Hory

Mlžný Roháče 2011

23. 08. 2011  

Dva dny volna… to je výzva!! Kam? S kým? Pár telefonátů a je rozhodnuto… na Roháče… s Tomem přece!!! První den má bejt trochu pod mrakem, druhej hlásí pěknej!! Realita je ale zcela jiná… Zákopčaníku kde jsi?!?

Autem do Lipťáku, cestou ladíme taktiku! Nakonec přesun busem na Podbánské, odtud Kamenistou hore. Zdoláme Bystrou a pokračujem dál směr Ostrej Roháč. Začíná se zvedat mlha, která spadne až druhej den!! Občas se to trochu protrhá, tak něco cvaknem. Cestou na Volovec začíná mrholit. Zdoláme ho a jdem si smlsnout na Ostrej! Terén mokrej, všude mlha… aspoň Tom nevidí tu šílenou propast pod sebou :o)  Pod řetězy výstup vzdává skupinka kluků, se kterou částečně jdeme… my pokračujem… díky mlho :o))  Za chvilku jsme na vrchu. Výhledy parádní… všude bílo!!!  Jdem eště tak půl hoďky směrem Plačlivo a najdem ucházející bivak… dabldekr!! Trochu tuníme a po malým pikniku se luxusně vyspíme!
Ráno bohužel není o moc líp :o(  Pobalíme a prokřehlí s mrznoucíma rukama jdem do sedla, kde Tom rozhodne, že směr Baníkov už v tomdle teda néé. Scházíme teda kousek, pak se hecnem a dáme to dolů aspoň přes Baranec :o) Sice zase šlapem v mlze, ale aspoň nekrápe a občas se to rozfoukne! Na vrcholu se udělá celkem pěkně a už to vydrží po celej sestup do Žiaru na bus… aspoň že tak!! Jede to za chvilku, svezla se s náma i píďalka a cestou domů jsme se eště vymočili u naší oblíbený trubky… ráno mrznem, odpoledne termály… paráda!!!
Uvidíme, esli Tom sesmolí k akci nějakej report… zatím sem to tady tak narychlo sešmoustal sám, tak se nedivte :o))

Radko, TomTom      (26.6.-27.6. 2011)

, ,


5 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Adku, ty kluku… my se přece nehádáme!! Tom to dostal rozkazem :o))

  2. avatar adek napsal:

    Pekna dvoupatrova postel. Jak dlouho jste se hadali kdo bude spat nahore?

  3. avatar Tichac napsal:

    Chren: dyk chachare mokry ostry nadupany neasi
    Pit: Domácí práce, to je moje!! A umět to aplikovat i v terénu není žádnej kumšt :o) Rád zaučím… bude-li příležitost :o)))

  4. avatar Pit napsal:

    a to ustlani by mohla zavidet kdejaka hospodynka :))))

  5. avatar Chrenko napsal:

    az na ostrej a mokrej byl vejlet vybornej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.