Bike

Pel-Mel z Rychleb 2011

20. 10. 2011  

Neskutečný natěšení na parádní lezecký kombo Piz Badile und Dent Blanche šlo do háje pár hodin před odjezdem, po Buddyho telefonátu o napadení agresívním klíšťákem a z toho plynoucí nejistotou o dny příští…! Kecy, prdy… vše se zhroutilo… bylo třeba najít náhradní plán… a Robby opět nezklamal !!!

Guru už byl sólo na cestě do Rychleb, tak jen malá domluva a druhej den ráno sem jel za ním.  Tramvaj, výluka, bus, vlak, výluka, bus, vlak a něco po osmý vystupuju v Mikulovicích. Cestou do Černý Vody tentokrát zbloudím, motám se po loukách a lesích, ptám se na cestu a nakonec s malým zpožděním vyjíždím kousek od ubytovny… hotovej! Robbík už čeká. Nad mapou nastřelíme plán a jdem na to!! Je 10hod. Klasika do Žulový, osvěžení na ‚Ukrajině‘ a nechutný stoupání ke hřebeni! Sem po tom ranním zápřahu nějak zdechlej :o)  Hraničky, Roveň, Černej Kout, krátká tlačenka a bezva úsek přes Koníčka a dál lesem až ke Konci světa, kerej se nekoná a zas dál… Zálesí, Rozhraní, Celnice, malý osvěžení a hurá dobýt Borůvkovou horu (899 m)!! O půl čtvrtý sme tam… lahodný pívo se šťávičkou a výhled z rozhledny! Čeká nás parádní technickej sešup přes kořeny, skalky a kameny… super!! Přes Růženec až na přechod do Bílý Vody pořád z kopce! Řveme!!! Náš plán z rána, dát pivko ve Zlotým Stoku je nadosah! Bohužel. Město je totálně mrtvý, tak aspoň skouknem interiéry dvou kostelů a raději mizíme do jistoty naší vlasti! Zpátky do Bílý, hned první hostinec a pizza už se nese :o)  Dál to mažem po asfaltu do Javorníku…  s vidinou pohodlnýho vláčku do Žulový. Bohužel, ujel nám před nosem… musíme po svejch!!! Zas desítky kilometrů po asfaltu přes Bernartice a Bukovou… pak to struhnem do polí a užíváme parádních západních scenérií!! Vymotáme se někde ve Velký Kraši, odkud to vemem přes těžko jetelný pole a lehce lezitelnej plot a za divokýho bučení skotu se dostáváme ke známejm rybníkům, odkud už to za šera dorazíme až k hotelu, kde dáme naše oblíbený palačinky s vším možným! Je něco po osmý… v nohách těch 100 kiláků určitě!!! Ještě kousek na ubytovnu, sprcha, oddych a ještě zajdem do ‚centra‘ na jedno… na dobrou noc :o)

Plán na neděli je jasnej… stezky!! Drtíme to hore a něco po devátý se už kocháme na Waleský vyhlídce! Technickej sešup dolů… lahoda! Těšíme se na závěr a hlavně Skoky, kde trávíme tak 20minut a hopsáme si :o)  Pak hnedle naproti na Traily podél Černýho potoka, který prolítnem a hurá do Vidnavy naprat si pupky! Povedlo se! Šopák, píca a čtyři píva nás ubíjejí ještě cestou na Smolnej vrch (404 m), kde hledáme Venušiny misky. Oddych a zas tradá naproti na stezky, který vyjíždíme a tentokrát pokračujem ve výjezdu dál, čímž se dostáváme až za Studniční vrch, kde nás od Večerního pramene čeká konečně už jen sjezd přes lázně do Jeseníku! Tady dáme osm kopečků zmrzliny, skouknem rochnění ňáký malý ochechule u kašny a musíme na vlak. A zas klasika… vlak, výluka, bus, vlak, nádr, hoj kámo, díky, super, měj se…!!!

Radko, Robby       (20.8.-21.8. 2011)

,


24 x to už někdo okomentoval

  1. avatar chrenko napsal:

    aspon mu do toho nebude nikdo kafrat!

  2. avatar Tichac napsal:

    Hmm… zájem ohromnej!!
    Vypadá to Tome, že do toho Maroka asi pojedeš nakonec sám, co :o)))

  3. avatar Lalumbulalula napsal:

    Hmmm,klondyke že by?Budu muset zeficikovat muže:-)))

  4. avatar tomtom napsal:

    Kazdy ctvrtek od 19:30 ve skole na Mjr. Novaka fotbalek.

  5. avatar Tichac napsal:

    Klondyke je jasnej a 26.12. přece na Lysou… jako vždy!!!

  6. avatar tomtom napsal:

    Podnika nekdo neco ted (do konce roku)? Popripadne ma volno a nekde by vyrazil? Nabidka akci: Klondyke 2-4.12. (http://hornidatyne.mistecko.cz/klondyke), Rumunsko 26.12.- navrat po silvestru (info tichy Kedar)

  7. avatar tomtom napsal:

    Pro vsechny, kdo leti v unoru do Maroka. Sraz 2.12. odpoledne (cas urcete) v nejake restauraci (misto urcete), kde je net. Potom presun casti osazenstva na Tataboys do Raskovic. Napady co navstivit a navrh cesty muzete psat uz zde, aspon potesime spravce webu (ahoj Radku). Doladeni cesty v hospode.

  8. avatar Tichac napsal:

    Hepi bérzdéééj Adkůů!!!
    Oslava bude, neboj… velká, rumunská :o))

  9. avatar Tichac napsal:

    Jak neni?! Dneska venčení Hráška v Beskydech… parádní počasí, super lajny, slušně ohlá klika :o))
    Jojó, ten sníh už by moh konečně přijít!!!

  10. avatar Pit napsal:

    Danke, danke Tichaci :)
    Na kolo uz to moc neni, tak aby uz napadl prasan co…

  11. avatar Tichac napsal:

    V pátek to byl Libča, dneska Pit… kdo bude další?!?
    Vše NEJ… hošani!!!

  12. avatar Tichac napsal:

    Sezóna ukončena dneska parádní vyjížďkou!!! Bajky už mají dost :o))

  13. avatar Tichac napsal:

    Okej… raz, dva, Robby,… :o))

  14. avatar Rusty II. napsal:

    Belo burizone, se mnou počítej!

  15. avatar Tichac napsal:

    A co třebas v sobotu repeté?!? Zas podzimní bajkovačka, což?!
    Robby… Viléme… Cvičko!!!

  16. avatar Tichac napsal:

    Záviš: Kulturní atašé Robbík opět zasahuje :o))

  17. avatar Tichac napsal:

    Dobře bobře!!!
    Jojó, parádní podzim v okolí nevýchodnějšího bodu ČR… bombice :o)

  18. avatar Rusty II. napsal:

    Tak co bobři, zalezte do tych svých ďur. Můžete litovat! Dneska to bylo bomba. Opravdový podzim.

  19. avatar Chrenko napsal:

    ja ja natyrlych

  20. avatar Rusty II. napsal:

    gut gut, budu tam. Gut trip, gut foto!

  21. avatar Tichac napsal:

    Dobrej záhul… díky Robby!!!
    …a v sobotu na pohodu na Hrčavu… podzimní trojmezí… kdo se nebojí, tak v 8:37 z hlaváku, plantážníci!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.