Ski & Snb

Ukrajinská jízda 2010

25. 02. 2010  

Po návratu ze zakarpatí jsem chvíli váhal, esli vůbec todleto publikovat… přecejen kategorii „párties“ tady nevedem… ale nakonec… dyť jsme tam i ty prkýnka na nohou párkrát měli, tak proč ne?! Skoro každej si tam hrábnul na dno, překonal svůj vlastní limit a zažil nějakou tu mezní situaci… především po vypití láhve vodky :o)   Ach… ta Ukrajina!

Největší adrenalin jsme tedy nezažívali při freerajdu, ale při návratech z koliby, kdy jsme museli spojit své síly, abychom se všichni v pořádku dostali do postele… krásný kolektivní výkon todleto :o)

Přinášíme zas malý nástřel, jak to tam asi probíhalo…

1.den: Jsme na cestě z Brna. Sebranka fakt kloudná… dokonce australan James! Jedly se řízky, plnily papriky. Dvě hoďky na hranicích… klaplo to! Zastávka v Berehove, místní trh, první ochutnávky. Řidič je bombarďák, pouští Metalliku, Zeppeliny,…! Příjezd do Jasinje, ubytko v turbáze, večeře a původně malý seznamovací večírek se zvrhává v bujarou oslavu 18-in… vodka tekla proudem! Musíme si pomáhat :o)
2.den: Ach ta rána… přejezd na Bukovel… největší ukrajinské středisko, fakt rozlehlý! Škoda jen, že málo sněhu, ale pojezdili jsme dost! Vydatná večeře, konečně sprcha, kávička, powerball, vínečko… a nový poznatek, že slanečci sou z Mrtvého moře :o) Později přichází na scénu karty, vodka s džusem, řízečky a Hejžovo čůrání řepy!
3.den: Už zas to ráno… vstáváme brzo, ať máme permice za babku! Ještě víc lidí než v neděli. Ukrajinští lyžaři jsou brutální střelci… zastavují se vysmátí až v sítích! Pojezdíme dost a na večeři pak dostanem špek! Nato nás čeká vyhřátá baňa, vodky, rampouchy… infarkt… tma!
4.den: Bože to ráno!!! Je úterý. Vyčistit parapet a nesměle na snídani :o) Pobalit věci, něco nakoupit a Gazem vzhůru na Dragobrat. Cesta parádní, ubytko luxusní, polívka na spravení u bábušky skvělá… pak jdem prubnout terén. Humus. Sjezdovky fakt humus. Posedíme u bufetu a jedem k chatě. Tady eště prubnem krátký výtah a skočku s prima dopadem do prachu! Hodně chutná večeře. Besídka s místní horskou a hurá do koliby! Vodky, piva, šašliky, tanečky a hraní si na záchranáře… minimálně jednoho rusa jsme zachránili před umrznutím! Ještě krátká aftrpárty na chatě a spát!
5.den: Zase to vstávání… na snídani karboš s kolínkama a zelím… no paráda :o) Venku konečně azůro!!! Pobalíme cosi a vyrážíme na vejlet. Výstup na Bliznicu… asi za hoďku a půl jsme na vrcholu! Sjezd po výstupovce a pak to struhnem ze hřebene. Parádní freirajd!!! Pauza na pivko a jdeme znova. Kluzný blok a zas do prašanu! Pak ještě jednou a zakončení u pivka… bezva parta! Dojíždíme akorát na večeři. Ještě disko-šašlik v chatrči a hned směr naše osvědčená koliba. Celkem plno! Ukrajinské tanečky se zaporožci, rybičky a hříbky, pálení čarodějnic :o) Mladej Pepík jede pecky… o půl 3 na chatě. Moudro z Prahy: „Je lepší spát 4x na dvojce, než 2x na trojce!“ :o) Bezva večírek…
6.den: Nechce se vstávat… nechce! Hříbky s bramborovou kaší a začíná sněžit. S Tomem dáme pár jízd, šlápnem na Stoh a střelíme permice. Peníze prohýříme na Oáze, šlápnem s klukama kousek a dáme trochu v prachu! Na cestě u chat malá skvělá párty a hrrr na večeři. Koliba… sauna… vodka… metličky… válení ve sněhu… zas koliba… zas do půl 3!!! Sáša & Máša jely pecky!
7.den: Néé, už zase… já chci spát!!! Žvejknem jajka se špagetou a balíme. Čekání na gruzavik a pak asi 3-hodinovej prima vejlet zakončenej sjezdem přes ohrady do Jasinje… výsledkem je jedna zlomená běžka a prkno! U turbázy převleking, restauračka a útrata zbylých hřiven. Před pátou berem směr ČR. Hoďka na čáře, vše v klídku. Spíme! Budíček u Bratislavy. Alpinský zvídáček a v 9 ráno jsme v Brně!

Co dodat? Prostě paráda! Snad jen…  „Chci v tobě rejdit!!!“ :o)))

Radko, TomTom, Hejža, Milan  und  Alpina crew       (6.2.-12.2. 2010)

, , ,


46 x to už někdo okomentoval

  1. avatar kedras napsal:

    Toz co na to rict? :-) Nebylo skvele? Bylo to skvele! …jedine, co me mrzi je ta „baňa“, tak snad nekdy priste… :-)

  2. avatar Tichac napsal:

    No vidíš srnečku, o co si přišel… stačilo říct „jedu“!!!
    Jinak máš zajímavou skladbu vět, jsem z toho tak trochu v pasti :o)

  3. avatar RoBby napsal:

    Jo a fotky supr, maj takový alkoholový nádech, že vyste tam chlastala občerstvit se na tom tržišti…i?!! Chtěl bych posedět

  4. avatar RoBby napsal:

    Ahoj rybízci, pokud bude vše ok, dobré počasí, tak plánuji na 1. májový víkend zaskotačit na Rychlebských stezkách. Je plánovaná oficiální otvíračka, kapela, program, bajkeři, otvírání nových úseků, výlety po okolí. Uvažuji, že si vezmu v pátek volno a pojedu už ve čtvrtek 29. 4. po práci. Bude to myslím masité, vlhké a klouzavé, ale o to v podstatě jde. Tak kdyby se někdo nudil, ať zařve, ten prožitek za to stojí. Strach mít netřeba, jsou tam cestičky i pro skautíky.

  5. avatar Chrenko napsal:

    ano a podotykam ze to vypijeme na letosim prvnim BKT !!! vcetne tebe slovutny Libore!!!, mam napad muzem tam jet na kole :-) zbytek poslape pesky. heh a doma dostanu palickou :-)

  6. avatar Tichac napsal:

    …ty už si paličkou dostal, viď?! :o)))

  7. avatar Tichac napsal:

    Nemám… jejich vodku má doma Chrenko!!!

  8. avatar libor napsal:

    Ticháč počkej až tě uvidím, i s tím sparťanem.Chrenko tak to je správné, příště si vyberte bez sparťanskou destinaci nebo ať zažijou peklo. Jo jak myslíš, už se těším,ale na tvoji dupku a to nebude středověk, ale atomový věk. Doufám, že máš doma tu jejich vodku, příjdu na košt.

  9. avatar Tichac napsal:

    Liborku, to je kámoš!
    Ptal se mě na nocleh, až tady budou hrát… tak sem mu dal číslo na tebe! Slušně poděkoval a říkal něco o tvojí dupce a středověku :o)))

  10. avatar Chrenko napsal:

    shořel s řepkou :-)

  11. avatar Libor napsal:

    Hoj mrmliku, tak nějak se opět dívám na fotky a co nevidím, co to jako je za sparťana, co to tam je, to je fotomontáž či co, co s tím budeš dělat. Buď on nebo já. FCB

  12. avatar Tichac napsal:

    Nééééé… neskač Franto!!! Ty na to přijdeš, gode :o)

  13. avatar Chrenko napsal:

    ja te karate jirko, nahledy jsou pekne, je to v mrmloidnim stavu a nevim proc, oteviram si okno…

  14. avatar Tichac napsal:

    Tt..to sem přece měl říct já… tádydádydádydááá :o)
    Hele ufone, mrkni raděj na ty náhledy a management nech na mě… :o)))

  15. avatar Chrenko napsal:

    hele pele, kdo chce pikcr poslete na muj bozsky mail a ja vam to zaridim a poslu instrukce! haleluja!!!

  16. avatar Tichac napsal:

    Ale co tě nemá… z krysaříka jen hlavička, jeho ctěné jméno bylo
    Herbertek von Paštička :o)))

  17. avatar koki napsal:

    A co ten stekajici psik,
    snad to nebyl Vasil?krysarik.

  18. avatar Tichac napsal:

    Jinak ještě naposled popřeju ke svátku TomTomovi a TomSovi a už toho necháme… takže zítra k MDŽ ode mne už žádné přání nečekejte :o)))

    Jinak Adku, pokud chceš obrázek, musíš v prvé řadě posílat zpátky popsané fotky a napsané reporty!!!
    Tak až to konečně pošleš, přilož k tomu svůj pikčr 1:1 a já to zařídím a pošlu instrukce :o) A nezoufej… příští rok jedem spolu!!!

  19. avatar Tichac napsal:

    :o)))))))))))))))))
    Tak to se ti povedlo Andy… se tu chlamu jak hrom :o)))

  20. avatar Lalumbulalula napsal:

    Dej si nohy za krk a pětkrát poskoč na řiti:-D
    Jsi-li obrázku hoden,objeví se:-DD

  21. avatar Adek napsal:

    Jo a ja chci tez nejakej obrazek ke jmenu me se ten pandulak nelibi. Jak na to mili deadpoxku?

  22. avatar Adek napsal:

    Tak tohle je akce podle meho gusta. Sakris umet se tak rozpulit co rozpulit rozsetit, abych mohl byt na stech mistech naraz.

  23. avatar Lalumbulalula napsal:

    Líbo,díky,díky..:-)Domluv se někdy s klukama z Deadka a podniknem nějaké ty stolní tanečky,ni???:-))

  24. avatar Lalumbulalula napsal:

    Víš koho jsi to potkal,milý Radku?
    Mojí věrnou kamarádku!
    Ona to je hodná krysa,krysa jménem Vasilisa.
    :-)))))

  25. avatar Libor napsal:

    Hojte pardálové z hor, to video je užasné, točí se mi z toho hlava, ty holčiny fakt šmrncovní, ale ta sauna je úžasná, to bych chtěl zažít a zemřít, jen ty barmošky by tam museli být.Teď něco osobního, NEČÍST PROSÍM .Andrejko, všechno krásné ti k dnešním narozeninám přeji, zdravíčko tobě i tvé rodince, hodně štěstíčka a spokojenosti. UŽ MŮŽETE ČÍST. Te vodky teda muselo být, no už jen co se na to díván, mám trojku v žíle. Tož jezděte a foťte ať je se na co koukat, webik je super, ale až já s Vami někdy zase budu na akcičce, tak to bude stát zato HOJ HOJ

  26. avatar Tichac napsal:

    Představte si, dnes mi cestu zkřížila malá krysička… a spustila:
    Andýýý, Andýýý, ať zažiješ kopec srandýýý a pevný nervy jako kšandýýý :o)))

  27. avatar Tichac napsal:

    …a já si říkal, cože mi to ten Lumpíno dneska tak kvíká… :o)
    Vše NEJ… bombarďáku!!!

  28. avatar Chrenko napsal:

    hip hip hura… a vse nejlepsi taky kamilovi!!!

  29. avatar Tichac napsal:

    Che, beztak už si kdosi z psíka klobásky dnes dělá…
    To já skočím do Alberta, koupím si tam za tebe dvě nožky párků a budu se hýčkat dobrou teplou večeří :o)))
    Děkujem za zachování tvé přízně… hltáme každý tvůj skromný příspěvek!!!

  30. avatar koki napsal:

    ach ta davova psychoza,to cloveka uplne zblbne,ze i zapomene jak se jmenuje:-))
    Toz Vam,vsem vernym s pameti i s poznamkami v kalendari,dekuji za prani,i za to,ze si pamatujete,nebo ze nejste lini si psat poznamky.A slibuji,ze i nadale sem za Vami budu chodit.
    Tak zatim.
    P.S.tak jestli tam bude az pujdes z prace domu,kup mu za me klobasu,kamarady je treba si hyckat

  31. avatar Tichac napsal:

    …dneska ráno, cestou do práce, na mě začal poštěkávat psík…
    nerozumím moc té jejich řeči, ale znělo mi to, jako by chtěl, ať popřeju Kokimu i za něj :o)))

  32. avatar koki napsal:

    a ja taky!!!!!

  33. avatar Chrenko napsal:

    koki, ja ti preji taky vse nejlepsi!!!

  34. avatar Tichac napsal:

    Jo, Marlenku + šleh!!! Aááách…

  35. avatar Tichac napsal:

    No jasnééé… Kokši vše NEJ…!!!
    Na tvou počest jsem si dnes zašel na pivko… na Lysou :o)

  36. avatar Pit napsal:

    Pres Travny a jeste na zakusek :)

  37. avatar Lalumbulalula napsal:

    Koukám ráno do kalendáře,kolikatého može byť,a kdo na mě nevybaf?!KOKI!Tak všechno nejlepší k narozkám Koki!!!!!:-)

  38. avatar Tichac napsal:

    Tak ne asi, draku… na Oukrajině je dycky o zábavu postaráno :o)))

  39. avatar Lukes napsal:

    Hej fajná akce.. A ta kultura a folklor :))) vydařený výlet

  40. avatar Chrenko napsal:

    jo jo tak to proste je!!!

  41. avatar Tichac napsal:

    Přesně! Člověk moh’ úplně vypnout a užívat si pár skvělých bezstarostných dní v bezva společnosti a příjemným prostředí!!!

  42. avatar delli napsal:

    Proste pohodaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

  43. avatar Pit napsal:

    Asi se nejednalo o procisteni hlavy horskym vzduchem :o)
    Ale vypada to na velmi povedeny trip :)

  44. avatar Tichac napsal:

    Jes, jó rajt!!!
    Přesně takovou dovču doporučuju každýmu, kdo si potřebuje pořádně pročistit hlavu :o)))

  45. avatar Chrenko napsal:

    ou dzizus :-) party guys on boards with bottles of vodka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.