Bike

Bajkerský resty 2013

17. 02. 2014  

Jak už jistě víte, ten rok sme dost bajkovali především v Rychlebkách… přesto se povedlo eště pár pěkných výletů, především jednodenních! No…  ale o tom už v našem,  již pravidelném sestřihu z uplynulé sezóny… vše se tentokrát odehrálo, kde jinde než, v našich skvělých Beskydech!! 

 

(1)   Lanovka na Travný    (Radko, Robby / 19.5. 2013)

Sraz na hlaváku! Koukáme, že tu je celkem banda bajkerů… to si jen Kulich s kumpány vyrazili na Čantoryju! Loučíme se v Třinci a my pokračujem klasikou… lanem nahoru a hurá na to!! Javorový, Slavíč, Bílý Kříž, Visalaje, Travný… prostě kultovka nesmí chybět!!! Chvíli rozjímáme a pak se vrháme směr Pražmo… cestou se zamotávám do bajku a naklepávám si nohu… sme dole, zas nám to vyšlo na pouť :o) Chvíli posedíme a pokračujem kolem Morávky… singl byl parádní!! Když už sme ve F-M, dotnem to až do Ostravy, ne?!   No, dobrej záhul teda!!!

 

(2)   Bajk Beskydy light     (Radko, Pucci / 13.7. -14.7. 2013)

Volnej víkend! Robbík s Martinem odjeli brázdit zápaďácký parky, tak se vyskytla příležitost ukázat našej nadšenej bajkerke, cože to za skvosty nabízí ty Beskydy!!? Před devátou vystupujem v Mostech a hnedle kvedlačka až na Kamennou chatu… uff!! Dáme Kofo, kouknem na rozhlednu a pokračujem… Velký Polom, Muřinkový vrch, Čubaňov, Lačnov, Slavíč… tady se láme chleba… zůstanem tu, nebo to zvládnem až na Kotař!?? Jo zvládli… po půl osmý sme tam :o)  Na chatě vládne přátelská atmosféra… ponocujem tak do 23h! Ráno vaječinka a rychle dál… Pucci musí v 15h rachotit!!! Za chvíli sme na Prašivé… doplníme energii a hnedle si užíváme parádního sjezdu do údolí a dál směr Skalice… samože si pak dáme luxusní Morávkovej singl! Ve Frýdku trochu spočnem a rozhodujem se, dojet to zas až do Ovy… a rovnou do práce!!  Bylo to dost napohodu, ale každopádně perfektní lajna…:o))

 

(3)   Dabl z Morávky     (Radko, Martin / 5.8.2013)

To si tak jednou s Martinem sladíme volna a vyrážíme autem na Morávku. Odtud už kvedláme děsným asfaltem přes 11km směr vrchol… pak to chvíli tlačíme a finišujem opět v sedle… tentokrát luxusním terénem!! Travný – kultovní záležitost!!! Dolů jedem stejně jako v květnu s Robbym… akorát ne tak pomalu :o)  V Raškovicích se chvíli rochníme u vody a pak si chcem vyjet eště na Ropičku! Nějak brzo ale zahnem a objevujem se pod Velkým Lipovým… tady to traverznem na Šindelnou a tradá lajnou na Slavíč!! Dršťková u chaty a za chvíli už jedem na vrchol. Zjezd k autu stál ale bohužel trochu za prd… tenhle vejlet by si zasloužil chutnější třešničku…!! Tak příště!!!

 

(4)   Start a cíl: Pustevny     (Radko, Martin / 19.8. 2013)

A to ‚příště‘ přišlo přesně o 14 dní pozdějc… a bylo luxusní!! Jelo se na Pustevny! Ze startu sme si pomohli lanovkou a už si to kvedlali přes Tanečnici pod Čertův mlýn… k vrcholu už sme se vydatně krmili tlačenkou :o)  Následuje slušnej šum svist k Martiňáku… pak si to dáme přes Kladnatou a Klepačku až na Samčanku… Kofo a dršťková, chvilka odpočinku a šinem se zpět po další žlutý, která tentokrát vede přes Břestovy na Kociánku! Odtud očistec na Mečovou a přes Martinák zpátky na Pustevny, kde sme nemile překvapeni vyasfaltovanou hřebenovkou směr Radhošť… no hnůj!!! Náladu si spravíme naprosto luxusním zeleným sjezdem až na Ráztockej parking… tentokrát třešnička naprosto delikatesní!!

 

(5)   Mosty-Prašivá-Ostrava     (Radko-only / 31.10. 2013)

Ta luxusní lajna, co sme si tenkrát s Pucci vychutnávali den a půl, mi nedala spát… a tak když se po více jak čtvrt roce vyskytl volnej a eště k tomu nádhernej den, nebylo co řešit!! Tentokrát sem se ale už vybavil celopérem! Ráno mrazivá, svižná půlhoďka na vlak, ze kterýho krátce před 10h vystupuju v Mostech u Jablunkova! Špunty do uší a kvedlám si :o)  Něco málo přes dvě hoďky a sem na Velkým Polomu… za další dvě na Slavíči, pak hoďku na Ropici a odtud další hoďka na Prašivou!! Tenhle parádní slunečnej podzimní den ukončuju až před barákem… po osmi hodinách luxusní bajkovačky!!!

 

(6)   Snoubajk Lysá     (Radko, Martin, Jan / 11.11. 2013)

Tentokrát sme volno sladili hned tři kousci a jelo se na Lysou… na Martina!! Káru sme nechali ve Frýdlantě a za víc než sychravýho počasí sme se pomalu prokousávali po modrý směr Lysá! Za Malenovicema přichází hecovačky o vyjetí krpálu, a tak si hrábnem :o)  Malá zastávka u Ivančeny… přichází první sníh!! Traverznem to na Zimný a vyplahočíme se asfaltkou na vrchol… nemám ji rád!!! Poctíme návštěvou Šantán a po víc jak půlhoďce nasazujem helmice a vrháme se dolů… kudy asi!?! Žlutej nářez pro diskofily!!! Janek se nám dvakrát splaší… a dvakrát se zas šťastně shledáme :o)  Pak už se jen nějak domotáme do Frýdlantu a můžem ždímat hadry!!   Skvělý zakončení sezóny!!!

Díky všem kumpánům a technice… že drží :o)


12 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Chrenko napsal:

    @kedarek: dobre ty!!!

  2. avatar Tichac napsal:

    Chren: Hmm, tak to abychom jeli co nevidět na Chopok… třebas v neděli :o)

  3. avatar chrenko napsal:

    čert dělá bllbllbllbll…

  4. avatar Tichac napsal:

    Díky, díky kamarádi… malá oslavička začala už ve čtvrtek koncertem Vltavy a pokračovala pátečníma Rychlebkama… paráda!!!

  5. avatar lalumbulalula napsal:

    Radečéééééééék. Má svátečééééék. Vše nej!:)

  6. avatar Chrenko napsal:

    At žije Radeeeeeeek !!!!

  7. avatar Tichac napsal:

    No dobrá tedy… bajk tento týden, prkýnko příští týden… snad na nás eště trocha sněhu zbude :o)

  8. avatar chrenko napsal:

    prkynko tento tyden, prkynko pristi tyden, zadny konec zimy :-D

  9. avatar Tichac napsal:

    Mno, zima je zdá se pomalu za náma… je třeba oprášit kozlíky… už příští víkend startujou Rychlebky… nemůžeme chybět… hecne se kdos‘!!?

  10. avatar Pucci napsal:

    juuu :D opäť super,pecka bajking :D

  11. avatar Chrenko napsal:

    Žlutej nářez pro diskofily!!! oblíbená. hezký všichni!!!

  12. avatar Tichac napsal:

    Už se těším, až zase nažhavíme ventilky :o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.