděpodobně zjistit, ale sám. V reálu žádná šance co se týče oteplování planety. pak jsou lidi co žijí bez jídla (říkají to, takže jim spíš věřím než nevěřím, protože je neznám), ale není jich pravděpodobně moc a jestli někdo žije bez vody, tak to nevím. Člověk je sám o sobě velké množství vody, takže nevím jestli to jde. hory

  10. avatar kastanek napsal:

    Proč v čistém nedotčeném sněhu. Pravděpodobně proto, protože tam zažívam pocit tvořeniii. Pocit vlastního tvořeniii. Mě baví aj sjezdovka, rozbité atd, ale to už není takové tvoření. Jízda z kopce je v reálu z atletického hlediska sprint. Chůze do kopce „vytrvalost“. Rozebíram tu s lidma aj dost druhy lyží atd. Většina lidí mluví o tom, jak je to na širokých lehčí atd. A já říkám např, tak proč není ten hustý les plný lyžařů. Bavím se s lidma aj o technice. Říká se o mě, že pohyb pánve nemám tak dobrý jak dzzzz. Velké tlaky a rychlosti dopředu a dozadu, protože záklon a snažit se o to, že máš celou dobu předek lyže výš než patku a nějak jedeš dolů není zábavné. V reálu jezdím momentálně tak, že mám aj špičky mnohdy níž jak patky. Neberme v potaz sklon kopce. Beru to vůči „rovině“ sněhu. Bolí mě toho dost kromě toho, že su mnohdy unavený, utahaný atd. Stačí, teď budu snad „dlouho“ mlčet. Hory. Chyby tam aj tak jsou a sníh se neustále měniiiiii. Pořád to tvoření mění k tomu to přírodní měnění sněhu.

  11. avatar kastanek napsal:

    Dám si do deníčku dneska. Vysedám z lanovky, obouvám lyže atd a klučina se ke mě hlásí. Má tak 12 až 14 roků možná. 15 určitě nemá. Připadně spíš 11 a mín. Řekl bych, že je to ten co je bez hůlek. Na nohách má něco jako freestylové lyže a jezdí sám pod lanovkou atd. Zápal a štěstí je evidentní. A teď ten goool pro mě. Říká mě – pojď, dej si se mnou jízdu. Pro dnešek to nevyšlo. „Automaticky“ jsem odpověděl, že jezdím ten hustý les vlevo a že je tam úplně čisto nedotčeno. Kromě pár mých stop. Klučina ještě odpověděl, že jezdí taky čisté! Popřál jsem mu, povzbudil jsem ho a později jsem si uvědomil tu jeho velkou sílu, atd. S dětma se bavím relativně hodně, ale toto bylo silné, odvážné, šťastné a jezdilo to samo ve volném terénu pod lanovkou atd. mezi 1600 až 1000 v Alpách.

  12. avatar kastanek napsal:

    A co se týče situace teď tady, tak to „nekomentuješ“. To Žiješ a nic z toho není jednoduché. Buď su někde v akci s dvouma silnyma chlapama nebo mě oni někam něco pošlou udělat, nebo jezdim, spim, jim, cvicim, či odhazuju auto, ikdyz stojí na místě a používám ho teď případně jednou za čas na nákup. Dneska odpoledne tam chodím po běžkařské v eskalátorech a cítím, že nějaký čas už tam ani rolby nebyly a sleduju ty hodně zatížené stromy, a co dělám. Jezdim dolů. Aj v hustých lesech dole, potoky a já nevím co vše, ale byl jsem sám a nikoho jsem nepotkal. Ostatní byli případně v okolí lanovky. Už ta chůze není jednoduchá, ale zasnežováci mého typu v reálu „hikují“ hodně často aj úplně bez lyží. Někdy teď aj „plavou“, hledají civilizační nářadí pod sněhem, kopou do toho sněhu atd. Já bych tě vzal na týden. Zimní atletika s lyzovanim plus civilizační technika, ale tipl bych to na to, že můj šéf by byl v jiném časovém období něco jako kovboj, rodea atd. A pravděpodobně možná aj v mládí oni byli tady takoví. hory

  13. avatar kastanek napsal:

    A za spoustu problémů minimálně v Evropě může např to, že alkohol je dovolený a jiné drogy zakázané. To např není demokracie, ale v reálu problém!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.