Hory

Total Kanal Brutal 2013

5. 03. 2013  

PŘEDKRM/ Bylo nebylo, Radek aka ukrutný Ticháč a Chrenko potkali ještě ukrutnějšího Ducha na Travném.  Nenechte se mýlit pohodovou atmosférou sálající z archivního snímku. Od toho večera svět už nebyl takový, jak ho do té doby znali.

1/ O pár let později, když posbírali dostatek síly, a to jak morální tak fyzické, rozhodli se, že se utkají s mýtickým Duchem opět tváří v tvář.  I když měli už pro strach uděláno, najmuli si několik odborníků zabývajících se ve svých pracích mytologií. Jak je z tváří všech patrno, noc nabídla plno psychických útrap a nikdo na Ropici ani oka nezamhouřil. Všichni v jednom stanu!

2 / O rok později, bohužel již bez některých, kteří se zařekli, že takovou noc již nechtějí znovu zažít, sešli se lovci mýtického Ducha opět na Travném. Cestu ztěžovaly kopy sněhu jak nahoru, tak dolů a hrdinní lovci se snažili najít dle mapy místo, kde byla zakopaná Meruňka, která jim po požití měla dovolit vidět svět očima jako před lety a najít tak noru, kde ten ukrutný Duch přebývá. Bohužel Meruňku se ani po usilovném hledání nepodařilo najít. Půdička roku!

3/ Dobrodruzi začali být nedostatkové zboží a výprava se další rok scvrkla na pouhé 4 členy. Noc by pro neotrlé byla k nepřežití, tolik děsivých zvuků a výjevů, ale ne tak pro naši hrdinnou čtveřici. Pamětníci si mimo jiné vybaví, jak ještě Travný byl skoroplešatý. Akce čtyř neohrožených!

4/ Jedna z nejdivočejších nocí na cestě za polapením mýtického Ducha.  V noci, prorážeje cestu závějemi a před vrcholem notně znaveni dorazily naši hrdinové na vrchol Smrku. Unaveni začali připravovat místo, kde budou chytat signály. V tom zaslechli jakési jim povědomé zvuky. V mžiku všeho nechali a za chvíli stáli připraveni s klacíky, echolokátory a dalšími duchopřístroji a hlavně s jiskrou v oku, jakou mají lovci při pronásledování budoucí trofeje. Vydali se po zvuku a energetická aktivita sílila. Rozhrnuli větve a… stál tam Kíďa s Medvědem a zrovna byli taky na lovu. Prvotní zklamání vystřídalo nadšení a celou noc probírali jejich zážitky při lovu Ducha. Byl to jeden z nejvydařenějších večerů a ne-li ten top!

5/ Celý rok se naše čtveřice nezabývala ničím jiným, než studiem materiálů a sbíráním fakt a poznatků z celého světa. Z Japonska jim přišly zprávy, kterak bojovali s Godzillou a  že kde nepomůže věda, pomůže kýbel masa. A říkali si, že to zkusí opět od Ropice. Jako vždy do toho našim udatným jinochům něco vlezlo a místo lovení, museli zaopatřit oheň a dokonce na lovení úplně zapoměli! Legendární kypačky!

6/ Kněhyně. Opředená mýty stejně jako Duch, z kterého se už dávno stala jenom pohádka pro děti. Tedy alespoň při plánování další výpravy. 3 dobrodruzi navíc včetně švýcarského šlechtice Hafan Von Duppiho. Nicméně se výprava vrátila po pár hodinách do reality, když se jim „zničehonic“ ztratili 2 kolegové. Všichni byli na nohách, v očích plamínky a záchranná akce v plném proudu. Po několika hodinách, kdy je stateční zachránci několikrát odepsali a opět vrátili k životu – je objevili. Dodnes není jasné, co se oběma dobrodruhům přihodilo, nic si po dobu svého zmizení nepamatovali. Zbytek večera se nesl v Duchu radosti ze znovuobjevení přátel. Dobrý den, neviděla jste tady takové 2 hošíky?

7/ Masová akce, možná skoro až pouťová atrakce. Vzpomínky na Ducha jsou už vytěsnány z myslí, jen zasvěcení ještě tuší, že není všem dnům konec. Candrbál se vydal na pouť. Cerepetkami ověšení šli jako členové cirkusu Stratenec.  Ale atmosféra byla neopakovatelná. Myšlenky by se daly krájet, a to přes původní candrbálovou masku. Toto byl Genius Loci. I několik dní po návratu nešlo na tu atmosféru zapomenout… Ford na sjezdovce!

8/ A ve výrazně vyšším počtu se opět všichni sešli i další rok. A opět jeden z nezapomenutelných okamžiků. Malá názvem, ale obrovská Duchem. Pod Kněhyní, Lysá a Smrk na dohled.  Úžasné místo, úžasná sebranka! Vedro největší v noci. Jediný rok s Robbym!

9/ Z Beskyd neuhnem, zní jejich heslo! První zahraniční výjezd. A jako vždy za hranice všedních dní. Makačka nahoru, až někteří omdlívali hladem. Již tradičně nádherné počasí a plnými doušky nasávali atmosféru místa! -13st. C, habakůk lidí. Babia Gora!

**********

Tak jsem si po cestě na Travný přehrával TKB uplynulých let. Je na co vzpomínat.  Každý za tu dobu urazil kus na své cestě bojovníka. A věřím, že spolu najdeme mnoho dalších magických míst, a to nejen tady na TKB, ale taky na těch dalších společných akcích. Díky všem, kteří se kdy zůčastnili!

Taky desítka měla vše, co je zapotřebí na cestě za Duchem! Letos nezapomenu na démonického Tanka a jeho vyprávění o „měsíční cestě za dobrodružstvím“ ! A taky můj první TKB pod širákem! A vůbec, popsat se to nedá, to se MUSÍ PROŽÍT!!!

Chrenko, Radko, Tank, Péťa, Wentyl, Míša, Kamil, TomTom, Lucka & Duppi      (26.1.-27.1. 2013)

,


42 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Né,néé,néééé, nechte tohóó… se začnu červenat :o)) Anebo jó, eště víííc… děkuju všem!!!

    Anonymní: Díky, Robby :o))

  2. avatar Chrenko napsal:

    zkompletuju family: raaadek je krtek!!! at zije !!!!!

  3. avatar Anonym napsal:

    Radko, Radko, Radko je jaro! Tak už se probuď!

  4. avatar Lalumbulalula napsal:

    Radek!Radek!Radek!Všechno nejlepšííí!

  5. avatar Lalumbulalula napsal:

    Samozřejmě s Tebou souhlasím,můj milý..Pro dnešek..:)))

  6. avatar chrenko napsal:

    he he…. diiiiky, vidim ze kalendar slouzi dobre, jsem pocten za oba ze se nachazime ve spolecnosti takovych komiku svetoveho formatu, vid Lalumbulalulo?

  7. avatar Tichac napsal:

    Párek: Tom&Jerry, Terrance&Phillip, Itchy&Scratchy, Ren&Stimpy, Bolek&Lolek, Robby&Rocky, Čuk&Gek, Chrenko&Andy… osmej díl nebyl vůbec špatnej… taky ste zvědaví na ten devátej… :o))

  8. avatar Tichac napsal:

    Anonymní: Hmmm… a uvidíme někdy i tvůj podpis?! :o)))

  9. avatar Anonym napsal:

    Tak ty Rychlebky zatím neřeším, až v dubnu. Psalo mi hodně známých, že tam bude, tak se těším a pojedu tam! Sice bude za měsíc problém sehnat ubytování, ale uvidíme. Neznámá je taky počasí. Taky uvidíme.

  10. avatar Lalumbulalula napsal:

    tomtom:pro Lucku:Zatím nedopadla.Že se ozvou..Tak jsem si teda šla aspoň nakoupit..:):(

  11. avatar Lalumbulalula napsal:

    pucci: http://www.fler.cz/andysa
    Díky.Pěknou podívanou..:)

  12. avatar Tichac napsal:

    Pit: Lenku? Klidně… Rob už neví na co vás nalákat :o)
    Ani nevíš do čeho deš… láká tě na „kolo, stezky“ a nakonec to bude „pařba, chlast, maras a Robby ve zvratcích“ :o))) A k tomu milión lidí…!!

  13. avatar pucci napsal:

    Lalumbulalula: ahoj,i keď sa nepoznáme, nedá mi to, aký robíš art? :) PS. dodatočne všetko NAj a nech máš veľa nápadov :)

  14. avatar Pit napsal:

    A je to tu, už se tu začínají objevovat slova jako kolo, stezky :o))) Robbiku ten poslední víkend by vyhovoval…

    Tichac > ty by sis nechal ujít Lenku? :))))

  15. avatar Tichac napsal:

    Kašli na hromadu, Robbíku… pojeď tam o tejden dřív… užijem si volnosti!!!

  16. avatar Rob Roy Lazy napsal:

    Kdo pojede na poslední dubnový víkend na otvíračku Rychlebských stezek? 26. 4. je tam koncert Lenky Dusilové. Kontaktujte mě, ať zamluvím ubytování, bude tam plno.

  17. avatar Tichac napsal:

    Kurec, já si eště pořádně neužil na prkně a už je tu jaro… zasr*** klíšťata :o))
    A koukám, že 11.ročník bude taky dobrá revue!!! Kde to spácháme?!?

  18. avatar WentYL napsal:

    zdarec partyjo !! lala fotoreport a bezva večírek. zase bychom někdy dolezli. ?? – dneska klíště? to musel být matroš !! … hoja

  19. avatar tomtom napsal:

    Jak tu bylo napsano, text a fotky jsou skvele. To Lalumbulalula: Lucka se pta, jak to s tebou dopadlo, jinak vsechno nejlepsi. Optimisticky: zas o rok bliz k duchodu. No a dnes prohlasuji, ze zaclo jaro. Z Duppeho jsem vytahoval prvni kliste. Melo silenou zizen.

  20. avatar Lalumbulalula napsal:

    Díky klucí:):)

  21. avatar Tank napsal:

    Jo. Jinak bravo. Diky vsem co tam byli. Uz se tesim na dalsi rok. Rok 10 plus 1! Skvela tradice skveli lidi!

  22. avatar Tank napsal:

    Andrejka ma narozky? Tak to vse nej. Ja byt hlava derava atd.

  23. avatar TomS napsal:

    Tak Andy vsecko nej k narozkam, hlavne nejvic Pohody :) A jinak smekam a utiram slzy jak se tu kulam smichem u tech fotek. Proste pristi rocnik musim prosadit rukou tyranovou…

  24. avatar Tichac napsal:

    Vše NEJ… Lalu!!!

  25. avatar Lalumbulalula napsal:

    Za pět let jeď rovnou do Národní galerie:D

  26. avatar koki napsal:

    kdyz tam budou viset tak 5 let,snad to stihnu…

  27. avatar Lalumbulalula napsal:

    Koki,díky:)A k obrazům..Od 1.5.se na ně bude prášit v Hudebním Bazaru.Přijeď se podívat:)

  28. avatar koki napsal:

    Ahoj Andrejko,preji vse nejlepsi,hlavne zdravicko a pohodu.A co obrazy uz se po nich zaprasilo,nebo na ne prach seda?

  29. avatar Tichac napsal:

    pucci: Dobrá, akceptuju… máš pravdu, momentálně fakt nemyslím!! PARDON a díky!
    Rob: Nech si chutnat :o)
    Velis: Jó Kubo, jak je kupa sněhu, je to vždycky dobře!!!

  30. avatar Kuba napsal:

    dobře :D

  31. avatar Rob Roy Lazy napsal:

    hamburger do trúby, kocůra do pussy…

  32. avatar pucci napsal:

    tichac: NONONO!!! to to sa fakt nerobí!!! komentujem keď ja chcem, nemyslíš?

  33. avatar Rob Roy Lazy napsal:

    srnčí na víně…

  34. avatar Tichac napsal:

    pucci: však jasné… člověk chce druhýmu ušetřit práci a eště za to dostane kartáč… no toto :o)))

  35. avatar pucci napsal:

    Tichač: ty si teda riadny hajzlík, vždy musí byť po tvojom hej!!!?

  36. avatar Tichac napsal:

    Chren: Sis měl postavit stan… :o)))))
    Tank: Hlavně udělejte report, bejci!!! A pošli na mail nějaké info… kdy letíte apod. … kdybych se třebas hecnul :o))
    Holki: Díky za ty pochvaly!!!

  37. avatar Lalumbulalula napsal:

    Super! Jsem se zase od srdce zasmála:) Díky!

  38. avatar Peet napsal:

    mooc hezkyy vobrazkiiii :D

  39. avatar Tank napsal:

    Paradaaaaaaaa! Priste ducha chytnem. A ja ted v dubnu obhlidnu ten Everest.

  40. avatar Chrenko napsal:

    aaaa je to venku!
    Kamo, me zas dostali ti komari!!!

  41. avatar pucci napsal:

    Vy ste šialení blazni :D

  42. avatar Tichac napsal:

    Bravo Chrenko… parádní retrospektiva všech ročníků toho našeho brutalu!!!
    Příště to uděláme na Everestu… nebo už fakt nevim… :o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.