Cestování

Mokrá a divoká Kanada 2010

11. 07. 2010  

Náš zahraniční dopisovatel Adek nám sem zase přispěl svým osobitým reportem z malého výletu v zemi javorového listu. Tentokrát se vydal pokořit s přáteli jednu z mnoha zdejších krásných řek! Tak tady to máte… Kicking Horse river/ British Columbia/ Canada!

Ahoj deadpoxk rodinko! Jako každá vydařená akce i tato vznikla nahonem a spontánně. Během dvou dnů složena osádka, zvolena řeka a všechny maličkosti kolem. S náladou propařená páteční noc a v sobotu ráno vyrážíme směr Lake Luise (Ticháč dobře zná). Předtím ale ještě stihnu posnídat pár piv se Ziim. Nálada výborna, počasí ještě lepší! 450km k hostlu krátím zas pitím piva a vyprávěním historek z vody. Po 5-i km toho raději nechávám a zůstávám u toho piva, neb si myslím, že bavím jen sám sebe a je straším :o)

Super, konečně nějaké vzrůšo!!! Medvěd na kraji silnice. Zastavujeme. Foťáky připravené. Ale pan medvěd na nás s*re a vystrkuje na nás jen zadek! Vytahuju sušené maso a snažím se ho nalákat vůní. Funguje to!!! Po dvou fotkách se ale otáčí a s klidem rastafariana si to namíří zpátky do lesa.
Konečně hostel! Oóó, jak já nemám rád kanadské vzdálenosti. Na recepci mě mile překvapí čeština. Krajánci… prej jich dělá v Lake Luise 11!!! Kulečník, motivující videa na zítřek z YouTube, poslední pivo a hajat… stejně toho už mám plný brejle.
Ráno se přemisťujeme do Goldenu. Na druhý pokus nacházíme společnost, u které máme zabůkovány místenky. Podepisuju papíry se spoustou červenejch rámečků a vykřičníků. Pět podpisů! Ani to moc nečtu, stejně sem rozhodnutý, že dneska si užiju rafting. V žaludku svíravý pocit jako před každou velkou vodou. Moc dobře vím, co přijde. Taktak sem doběhl! Málem sem měl kakiho knedlík v neoprenu :o)
Nezbytnej výklad a hup do raftu. První půlka až na dva úseky byla spíše odpočinková, se spoustou výhledů. Alespoň byl cas na hry a já se koupal. Po obědě začínám počítat… zbývá 10km a u autobusu máme být za 45minut!!! A nemýlil sem se! Mazec, šupa, nářez… přes vodu v očích vidím jen vyděšenou osádku. Pak si uvědomuju, že na raftu se směju a vřískám jen já :o) Ale co! Při jednom zhupu to vymrštilo guida vedle mě (já byl na háčku)… s největším klidem mě poplácal po rameni „good job“ a pádil zpět k veslům. K busu dojíždíme už vyklidnění a já s Joem spřádáme plány na spodní úsek řeky. Pro úplnost doplním toto: byla to náročnost číslo 3 a spodní úsek je obtížnost 4 ze 6-i… tak se deadpoxku těš!!!

 Adek & friends      (26.6.-27.6. 2010)


12 x to už někdo okomentoval

  1. avatar kamil napsal:

    placam si do kolen a rikam : „good job“ :)
    pekny Adamku pekny, sikovnej…

  2. avatar pííítr napsal:

    tuž co to tu pišete za bludy,čico,jeden je z toho haaaf!

  3. avatar Tichac napsal:

    Sedni si do nevětrané místnosti mezi 10 zaplých kompů a pak poznáš, co je to pekelný vedro :o))) Nagasaki Dubina!!!

  4. avatar Chrenko napsal:

    … a jeste ze venku neni vedro :-D

  5. avatar TomS napsal:

    Jeste ze tu jsou odbornici :o)

  6. avatar Tichac napsal:

    HDD taky občas potřebuje dovču :o)
    Laxní medvěd?! A to sis ho nepohladil?! Taková příležitost… :o)
    Byl větší než ten fagarašskej… asi néé, co?!?

  7. avatar Chrenko napsal:

    hard drajv delal bububu :-D

  8. avatar Adek napsal:

    A co ze Vam nesel web dva dny?

  9. avatar Adek napsal:

    T: kdyby vedel, ze jsem uz snedl kus jeho kamarada. Mozna by nebyl tak laxni ;)

  10. avatar Chrenko napsal:

    ale jel. nicmene poklona radkovi a jeho hula hula koktejlum a ostatnim za nezrizenou konzumaci :-D a taky 83lete pani ktera jako kamzik skace po beskydech

  11. avatar Tichac napsal:

    Lákat medvěda na sušený maso… klobouk dolů, kamaráde :o)))

  12. avatar Chrenko napsal:

    skvela prace, kamo!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.