Ski & Snb

WINTER HIGHLIGHTS 2013

11. 06. 2013  

A je to tu zas!! Rok utek‘ jak velká voda a je načase se ohlídnout za letošní zimou… kdy podmínky byly vcelku parádní, ale nepodařilo se využít jich tak, jak bych si přál… přesto Vám i těch pár dní v prachu přiblížíme v našem již pravidelném zimním souhrnu…!!

 

(1)   Vata Faka     (Radko, Svoby / 28.12.-31.12.  2012)

Trocha spamu z konce loňskýho roku, kdy sme šli ‚zlehka‘ testnout Svobyho stereonukleózní kondičku… a taky naše nový boty :o)  Podmínky mizerný, sněhu pramálo… přesto jedna z nejdelších akcí zimy! Testování dopadlo celkem slušně… stejně jako poježdění v těhle krásnejch horách!! Akci zakončujem silvestrovskou meditační návštěvou u Velkýho YMLIho :o)

 

(2)   Štěkající Smrk     (Radko, Ondra / 16.1. 2013)

Rychlá, krátká akce! Stoupat na Smrk vyrážíme až kolem poledne! Ve vyšších polohách se trochu zamotáme a přichystáme si tak celkem náročnej a vyčerpávající výstup hustým porostem!! Náročnej byl i následnej sjezd nechvalně proslulým Psím potokem… u auta sme za šera! Ondra z výstupu naštíplou ruku, já ze sjezdu lila stehno :o))

 

(3)   In the River     (Radko, Kuba / 9.2. 2013)

Skibusem sjedu do Frýdku, kde mě vyzvedávaj Kuba s Wiktorem a tradá do Řeky! Kupujem čtyřhodinovku, chvíli jezdíme společně, pak se s Kubou trhnem a dáváme si nekonečnou slalomovou orbu mezi buky :o)  Poslední jízdu si šlápnem se Zdenou a Michalem notnej kus dál a dáme famózní jízdu na druhou stranu hřebene, kde nás už čeká guru Wiki… sardinkujem se do auta a domlouváme hike i na druhej den!!

 

(4)   Zaprášený Travný    (Radko, Kuba, Zdena, Michal / 10.2. 2013)

Tak sme teda domluvili hajkovačku v masívu naší kultovky… ovšem z týhle strany je to pro mě premiéra!! Zdena to má ale zmáklý dokonale, hlava-mapa a my zažíváme snový poježdění v naprosto exkluzivních terénech… díky! Akci zakončujem u Galušků na neméně famózním čaji se zákuskem… velký díky, Blani!!

 

(5)   Travnaté repeté    (Radko, Adek / 14.2. 2013)

Pár dnů nato se na kultovku podívám zas! To víte, Adek včera přiletěl celej vyhřátej z Cejlónu, tak potřeboval trochu zchladit :o)  Sníh od poslední návštěvy trochu ztěškl, přesto sme si celkem slušně zaorali, já testnul nový BD teleskopy a Adek pořádně protáhl trupík eště pokroucenej ze sedačky Boeingu :o))

 

(6)   Luxus River    (Radko, Kuba, Blanka / 22.2. 2013)

Opět a zase… klasika… skibus, Frýdek, Kuba… pak ale né přímo do Řeky, ale parknem to přes hřeben, šlápnem na Ropici a odtud se teprv skutálíme ke kotvě :o)  Wiki nám poskytne permit (velký dík, guru) a začíná neskutečnej surfing v panenským prachu!! Přidává se k nám Blanka a společně to hoblujem až do pozdního odpoledne, pak si dáme zasloužený pivko a šlápnem si kus stranou, abychom si dali zas velkou plavbu k autu… luxusní paráda!!

 

(7)   Kubínky    (Radko, Adek  / 24.2. 2013)

Volá Adek, že jedou s Františkem na Martínky a je volný místo v autě… jdu do toho!! Cestou se dozvídám, že to řek‘ blbě… jedem na Kubínky :o)  Bohužel přes noc přišla brutální obleva, a tak cajky na hajk necháváme na parkingu, kupujem permici a jdem do mlhy hoblovat pisty! Testnem i lesy, ale je to kaše-písek-mokrej hnůj, proto už po zbytek dne ladíme styl a formu v nižších polohách, kde není mlha, ale zato hravej snowpark a příjemnej bar :o))  Jde vidět, že takovej styl jízdy mi moc nesedl, páč sem následující tři tejdny jedna ruka s teploměrem :o(

Nebylo toho letos sice moc, ale výpady do hor to byly víc než příjemný… díky všem za společnost!!!

 

, , ,


11 x to už někdo okomentoval

  1. avatar zeldy napsal:

    Toz dobreee!!!

  2. avatar chrenko napsal:

    hura Tacuki!!!

  3. avatar Tichac napsal:

    Kokisan: Tacuki, Tacuki, Tacuki… 3x hurááá!!!

  4. avatar Adek napsal:

    jupí i ja jsem se v albu našel, na tu bídu když jsem nikde nebyl…

  5. avatar Tichac napsal:

    Maty: Jasně bejku, polaď komplet report a pošli… ať se to tu hejbá :o))
    Tybrďo, Blanc za 3 dny? V tesilech? To je výzva :o) Pošli info do mailu, dík!!

  6. avatar Maty napsal:

    Moooc hezký, až mě líbezně zamrazil svěrač, jen houšť! :) btw pojďte se kdos projít na Mt. Blanc,mám ještě 2 místa v autě, 9-11 srpna – sandálky a tesilové tanga s sebou! Jo a Ticháčku, už mám všechny fotky z USA, chceš přispět něco do portfolia?

  7. avatar Svoby napsal:

    Tichac: Si piš, jen jestli má zájem?, přeci jen sme už pomalí staří dřeváci :) a co na to Rejža? :D

  8. avatar Tichac napsal:

    Hoši, příští zimu to musíme zas pořádně roztočit :o)
    Jen to nesmíme hned zezačátku přepálit jako s Ondrou na Smrku… takovej mordor už bych taky zažít nechtěl!!!
    Svoby, teď když máme v týmu takovýho nadějnýho kaučukovýho kaskadéra, je třeba si ho hýčkat :o) Byl bych rád, kdyby sme ho pak vyvenčili na nějaké vetší akci, kde se třetí borec šikne!!

  9. avatar Kuba napsal:

    Na to jak bídně zima vypadala ze začátku, se opět náramně vyvedla! Díky za všechny super výlety!… a taky za kaučukový kolena :)
    Už se těším na další a doufám, že bude minimálně stejně úrodná jako ta letošní ;)

  10. avatar Svoby napsal:

    Tož pěkně ste si poprášili ;) pánové
    nech žije skokan roku v červeném trikotu :D, děsný zabiják.

  11. avatar Ondra napsal:

    Pěkné zavzpomínat co všechno jsme podnikali v zimě. Ačkoliv se akci Smrk už jen zasměju, tak bych ji velice nerad stejným stylem opakoval. Obtížnost výšlapu na fyzičku byla fakt extrémní, taky díky tomu, že to bylo na začátku zimy..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.