Bike

Kysucká vrchovina 2012

20. 06. 2012  

Zima už je za náma, prkna odpočívaj pod postelí a přichází čas vysvobodit z pavučin naše bajky! Přesto eště u sněhu trochu zůstanem… to aby ten přechod ze SNB na MTB nebyl až takovej šok :o))

Volnej den… tak žejako dáme ňákej bajk! Vyjíždíme na pohodu, ale skrzeva ukrutný zácpy dorážíme na start až tak kolem půl desátý! Ladíme skládačky a vyrážíme po funglový cyklotrase. Pár metrů a přioblíkám se… celkem kosa!! Jedem si to krajinou, pak vesnicí co mi evokuje Ukrajinu, až k vodnímu veledílu, který zčásti objíždíme, až se dostanem k osamocenýmu kostelíku. Malej rest a už to dupem do terénu! Po chvíli nás zastavuje sníh, jízda v něm je opruz, a tak to zkoušíme jinudy. Chvíli to jde bahnem v poho, ale pak zas sníh a jediná možnost, jak pokračovat hore, je vzít to potokem… čili hydrotreking s kolečkem po boku :o)  Vyplivne nás to odhadem tak 250 výškovejch pod hřebenem. Chvíli tlačíme, chvíli jedem a pak bajky na rameno a zbytek dorazíme diretkou!! Na hřebeni sníh… jízda je spíš sporadická… zas se procházíme, místy propadáme skoro po kolena… v botech by se i pulcům dařilo :o)  Chvílema mě to přestávalo bavit, ale Svoby byl neoblomnej, tak sem to skousnul a nakonec byl za to rád!! Nějak sme to dotáhli na planinu s rozcestníkem a ohništěm, který nám po chvíli posloužilo nejen jako kuchyň, ale hlavně sušárna! No, trochu sem to s těma ponglema přehnal a přismahnul je :o)  Po cca hoďce sme pokračovali po jakýms-takýms hřebeni, pak sjezdy po lesních cestách i mimo ně, dali si i celkem slušnej hydrobiking, páč sníh hore tál a z cest byly potoky…! Zvlášť musím vypíchnout sjezd menšího splávku, pod kterým se mi předek zanořil tak, že sem z bajku vyběh přes řidítka, cestou se do něj trochu zamotal a pak, za nemístnýho Svobyho chechotu, pár minut vydýchával tu ukrutnou bolest slušně naklepaný holeně :o)) No, zavzpomínal sem na mládí a naše bajkový výlety-úlety, kdy to nebylo ani tak o ježdění, ale spíš o zdolávání neskutečnech terénů na bajku či spíš vedle něj…!!!

Nuže, nakonec super vejlet v oblasti s velkým potenciálem… už se těším na letní průzkum!

Radko, Svoby     (17.4. 2012)


11 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Koki: No neke?!? Jup jup!!!

  2. avatar chrenko napsal:

    :-D che che

  3. avatar koki napsal:

    Diky Andrejko,to vis byla to fuska,dva mesice makacka,skoro zadne volno,ale uz mame zasazeno.Snad bude letos dobra uroda :-))

  4. avatar Lalumbulalula napsal:

    Kokiiii,gratulace!!!:-)

  5. avatar Tichac napsal:

    TomS: Ale prd, guru! Počasí bylo právě vcelku cajk, takže klasická bajková vyjíždka… jen nás v těch vyšších polohách trochu překvapily zbytky tajícího sněhu… no a jezdit po údolích nás nebaví :o) Takže to dopadlo takhle… mňamka, viď :o))
    Co ty? Přidáš se někdy?? Třebas jen na nějakou light verzi…!!?!

  6. avatar TomS napsal:

    No ty vole! Jeste bych chapal, ze jarni turismus, kteremu nepralo pocasi, ale proc pak ty bajky :o) Ale je jasne, ze Radecek je velky labuznik.

  7. avatar Tichac napsal:

    Chren: A představ si, že to takový i bylo… :o)
    Robby: Nejsou tam lanovky, co :o)) Já to beru jinak… něco jako
    ‚Těžko na cvičišti, lehko na bojišti!‘

  8. avatar Rob Roy Lazy napsal:

    ty vole, to je sado maso, to neni biking

  9. avatar chrenko napsal:

    vypada to huste!

  10. avatar Tichac napsal:

    Já si u těch fotek tak krásně zavzpomínal…
    a hladil si u toho hrbolatou holeň :o))

    Příště v gumákách!!!

  11. avatar Svoby napsal:

    Bylo to hrubé hombre, jak to vidím tak mě začly studit nohy a vlhnout prdel :D.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.