Hory

Simply Dolomity 2012

2. 11. 2012  

Na jaře a v létě sme trošku polozili na skalkách, podívali se i do Tater a v hlavě tak začal kolovat plán zúročit to konečně na něčem větším!! Nakonec padla volba na Dolomity a jedinečný okolí Selly, kde sme na šest dní zakempili a vyráželi na výpady do okolních stěn…!

Jeden den sme odfukovali po cestě tam, druhej nebylo moc počasí… tímpádem nám na pořádný lezení zbyly čtyři dny, během kterejch sme si užili čtyři parádní klasiky a k nim eště pár sportovních bonusů navíc :o)   A tady sou:

Fedele (Sas Pordoi) IV+, 620m, 17 délek  *  Původně žejako něco lehčího na rozlezení, nakonec ale celkem solidní záhul… hlavně proto, že první čtyři délky lezem jinou variantou či spíš možná i ve vedlejší cestě, a tak o zajímavý místa, který určitě čtyřkový nebyly, nebyla nouze a postup sme si tím kapánek zpomalili. Taky poslední tři délky lezem mírně jinudy a střihnem si tak i morálový lezení ve spršce z vrcholovýho vodopádu, vážně bezva :o)  Nakonec z toho bylo bezmála devět hodin v lezečkách!!! Pak už nás čekal jen obchvat masivu Pordoi a kolem stejnojmenný chaty dolů do doliny… poslední víc jak hoďku dem po tmě, eště dáme sprchu v tůni a pak už malá oslava u auta!!

Abram (Piz Ciavazes) V+ A0 (VII), 372m, 12 délek  *  Tady už se uhnout z cesty nedalo! Nádherná lajna!!! Vcelku vyrovnaný lezení v místy slušný expozici a s opravdu luxusním klíčovým místem, kde sme si nehráli na hrdiny a dali to ‚Áčkovým‘ stylem :o)  Počasí skvělý, výhledy taky! Trochu sme se báli sestupu, ale cestu sme bez problémů našli a dole pod masivem plni dojmů eště obdivovali supermany v obřím převisu cesty Via Italia ‘61!!

Bergführerweg (Piz Ciavazes) V A0 (VI-), 220m, 8 délek  *  Původně sme chtěli lézt ‚Šubrta‘, ale bylo plno… stejně tak všude v okolí a na nás tak zbyla Cesta horských vůdců! Začínalo to travama, ale čím výš sme byli, tím to bylo krásnější lezení… fakt pěkná originální cesta s vypečeným koutkem, kterej zas zbyl na mě a já ho vysoukal durch celej… připosratej :o))  Cesta se dá krásně proslaňovat, ale my využili osvědčený sestupovky, pokecali se svišťem a jako bonus si eště dali naprosto luxusní čtyři délky jedný neskutečný sportovky… mňam!!!

Schubert (Piz Ciavazes) VI-, 265m, 8 délek  Tentokrát si to nenecháváme vzít a zrána nalízáme! Hned ze startu cesta ukazuje růžky… teda spíš rohy a moc často v tom nepolevuje!! Asi největší peklo, co sme tu zatím lezli…ale fakt nádherný peklo!!! Vyvážená exponovaná lajna s borkama na štandech a poctivým polezením v pevný skále! Při deja-vu sestupu pozorujem lezčíky v klíčovým koutku Bergführerwegu a nechápem, jak sme to včera tak rychle vyzmáhali :o)  S vidinou zítřejšího odjezdu se eště hecnem a dáme si tu včerejší parádní sportovku, na který přidáme eště pátou délku, která je už o poznání hladší a v luftě… slaňujem skoro za tmy a sjíždíme na náš plácek, kde to celý zakončujem decentním večírkem :o)

Dost dobrý vyvrcholení naší skromný lezecký sezóny… teda dost parádní vyvrcholení…!!!

Radko, Svoby       (24.8.-29.8. 2012)

, ,


8 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Díky všem za pochvaly… :o)
    A Pitovi přejem vše NEJ…!! Ať ti to jezdí a nová sedlovka nezahálí :o))

  2. avatar Utur napsal:

    Respekt

  3. avatar buddy napsal:

    do kopce..hodně do kopce…kanóni..:-)

  4. avatar Pastelka napsal:

    …tohle tak videt maminka…taxi tyden nesednes na nocnik…ale krasny panoraamata kucii…

  5. avatar Svoby napsal:

    Jo jo, některé ty naše ksichty mluví v daném okamžiku za vše :D. Ať vám výjde počasí na UA!

  6. avatar chrenko napsal:

    bez dechu a smekam

  7. avatar adek napsal:

    lahodici oku

  8. avatar Tichac napsal:

    Tak je to venku, lidi… a já můžu v klidu odjet na Ukrajinu pro další kvalitní materiál… těšte se na report!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.