Bike

Podzimní vsetínsko s Robbym 2009

14. 10. 2009  

Bylo, nebylo… hlavně, že se urodilo!   V Robbyho ouřadnické hlavě se urodil plán, že bychom zas, po více než roce, mohli podniknout nějaký víkendový švih. Já měl jedinou podmínku, ať je to „na pohodu“!  „Jasně Ticháč, neměj strach!“, a tak sem kývnul… já blbec!

V pátek večer se domlouváme. Robby píše, že je nějaký nalomený, teplotu prej skoro 37°C a bůhvícoještě! Už to začíná, pomyslel jsem si. Nakonec, že jde spát a ráno zavolá, jestli jedem nebo umřel :o)  Na(ne)štěstí zavolal, že teda jo!!!

Už ve vlaku mě drtí svým „skvělým“ plánem. Místo mnou vysněného hřebene Javorníků pojedem jinam… vždyť on už tam nedávno byl, a to přece nejde :o)  Zatímco já jsem se s tím pomalu smiřoval, Robby už se převlíkal z tepláků do chrtího (elasťáčky a triko Sodom-Agent Orange) a jelikož on si bere vždy jen mini batůžek, tak jeho apartní tepláčky se třemi pruhy skončily u mě… klasika :o)  Vystupujem na Vsetíně a hnedle z města ven. Už v ulici s výmluvným názvem Strmá jsem vytušil, že to s ním nebudu mít lehký. Zatímco já už pár metrů tlačil, on si vesele s lehkostí kvedlal a měl orgasmus na krajíčku :o)  Nějak jsme to dotáhli na chatu Vsácký Cáb, dali polívku a dobyli vrchol (841 m)! Pak po zelený dolů směr Halenkov, kdy po cestě Robby píchnul. A jak už je to u něj zvykem, musí to být zas něco extra. Takže prorazil pro jistotu rovnou obě kola a v každým měl raději hnedle po dvou dírkách… není to žádnej troškař! Samože jedno sem mu pomoh lepit já a navíc obě mým lepidlem, páč on měl jen prázdnou vyschlou tubu… vždy připraven!!! Z Halenkova to drtíme po modrý směr Krkostěna. Teda drtí akorát Robby, já povětšinou tlačím. On i přesto, že ještě včera byl téměř na smrtelné posteli, podává naprosto nesmrtelné výkony. On vám byl dycky drak, ale teď s novým opéřeným kozlíkem se z něho stal nedostižný projektil! Taky jediné, co si vybavuju, když jsem zvedl hlavu od tlačení, byly jeho záda… přesněji mini batůžek muší váhy s výsostným nápisem Oxford :o) Na Krkostěně už mě braly mdloby. Naštěstí následoval super singl down, kdy jsem se zas já pochlubil Robbymu svým těžkým báglem, model Pytlák! On měl hošík totiž jakési post-trauma ze svého nedávného pádu, kdy prý kvičel jako podsvinče a na boku mu vyrašila boule velikosti kočičí hlavy, a tak byl při sjezdu údajně raději trochu opatrný :o)  Naším cílem měl být vrchol Makyta, ale že jsme v Papajském sedle nějak blbě sjeli a navíc se blížil večer, rozhodli jsme sjet dolů hledat nocleh. Nakonec jsme objevili příjemný penziónek v Halenkově, rozmrazili jsme se ve sprše a zašli na výborný jídlo s trefným názvem Krakonošův oheň. V puse jsme měli, jako by tam bylo zapálený PePo… jojo, to sou ty Chilli papričky! Spláchli jsme to pivkem, trochu poklábosili a něco po deváté šli na cimru. Ještě jsem musel Robbymu půjčit zubní pastu, páč on si nevzal, aby náhodou neměl o 100g těžší batoh :o)  Pak už jen úspěšně odrazit jeho pokus o výměnu postelí… aby na něj náhodou v noci nespadla polička, co měl nad hlavou… a konečně v klidu spát!

Ráno jsme dali snídani králů, která mě tlačila v žaludku eště dobrou hoďku, jak sem se přežral a vyrazili dobít tu prokletou Makytu! Do Huslenek kolem říčky a pak po zelený na Valašskou Kyčeru. Samo, že jsme zase někde sjeli mimo, a tak jsme to tlačili lesem až na hřeben a pak konečně dorazili na vrchol (922 m)! Malá sváča, kouk do mapy a pak následovalo to nejlepší z celého víkendu… parádní sjezd po modré do Francovy Lhoty. Odtud už po cestě na Horní Lideč, kde jsme to utli a počkali si hoďku na vlak. Mezitím Robby vykoupil místní cukrárnu, narval mi ty sladký hebla do batohu a ve vlaku byly hody!

Teď už vím, že když Robby řekne „na pohodu“, pro mě to znamená jet nadoraz, bez možnosti odpočinku a s nervama napnutýma k prasknutí! Ještě, že je mám tak pevný, jinak bych ho snad zabil :o)  Opravdu výživnej víkend! Díky Robby!!!

 Radko, Robby     (3.10.-4.10. 2009)

, ,


20 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Robby je drak… o tom žádná :o))

  2. avatar Svoby napsal:

    Óóó tak jsem se dlouho na poxu nepobavil :D. Robby Lakatoš bude nejspíš velký bombarďák, takhle nasrat našeho Gurua, to umí málokdo :)))

  3. avatar Tichac napsal:

    Jo! My tě zmrznout nenecháme :o)
    …a promaštěný dobroty s sebou!!! …a Robbyho!!!

  4. avatar Chrenko napsal:

    libore, borce jeden z nejvetsich, ja hlavne, tedy ne jenom ja doufame ze se zucastnis nastavjiciho total kanal brutal!!! absence se uz neomlouvaj! proste s tebou to zas bude o 100% lepsi ;-)

  5. avatar Tichac napsal:

    Oukej… budu za tebou tlačit ve směru mastných skvrn :o)

  6. avatar libor napsal:

    Ta spešl strava je domácí produkce a jako steroid takové promaštěné škvarky, to pak rveš i asfalt. Musím přes zimu udělat pár úprav na kole, vyměnit kevlarový rám za uhlíkové slitiny a výbavu s xt na xtr. A vemu si batůžek plný promaštěných dobrot a hurá na mrmlíka.

  7. avatar Tichac napsal:

    Týýý vogo, tak to néé! S tak našlapaným borcem se já nemůžu vůbec měřit… Robby snad, ale já určitě nee :o)
    A můžu se tě Mrmlíku zeptat, kde kupuješ ty enduro-gely s příchutí jaternice a jelítka?!?
    Pig-bike forever :o)

  8. avatar Libor napsal:

    Hej hej hej, já mám oprášené kolo od pavučinek a i jiného marasu. Vždyť jsem letos najel 320 km, což je velmi dobré, nemyslíš. Příští rok si vychutnám Robbyho a na tobě si smlsnu, jen se těšte. To bude maso. Jen jitrniček a bůčku s knedlou se nikdy nevzdám, taková dobrota a kolik dodá síly. Tak trénujte bombardoni.Blíží se den zůčtování Chá chá

  9. avatar Commando kayak napsal:

    Hello Robby, my name is D.U.B.S.I.D.E. :o)))

  10. avatar Tichac napsal:

    … s tebou kdykoli, ty příšerko :o)

  11. avatar RoBby napsal:

    skvělý blok! už se těším jak zase zamarasíme!

  12. avatar Tichac napsal:

    Hohóóó, i vy dva kujóni, čekám kdy vy se konečně hecnete a vyvenčíte ty svoje pavučinama obrostlé bycikle :o)
    Tak hybaj z gauče vy fotři, odložte ty jitrnice a nasoukejte se do elastáčků… Robby si na Vás smlsne :o)))

  13. avatar Berny napsal:

    Zdááár borci! Tož to vypadá opět našlapaně ten váš výlet ala Badyho boj o přežití :-) Zase žeru každou fotku. Že by Robby byl fakt tak našlapaný nebo Bady začíná fakt fotrovatět :-)

  14. avatar Libor napsal:

    Pěkná akce i s přespáním. To jsi na tom fakt tak špatně nebo zase kecáš co.Jo ty párečky vypadají náramně a vagonový zákuseček, to se doplňují cukry. V těch končinách jsem ještě nebyl. Nezačínáš fotrovatět, že jo. Ale jako mistr fotograf si zasloužíš poklonu. Jo jo Robby jen jezdil a ty fotil a pak jste to dali dohromady. Jak je to jednoduché.

  15. avatar Tichac napsal:

    Mapové podklady jsem dodal na google.com :o)
    A je třeba se vyvarovat o 2 třídy lepšímu parťákovi, který nebere ohledy :o)

  16. avatar TomS napsal:

    :o)))))) no velka parada! Hosi, prestante uz kritizovat a zacnete na sobe pracovat… Co tak nekam dodat mapove podklady? At nasinec vi ceho se pak vyvarovat.

  17. avatar Tichac napsal:

    Néé, granát néé!!!
    Je to psáno s nadsázkou a úsměvem :o) Robbyho už jsem předem varoval, že na něho napráskám všechno… no hlavně že jsme pobavili :o)
    Jinak soucítím s tebou… to muselo být kruté dětství :o) Mě stačily dva dny…
    Velký RESPEKT!!!

  18. avatar Chrenko napsal:

    vis jak by mu to s granatem strilelo do kopcu? to by robbika predjel a za co bych ho pak chvalil :-) ja myslim spis ze se kluci uz zase nemuzou dockat az pojedou sami na vejlet!

  19. avatar Lalumbulalula napsal:

    Já mám dooost:-DDDD Tys musel být nasraný,jova,jova:-DDD
    Kdybys takhle psal o mě,tak Ti do Tvého batohu ala pytlák příště strčím granát:-DDDD

  20. avatar Chrenko napsal:

    no luxusni!!! obdiv radkovi za foto a nervy , obdiv robbymu za svihy do kopcu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.