Bike

BleskOFFka na Lysou 2010

29. 09. 2010  

Blížila se volná neděle, tak proč někam nevyjet?! Hledám parťáka. Všichni sou někde mimo, ale nakonec přecejenom v sítku uvízne norský kolega Pit :o)  Paráda! Ještě kouknu na počasí… Lysá hora: slunečno, 23 stupňů… je to jasný, jedem tam!!!

Voblíkám jen lehký šortky, tenká šustka pro jistotu, hlavně hodně vody do toho hycu! Ráno mě před barákem překvapuje jemné mrholení… to přejde, říkám si. Cestou na Ostravici už to tak růžově nevidíme! Takovou přehlídku blesků jsem dlouho neviděl :o) Před Jednotou trčíme zavření v autě a pozorujem, jak se o čelní sklo tříští kýble vody, občas probleskne pár stroboskopů a podvozek rozvibruje hrom jako Hrom :o)  Po více jak hodině a odvrácení několika Pitových smečů o ústupu se ve chvíli bez lijáku hecnem, vyndáme bajky, voblíknem cajky a hyjé do kopce! Proč ten největší krpál musí bejt hnedka ze startu? Nezahřátý nožky rychle začínaj pálit, k tomu se přidává neskutečný vedro zpod šustky, a tak pod záminkou focení zakrátko zastavuju a dál už jedu nalehko! Naštěstí počasí stojí při nás… už nás cestou nahoru už žádnej liják nepotká. Pit se málem stane vrahem sličného mloka, který se znenadání vynořil z houštiny a málem se mu namotal do kola. Pravda, celkem by mu tam i barevně ladil, ale Pit o takovou ozdobu nestál a bravurní myškou se mlokovi vyhl, až bylo slyšet zaplesání v srdíčku poblíž spěchajícího mravence a jakási veverka si nás ze stromu prohlížela opravdu obdivným pohledem :o)) Před Ivančenou jsme potkali partičku rozjařenejch mladejch, který tady kámoši vyvezli autem, až jiskry lítaly… zřejmě malá afterparty in natura :o)  U mohyly prohlížíme vejtvory a jedem na traverz, kterej nás vyplivne na tý hrozný asfaltce, co vede až nahoru. Je to trápička, ale zvládnem to a s 19km na tachometru jsme na vrcholu Lysé hory (1.323 m)! Krásných 15 stupňů venku, 12 stupňů v Šantánu a zelňačka k tomu :o)  Dolů nejprv po sjezdovce, dál po červený a krátkej traverz na žlutou. Mokrý kořeny nám dávaj co proto, ale žádný salta se nekonaj! Začíná jemně pršet… nevadí, aspoň mi to chladí rozpálený kotouče… zato Pitovi trochu víc přestávají fungovat ty gumový špalky :o)  Vyjíždíme u hráze na Šancích, dolů to rozfofrujem na 65 km/h a u auta jsme cobydup!

Před naloděním malá očista kol, pod zadek kus papundeklu vod kontejnéru a s bahnem na xichtu hurá domů!

 Radko, Pit    (15.8. 2010)

,


6 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    …chudák pes!!!

  2. avatar Tichac napsal:

    No jasně… viděl si snad nějaký plameny u mejch lýtek :o)))

  3. avatar Pit napsal:

    Jo takze tys to delal :))))

    Achachach.. me paaaaliiiii nozky… jj dobre si vzpominam

  4. avatar Tichac napsal:

    Já Hráshka jen trochu nalojeluju a jak bude trochu sucho, vyrážím!!!
    Kámo, někdo musí dělat, jakože to nebyla brnkačka ale naprostej záhul :o))

  5. avatar Pit napsal:

    JJ to bylo.. hlavne to svetelne predstaveni v Ostravici…
    K fotu cislo 12: ja byl aspon stastny, ale co ty –
    http://cid-7d2d7c974961fbaf.office.live.com/self.aspx/lysa/P1010006.JPG
    :)))

  6. avatar Chrenko napsal:

    a zacal slastny zivot pro chrenka, rada je samostnatnej :-D gratulace!!! jinak pekny vyjezd, taky se na to chystam i kdyz vidime ze potkan uz vzhledem i k technickemu stavu uz letos nevyjede :-(

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.