Ski & Snb

Leden u Vaška 2013

15. 04. 2013  

V reálu se zima už pomalu blíží do finiše, ale u nás na ‚deadku‘ se její krásou teprv teď začínáme zpětně kochat!! A na začátek Vám tu se Svobym ukážeme, jak to vypadalo v průběhu prvního měsíce v jedné bezva lokalitě v srdci Evropy :o)

Tak jsem zase jednou zůstal doma a cestoval prstem po mapě, hledaje oblasti s potenciálem pro parádní lyžovačku v jakémkoli počasí s přítomností skromného přístřešku. Po průzkumu se nabízelo několik lokalit. Vrcholilo léto, a tak jsem se chtěl na některou z nich vydat kolmo. Ve víru lezení a jiných aktivit však nezbyl čas, navíc, nikomu se do toho se mnou nechtělo!

Začátek ledna, první sněhové vločky. Vyhlídky na pořádnou lyžovačku v blízkém okolí zatím v nedohlednu :o(  Jde se na průzkum!! Výsledek? Pláně s vertikaldropem kolem 500m. Nádherné bukové a jehličnaté pralesy s podobným převýšením. K tomu jako bonus chata s otevřenou verandou! Liduprázdno. Navíc jsem si nečekaně zaprášil, údolí bylo v té době závětrné.

O čtyři dny později se vydáváme na první vícedenní orbu! Je čerstvě nasněženo a my se plahočíme s vepříky na zádech 4 hodiny k chatě. Přístupová cesta zatím není úplně košér, je potřeba ji vychytat! Nahoře je kopa prachu. Stmívá se, ale my jdeme už nalehko rychle smlsnout první letošní powder. No a je to povedená taškařice… po tmě s čelovkama prášíme řídkým lesem. Po příchodu topíme na verandě do půlnoci sníh, ať je další den co pít. Celou noc sněží. Následující den je dnem slasti. Jen Ticháč musí odpoledne na vlak… směr nedělní šichta… fakt nezáviděníhodné!! Valíme směr chata, kde si má pracant vyzvednout vepře. Tam se ovšem kouří z komína a na terase je rušno. Krom lidu jsou přítomni i 2 kříženci německého ovčáka s grizzlym, oba ve stylových vestičkách HZS. Vládne tu ale pohoda a můžeme přespat i následující noc, tentokráte dokonce v teple! Jedem si dát poslední lajnu a odprovodit Ticháče. Ten si ji dává s epesní šipkou na závěr a proráží hlavou sníh až na podlahu. S batohem na hřbetě a prknem svázanýma nohama připomíná pštrosa, kterému se v písku šprajcnul krk už navždy! Po chvilce ho vytahujem, no už mu docházel kyslík a obličej má nějaký mokrý… pod sněhem teče totiž vydatná stružka. Následuje návrat na chatu, při kterém prozměnu Kuba utužuje vztahy se svými pásy. Večer se seznamujem s klukama na chatě. Zůstali tu dva zdatní pohodoví kousci :)  Ráno Kuba pěkně vyjednal kontakt a hned valíme do terénu. Po poledni se nám vyjasňuje a my teprve vidíme všechny ty možnosti kolem. Ale jsme proklatě nízko na to, abychom to stihnuli nahoru, dolů, zase nahoru pro batohy a dolů k autu, takže tyhle skvosty si necháváme na příště. Alespoň máme závazek se sem vrátit.

To se taky plní cca za 14 dnů, kdy už máme objednanou chatu, na které se v průběhu tří dnů vystřídá neuvěřitelných 10 lidí! Počasí se však kazí, a tak zůstávame s Ticháčem jen dva. V průběhu dalších dnů ještě něco pojezdíme, postavíme skočku a zkoušíme nějaké ty bachoráky, naštěstí vše bez újmy! No co vám budu povídat… byl jsem tam potom ještě mockrát, jsou to ale jen kecy-prdy-banány… je to prostě super lokalita s obrovským potenciálem pro freeride, takže kdo toto rád, určo by sem měl s náma zavítat a ne jen číst tyhle řádky a chlemstat očima fotáže ;)

Svoby       (7.1.-8.1. 2013)

Svoby, Radko, Kuba       (11.1.-13.1. 2013)

Svoby, Radko, Kuba, Ondra, Igor, Přéma, Mára       (28.1.-1.2. 2013)


13 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    powderline: Díky guru, díky :o)

  2. avatar zeldy napsal:

    Pekne hosi pekne!!!

  3. avatar Tichac napsal:

    Chrenko: To je ta Jonštíkova banda, kde hrál na basu, co?! Si se dal na tvrdou hudbu nebo chceš koupit hrob?!? :o))

  4. avatar pucci napsal:

    Díky moc chlapáci: Robby & Tichač :D ..bol to luxusný bike-weekend :D

  5. avatar Tichac napsal:

    Tak, máme za sebou párádní víkend v Rychlebech… brigádka a luxusní pojezdy… to vše v bezva společnosti… díky Robe, díky Tína, díky bajkeři!!!
    http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/bikeri-v-akci/detail-42310.html

  6. avatar pucci napsal:

    Hmm, hezzky prašánek..a polety! dobre vy! :D

  7. avatar Tichac napsal:

    Dnes v 8:43 mě vzbudila zajímavá SMS od Tankarda…

    Last report. Kalapatar a Everest B.C. dobyto! Péťu odvez vrtulník. Jsem sám kajsi v Himaláji. Kurví se počasí. Sbohem!

    …mnó, co dodat!?!

  8. avatar Tichac napsal:

    kuba: Kláda nekláda… ty si úplná mediální FR hvězda… dva fotografy na akci… kdo todle má :o)))
    don C.: Dobrej podpis, kámo!!
    Svoby: No jo… letos se holt nějak nedařilo… přitom zima byla vcelku parádní :o(

  9. avatar Svoby napsal:

    Sotva se člověk dostane do formy, tak končí zima. Tak zas příští rok Amigos ;), doufám už od listopadu…

  10. avatar chrenko napsal:

    NÁÁÁÁJZZZ

  11. avatar kuba napsal:

    jsme to ale kluci šikovní :)
    btw ten zvrat byla maskovaná kláda… auau

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.