Hory,Ski & Snb

Punkovej Chopok 2011

13. 01. 2011  

První letošní akce se tak nějak nesla na párty vlně. A to nejen kvůli tomu, že se tady po dlouhý době zase ukázal Adek, ale taky skrz ukrutnej rozmar počasí a hlavně díky skvělý atmosféře na Kamience pod Chopkom!!! Z ježdění nakonec nebylo skoro nic, ale zážitků je habakuk :o)

Už předem bylo jasný, že to se sněhem bude bída, ale Adek chtěl poznat vyhlášenej Chopok a já proti určitě nebyl! Vyjeli jsme ve středu večír a něco po devátý jsme už dávali pivko v Happy Endu! Pak trocha driftu na parkingu, vlézt do spacáků a spát!!

Ráno na polívku do bistra, nastrojíme se a hurá k pokladnám… tady nám úplně zhatí plány! Prej jezdí jen tři vleky, ty největší plečky, páč nahoře duje wicher a je mlíko… sleva žádná! Tak na to prdíme, zpátky do bistra, zase překopáváme vejbavičku, nasazujem sněžný pluhy a jdem bojovat s Větrníkem :o) Moribundus na nás seslal ten pán větrů! Jdem po liduprázdný sjezdovce kamsi nahoru, odkud na nás lítaj kusy ledu a pěkně nás naklepávaj. Místy musíme zalehnout a přečkat poryv. Prkno na zádech je jako plachta a nám se dneska lítat nechce! Adkovi se žvejkne drapák, a tak na Lukovou došmatlává s jednou sněžnicí. V závětří se pokoušíme o tuning, ale holomráz je proti, takže nakonec i druhá sněžnice končí na báglu a Adek jde po ledovce jen v botech! Tady mordor sílí, wicher nasazuje top level, Adkovi odnáší brejle kamsi do údolí a občas s náma taky nekompromisně švihne o zem… fakt maso!!! Myšlenky na ústup naštěstí odfoukne taky, takže za chvíli jsme na hřebeni a můžem začít hledat chatu. Tušeným směrem scházíme v brutálním předklonu alá Majkl Džeksn a modlíme se, aby to Větrník nevypnul, jinak si zfleku nabijem držky :o) Po chvíli chatu nacházíme a tady začíná docela jinej příběh, kterej s nějakým sportovním výkonem nemá nic společnýho :o))

Druhej den si dám brutální bouldr… tak za 7+ z poschoďovky dolů a koukám, že venku je viditelnost celkem slušná! Ale jen co se dohrabem na snídani, tak se zas zatáhne a je vidět prd. Jen se na sebe mrknem a hned je nám to jasný… zůstáváme eště další noc! Bookujem si pelech, berem sváču do báglu a vyrážíme na procházku. Eště, že tam byly ty zapíchaný tyčky, jinak by to byla místy dobrá motanice :o) Tak za 2 hoďky zdoláváme Ďumbier, dáme malej piknik za šutrem a otáčíme to zpátky. Cesta vodsejpá parádně, nikam nespěcháme, nic nás netlačí! Teda Radka tlačí a fest, tak dáme pauzu a pan Henkí je vypuštěn na svobodu :o) Počasí se umoudřuje, začíná bejt vidět dost daleko a občas nás olíznou paprsky… paráda! Eště odskok na vrchol Chopoku a za chvíli už zasedáme na Kamience u stolu a rozjíždíme další mejdan. U vedlejšího stolu to taky rozjíždí příjemná partička, a tak to dáváme všichni dohromady a zvrhává se to v solidní punkovou žúrku :o) Když už je toho fakt dost, odskakujem si před chatu, kde zakrmíme a já se vracím s natrávenou kapusnicou na bradě… uff!! Taneční kreace pokračujou skoro až do půlnoci…!

Ráno se probouzíme v posteli, takže asi všechno oukej :o) Dáme si vydatnou snídani (hruška/švestka), chvíli koketujem s myšlenkou zůstat eště noc, ale v nejlepším se má skončit, a tak se srdceryvně loučíme a jdem konečně nasadit ta čertova prkýnka. Dáme dvě jízdy na jihu na rozjezd a pak nás Pastinka hecne do žlábku. Neodmítáme, jsme natěšení! Zapnem papoušky a vyrážíme… trochu přemrzlý, ale lepší než se trápit na sjezdovce! Sice dole se trápíme traverzem na kvetoucí Spravodlivou, ale i tak… prostě zahájení sezóny jaksepatří :o) Eště si zahrajem na taxislužbu k nádraží, cestou se stavíme na halušky, který nám daj sakra zabrat a trpíme tu nekonečnou upršenou cestu domů!

Bylo to nevšedně prožitejch pár dní v příjemný společnosti a skvělým místě… Kika, Pasta a všichni ostatní, velký díky!!!

Radko, Adek     (5.1.-8.1. 2011)

, ,


14 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Libča: Ty bys furt jenom chlastal… kdy ty z toho vyrosteš :o)) Jinak loučení se sněhem bude zase, snad koncem dubna… nehecneš se? Skoro nahoru jezdí lanovka a ten kousek k chatě si pronajmeš vůdce, ha?!?
    Adek: Neboj nic… všechno klaplo, zatím žiju! Zima mi trochu je, ale žlutej nejsem… takže všechno óká :o))

  2. avatar adek napsal:

    Jo a Radek co ta tvoje zluta zimnice? Chopok a nasledna rozlucka asi te zive kulture nepomohla vid.:)

  3. avatar Libor napsal:

    A mrmlíkův chopok, vrah se vrací na místo činu. Pěkné, ale jak jsem tam byl s tebou a Peťou, tak to bylo maso. Hlavně pořád chlastat ať to stojí za to. Já už bych tam asi nevylezl.

  4. avatar Tichac napsal:

    RoBby: Hlavně nezůstat na dně!!!
    Homolka: Jirko, no škoda žes chyběl… mohli sme dát i lambádu :o))

  5. avatar Jirka Homolka napsal:

    čUS PEKNÉ TANEČNÍ KREACE.

  6. avatar RoBby napsal:

    Hlavně vyčistit hlavně!

  7. avatar RoBby napsal:

    Alkohol a ožralí leopardi!

  8. avatar RoBby napsal:

    Jsou to zvířata!

  9. avatar Tichac napsal:

    Aááá, starej punker Berny se ozval… jak je, ty povaleči?!?
    Dole pod žlábkem sem se rozhlížel, esli mě tam někde nečekáš s rozpitou lahví Absinthu… jako za mlada :o))

  10. avatar Berny napsal:

    Našlapaná akcička :-)

  11. avatar Adek napsal:

    No nee a ja si myslel ze si pamatuji vse)) Jeste, ze byl na akci starej punker a dal vzpominky takhle pekne do kupy. Dik a 3*HURA pro Radondka!!!

  12. avatar lalumbulalula napsal:

    Kjéééékne stréécu:-)))

  13. avatar chrenko napsal:

    punk jak ma byt! :-D

  14. avatar Tichac napsal:

    Tak a je to venku!!!
    Takže zicherky ven z očí a mrkejte :o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.