Cestování

Way to Norway 2010

17. 09. 2010  

Trupíci se zbláznili… zářijová tradice byla narušena! Na letošní poznávačku vyrazila útočná čtyřka už o měsíc dřív a jedním vrzem tuhle náročnou expedici spojila se svatební cestou Pita und Sharky :o)  Času moc nebylo, a tak byl průzkumu podroben hlavně jih země trolů. Celkem bylo ujeto něco málo přes 6.000 km a viděno několik turisticky atraktivních míst…

…spousta kilometrů polských a německých dálnic, předlouhej most z Dánska do Švédska, švédská farma, hranice s Norskem, Trondheim s katedrálou a barevnými domky, cesta na Kristiansund s mosty a tunely, noc v českém rybářském ráji, tepající Andalsnes, výjezd Trolí cestou, vejlet ke Stěně trolů, Geiranger fjord, plavba člunem k vodopádům Sedm sester a Frajer, vyhlídka Flydalsjuvet, výšlap na Dalsnibbu, noc s belgickým rybářem, ledovcovej splaz Briksdalsbreen s padajícím ledem, hody u ostrůvku, večerní výjezd na Dalsnibbu, rafting na řece Sjoa, prohlídka hřbitova v Heidalu, NP Jotunheim, večírek u jezera Gjende, tůra po hřebeni Bessegen k jezerům s rozdílnou barvou a nadmořskou výškou, prohlídka městečka Lom s pěkným kostelem, večerní setkání třetího druhu s tlupou mladejch bejčků, výjezd na chatu Juvasshytta, hromadný výstup na nejvyšší vrchol Norska Galdhopiggen, 32 m vysoký sloup Sagasoyla, sloupový kostel Urnes, vodopády Latefoss, skalní kazatelna Preikestolen, trek na Kjeragbolten, valoun zasazený mezi dvěma útesy, maják Lindesnes – nejjižnější místo, který Norsko nabízí, dále pláž u Mandalu, Kristiansand, trajekt do dánského Hirtshals, zas kilometry dálnic a samozřejmě spousta dalších zážitků…!!!

 Radko, Peetja, Pit, Sharka     (24.7.-7.8. 2010)

,


15 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Už čtvrtstoletí brázdí naší galaxií mezikontinentální trpaslík Vojtek!!!
    Sláva jemu a všem dnešním oslavencům… mrky mrk Andy :o)

  2. avatar Tichac napsal:

    Milý Libčo,
    jak já se těším, až vyrosteš, budeš velký a konečně uskutečníš aspoň procento ze svejch slibů… to pak s chutí zatleskám i fotce, na který budeš třebas bez svejch slipů :o)
    P.S.: Sorry, vím, že nosíš trencle, ale to se mi nehodilo do věty :o)))

  3. avatar chrenko napsal:

    ale tak nechte toho nevdecnici. zase si jirka musi zatleskat sam :-)
    bravo jirko…

  4. avatar Libča napsal:

    Ano, ano kde jsou fotky z raftingu, je to slabota a kritika muššší bejt. Vymlouvat se na stroj a jeho utopení, když něco umím tak dokážu i riskovat a že se hned převrhnete tak to je špatný trénink na Moravici. Doporučuji se zlepšit ve všech oblastech. Fotky jsou pěkné, jo Skandinávie, to je něco pro mě a až budu velký, tak se tam také podívám. Društe se a množte se Čusíííííííííííííík

  5. avatar Tichac napsal:

    Adek: Fotit sem samo chtěl, ale gajd mi doporučil ten můj nevoděodolný foťák nebrat na palubu a dobře věděl proč… po chvíli nás převrhnul a cvičila se záchranná akce v ledové vodě!!! Takže za utopený stroj by mi ty dvě/tři fotky nestály, špekulante :o)

  6. avatar Adek napsal:

    devadesatka by klidne mohla byt v delikatesach. vic komentovat nebudu protoze by Tichac spychnul a prestal by fotit. chybi tu kritika. nekdo zacit musi, takze kde je vic fotek z raftingu ty darebaku.

  7. avatar Jirka napsal:

    veliké lalulá!!!

  8. avatar Tichac napsal:

    TomTom: Už zase?!? …jak já to jenom dělám :o)))

  9. avatar TomTom (navigace) napsal:

    Tak jsi me namotivoval !!

  10. avatar Chrenko napsal:

    bravo bravo jirko!!!

  11. avatar lalumbulalula napsal:

    Šmankote Radečku,čaruj:)
    Krásné fotky..Tedáá krásná země a výborný fotograf:)))

  12. avatar Tichac napsal:

    TomS: Jasně, Chřiby budou, všechno bude… jen vydrž Prťka, vydrž!!!

  13. avatar TomS napsal:

    Moooc pjekneeee a fajne. Doufam, ze i z tech Chribu neco pekneho vycarujes :o)

  14. avatar Pit napsal:

    Tak a pristi rok dame severni cast Norway :) (ale neridim)

  15. avatar Tichac napsal:

    Tak tady to máte… vy nedočkavci :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.