Bike

Rychlebskej komiks roku 2013

12. 01. 2014  

Tentokrát sme toho v těch Rychlebkách pojezdili kapánek víc… a o to míň se i fotilo… prostě materiálu tak akorát na jeden velkej souhrnnej report! No, přecejen toho bylo trošku víc…  těžko se promazávalo, a tak Vám tu místama nadělím takovej menší komiks!!

 

(1)   Zahajovací brigádka    (Radko, Robby, Hanz, Pucci / 20.4.-21.4. 2013)

Sezónu na Rychlebkách zahajujem pěkně zhurta… brigádou… drsnou brigádou!! V dost chladným a sychravým počasí projdem, pročistíme a poupravíme postupně Wiessnera, Tajemný a Mramorový!!! Přestože máme celkem dost, jsme tak natěšeni, že si k večeru zajedem podél Černého potoka do Vidnavy na obligátní pizzu… chutnala jako nikdy!! Zpátky jedem lesem už za tmy… čelovku má jen pár vyvolených… Robbík traverzuje přes mrtvou srnku… parádní jízda!!! Po příjezdu sedíme tak v deseti lidech v provizorním výčepu na Íčku… nevšední atmosféra, výborná parta! Řešíme ubytko… nabízí se guru Tomáš, a tak nakonec spíme u něj na baráku… máme to i se snídaní… ještě jednou velký dík!!! Ráno se k nám připojí dorazivší Tom & Jan Dudikoffové a společně drandíme již prosluněné traily… a celý to zakončíme famózním SuperFlow, kerej je eště z části pod listím!! Teda to pravý zakončení dáme až U Kaštánka, kde to komplet vyžerem… i se zákuskama :o)

 

(2)   Robbíkovy narozky     (Radko, Robby, Libor, Pucci, Jolanka / 14.6.-16.6. 2013)

Tentokrát si dáme třídenku! V pátek kolem poledne už šlapem přes Víznera směr Wales… pak Prokletý, kerej nemůže chybět a samo SF na závěr!! Chvíli vydechnem na Radosti a hurá kultovní kombo Černý potok-Vidnava-Pizza :o) Cestou zpět se eště vyplazíme na Venušiny misky, kde nás ve velkým ohlodávaj komáři, až zbaběle prchnem do přívětivé náruče Íčka… a Tonda se má co ohánět, aby ukojil naši žízeň :o) Druhej den společný pojezdy na trailech a pak… světe div se… opět Vidnavský azyl! Tentokrát si cestou zpět uděláme zastávku u žlutý budky se třema hvězdama, kde spácháme pro Robbyho malý narozeninový překvápko… snad chutnalo!! Večer to na Radosti žije… není divu, když to tu okupuje Ymli guru Igor s mladejma puškama :o) Spát jdem až po půlnoci!! V neděli už těžce na pohodu… takže SuprFlou a hurá na základnu omrknout, kterak se nabíjí E-endurka :o) Tvarohovej koláč, pobalit a domů! Cestou eště omrknem výstavní kostelík v Ondřejovicích… skvělá akce!!

 

(3)   Výpad s Marťasem     (Radko, Martin / 3.7.-4.7. 2013)

Dva dny volna v tejdnu… něco bych i podniknul, ale nebylo s kým… Rob mi dal kontakt na týpka… krátká domluva a ve středu jedem… kam jinam, než na RS!! Z týpka se nakonec vyklubal kolega basák a dávný to lamač Chrenkovo kostí… každopádně velká pohoda a konečně někdo, kdo to drtí i z kopce!! Stezky za ty dva dny prošmejdíme kompletně… Martin celou dobu s pohmožděným kotníkem z nějakýho nedávnýho pádu, dobře on :o) Musím vypíchnout luxusní gulášek z BikePubu… jen tak dál!!!

 

(4)   Víkend s Perseidy     (Radko, Robby, Janek, Pucci, Jolanka / 10.8.-11.8. 2013)

Další dva dny na stezkách… opět paráda!! Wales, SuperFlow… však už to znáte… a samože light-trail do Vidnavy, tentokrát však měníme nečekaně lokál, páč nás zasedli trumpetisti!! Za soumraku sme na základně… krátce BikePub a jdem se vyvalit pod širákem a za asistence láhve z Porta pozorujem roje Perseidů… teda snažíme se :o) Ráno sbalíme netknuté stany, chvíli obdivujem Robbíkovy smrtící bicáky a jdem to radši rozjezdit! Prošmejdíme zas, co se dá… něco poskáčem a jakmile začnem padat, balíme to :o) Cestou domů se chcem stavit někam na jídlo, ale Rob se na nás pěkně vyprdne… nezastaví, ignoruje… takže fakáč a banán :o))

 

(5)   Bez ramena     (Radko, Janek / 23.8.-25.8. 2013)

3 dny volna… naštěstí hecuju Jana Dudikoffa a vyrážíme už v pátek!! Wiessner, Tajemný, Velryba… a na finále SuprFlou, kde se v pátý sekci špatně srovnám ve vzduchu a při dopadu ryju ramenem dopad… taková zvláštní bolest, a tak to po chvíli jen lehce splužíme na základnu! Mám problém si vůbec převlíct tričko… nevypadá to dobře, ale ráno se uvidí… zatím to jdem aspoň pořádně roztočit do BikePubu s panem Magistrem… na baru legranda neskutečná, díky holky…  balíme to po půlnoci! Ráno rameno nic moc, ale ruku už trochu zvednu… hecnu se, že dám jako aspoň výjezd a pak se opatrně uvidí… střih… zas letím na SF jako zamlada… jen inkriminovanému vystřelováku se raděj vyhýbám :o) Večer dáme prozměnu malou poslechovku… Jankova car-hifi-sestava mě odpaluje do jiných dimenzí, super zážitek!! V neděli už rameno téměř neřeším a s Jankem párkrát zaskakujem hravou skratku v zatáčce na čtvrtý sekci… někdy to dáš kámo, neboj :o)  Hnedle v pondělí jdu na chíru… jen tak z plezíru… a výsledek rentgenu je: rozšíření AC kl. štěrbiny, drobný úlomek z later konce klíčku… no to sem tomu zase dal :o))

 

(6)   Česko-Slovenská brigáda     (Radko, Janek, Pucci, Mišo / 7.9.-8.9. 2013)

Před náma je další brigádka… raději už dorazíme v pátek večer a v BikePubu do 2 a.m. ladíme kytaru, ukulele a formu :o) Ráno už sme všichni ready na brigádce… tedá já moc ready nejsem, rameno v ortéze, ale to není překážka v tom, zůčastnit se!! Rodí se sedmá sekce SF!!! Účast je hojná… chyběl jen Robby…  ale ten dával vždycky ruce od práce pryč :o) Kolem druhý už bylo posekáno a schylovalo se ke společný vyjížďce… při výjezdu hore sme se ten konvoj ale nějak potrhal, a tak sme si dali v naší komorní sestavě aspoň oblíbenej SuprFlou… na pohodu… s focením!! Večer v Pubu grupáč s panem Plhem :o) V neděli to zas hromadně rubem hore… až na Wales! Pak prozměnu zas SF, kde se snažím uviset nějakým profíkům… celkem se i daří a konečně vidím naživo, jak se dá skočit ‚žralok‘… výživná jízda!!! Před odjezdem eště malý peripetie se startovacími kábly… naštěstí to chytlo, uff!!

 

(7)   Opilecký enduro     (Radko, Robby, Janek, Krakonoš / 5.10.-6.10. 2013)

Tentokrát naši sestavu ozdobil bio-guru Honza (Krakonoš), a tak se společně plahočíme nekonečným stoupákem až na Sokolí vrch!! Odtud už to drandíme nepřehlédnutelnou Enduro lajnou… minulej tejden se tu jel závod… no, na čas a na oči bych to teda jet nechtěl, respect všem!! Navečer do Vidnavy… pak na základnu, kde Rob chytne slinu a chce chlastat… neslýchaná věc!! A taky že jo! Navábí nás na Radost, kde ty pivka a panáky točí jak za svých mladých punkových let a možná eště trochu víc :o) Je to nářez, ale máme to i s arménskou hudbou v podání jednoho všeuměla, smekám!! Společně s Kapitánem to táhnem až do 3 a.m., kdy se konečně domotáme ke stanu a Robby-vychcánek se mi nasáčkuje do péřáku… jen tak ve svých apartních slípkách, hovád jeden… už vím, proč mě chtěl opít :o) Ráno je krutý, ale stezky volají a my si chcem eště zopáknout včerejší Endurko! Robbík vypadá, že při každým přišlápnutí vrhne… konečně ho vidím tlačit Víznera, jo!!! Pak už ho nevidím vůbec :o) Dám si Wales a pak se s Honzíkama vyškrábem diretkou na Sokolák a dáme lajnu dolů, mňam! Zakončíme to jak jinek, než SF a hurá k autu… tady polehává v polokómatu Rob a je rád, že je rád… já sem rád, že mi nepoblil spacák… dobře mu tak, dobytkovi :o) Eště dáme piknik, pak už jen loučení a tradááá…!!

 

(8)   Finální brigádka     (Radko, Janek, Pucci / 2.11.-3.11. 2013)

Sezónu zakončujem jak jinak, než brigádkou a v naší silný trojce… Robbík je out, jak jinak!! Přijíždíme právě včas… neskutečná banda s nářadím se šine k lesu… velký vítání a šinem se taky! Tentokrát je nás téměř 70 lidí… psy nepočítám… neskutečný!!! Pavel, Marek, Krakonoš, Hanz… a spousta dalších starých známých… vše skvěle dokumentuje Ondra Pěnička! Po poledni následuje hromadný výjezd k páté sekci… na tandemu to s náma drtí guru Pavel Horník právě s Ondrou a my od té doby víme, že se to dá sjet i na týhle dlouhý bestii :o) Pokračujem podél Černého potoka, nějak to tam prokličkujem a na finále vyšlápnem až k Venušiným miskám, kde tak nějak symbolicky ukončíme sezónu pár lahvemi vínka… nádherná atmoška!! Večer pokračování v BikePubu… promítání videí, pak fotky z ranní šichty a následný vyjížďky… a holky za barem sou prostě taky neskutečný!!! Ráno snídaně v trávě a hurá na Wiessnera, Tajemný a Velrybu… u SuperFlow se k nám pak přidá nezdolná Gabriela Williams (Cedric Gracia Racing Brigade), se kterou dáme SF a pak ji eště protáhnem částí Endura a na závěr společně prolítnem Sjezdy… třešnička na dortu jak víno!! Na základně převleking do suchýho, pak velký loučení… fasujem balíčky na cestu a pomalu opouštíme tuhle naši srdcovku…!

 

Však za pár měsíců sme tu jak na koni zas… díky RS crew za všechny ty zážitky!!!

,


15 x to už někdo okomentoval

  1. avatar chrenko napsal:

    diiiiky za oba!!! :-D

  2. avatar Tichac napsal:

    Bum, třííísk, prááásk… uíííí, uííííí… velkej ohňostroj pro Chrenka a Mikiho je tu :o)
    Ať Vám to pořád pálí, pardálové!!!

  3. avatar pucci napsal:

    Tichač: Skoro si sa trafil :D Tento rok sa ale znovuzrodi tento vyšlachtený a vzácny Tarpan a ukáže ti divokú jazdu lesmi a stepmi krížom krážom Európou!!! :D

  4. avatar Tichac napsal:

    Pucci: Myslím, že to spíš bude na divokým koňovi… vyhynulým, evropským :o))
    !NAPRAT!

  5. avatar pucci napsal:

    A keď nenasneží…bajk to istí :D

    Svoby: Bicyklíky si necháme na tie ostravské terény ale do Rychlebiek, jedine s divokými býčkami :D

  6. avatar Tichac napsal:

    Ondro, díky za pochvalu… od tebe zvlášť potěší!
    Těšíme se snad všichni, kdo to tam máme rádi… ale teď si ještě pořádně užijme zimy… ta má taky sakra kouzlo!!!

  7. avatar Ondra Pěnička napsal:

    Tak tohle sou fotky, který si nepředstavíš, zvlášť ta s tou paní a origami. Perfektní práce, těším se jak sviňa, až to roztaje a pojedem zas!

  8. avatar Svoby napsal:

    Pucci: Héééj? Tak už sa těším, ale iba s biciklom!

  9. avatar Pucci napsal:

    Čo dodať? super komixs La Perfectos Rychlebos :D Jak to vidím, už sa teším na bajkovačku :D
    Svoby, tento rok si ťa pribalíme do auta ;)

  10. avatar Pastelka&Co. napsal:

    …kuciii,holkii,ste sikulkiii!:)…

  11. avatar Tichac napsal:

    Já to řikám furt… Rychlebky sou už tak nějak moje kultovka!!
    Rob: Hele ty lenochu, si musíš najít nějaký vyžití i na zimu… a nejen dělat furt ty zběsilý pohyby pravačkou… aspoň ty ruce střídej, kámo :o)))

  12. avatar Svoby napsal:

    Kurec vypadá to fakt dobře, Guruzhoven chce kulervoucíma fotážema zase přilákat davy do jarních plískanic, to sem zvědav jak to dopadne :)

  13. avatar chrenko napsal:

    hernajs it’s najs…

  14. avatar Rob Roy Lazy napsal:

    Ahoj draku, mazec fotky. Tolik rychleb, to je síla! Už se těším na jaro, jak zas zajedem. Už mi chybí trochu pohybu. Hoj, R.

  15. avatar adek napsal:

    schupa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.