Hory

M.F. snowshoes trip 2013

28. 03. 2014  

To sme si jednou v neděli, někdy v půlce prosince loňskýho roku, udělali takovej malej předvánoční grupáč na Kněhyni… sešlo se nás téměř 20 kousků… a jak už to tak někdy bejvá, bylo mi šoufl eště pár dní na to :o)  Když ale Tom zavolal, že teda ve středu někam jedem, páč sme se domlouvali, nebylo úniku! A tak se brzo ráno jelo… a rovnou na dva dny!! Mada Faka snowshoes trip aka Malá Fatra na sněžnicích startuje!!!

Snažil sem se něco málo naspat aspoň ve vlaku do Strečna, ale těch pár minut mě nezachránilo a nakonec to na mně všechno dolehlo v závěrečným výšvihu na Suchý! Chvíli sem koketoval s umíráním, ale když sem spatřil Toma, jak vylízává v batohu rozmasakrovanej jogurt, hnedle sem nabral druhej dech a po chvíli už sme vesele skotačili po hřebeni :o)  Nezastavil nás ani žíznivej méďa, kerýho sme slušně vypoklonkovali z hřebene pryč, a tak už nám nic nezabránilo v tom, oddat se navečer do teplé náruče Chaty pod Chlebom… ani ta urputná liščí zombie!!

Ráno se opět vystajlovalo k dokonalosti… ty barvy, ta inverze, to sluníčko a taky ten ukrutnej wicher, ten byl nejvíc!!! Ale my se nedali a zarputile drtili hřeben, až sme se vyskytli na legendárním Stohu… tady fičelo taky slušně, takže rychle do závětří na malej piknik a pokračujem… kam jinam, než na (o metr vyšší) Velkej Rozsutec! Tady si Tom mohl konečně naplno vychutnávat svoji roli Santy, páč tu na křížku parazitoval vánoční stromeček i se všemi svými tradičními proprietami… jen dárky chyběly… i když ty výhledy, ty nám udělali taky velkou radost!! Ale je třeba makat, ať stihnem nějakej rozumnej bus zo Štefanovej! To bysme se ale nesměli domotat až někam do Petrovej… nu což, 8 kilásků po asfaltce na závěr koušem jako masochistickej bonbónek… i když pravda dost tvrdej :o(  Pět minut po doplahočení se do Terchovej už sedíme v maršrutce směr Žilina a dál už je to jen takový to klasický cestování domů, kdy nejčastěji přepínám do módu hybernace a v hlavě si promítám, jak v těch horách bylo fajn… a o tom se tu taky s Váma chceme vlastně podělit… tak pěknou podívanou!!!

Radko, TomTom       (18.12.-19.12. 2013)

,


7 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tomtom napsal:

    Zpětně, bylo to super. Krásné fotky, silné medvědí zážitky…

  2. avatar Tichac napsal:

    Já věděl, že to bude mít úspěch, půjčit si od Berouska na pár hodin toho jejich Lumpíka a naštelovat ho před čočku :o)) V příštím reportu uvidíte taky jedno pěkný zvíře…!!!

  3. avatar Peet napsal:

    …cunik je nej!…

  4. avatar pucci napsal:

    ..jaj, to je fakt hon na medveďa…ste šialenci, ale krááása (:

  5. avatar chrenko napsal:

    hej, jako verinajsbjutifl!!! mala fatra to je proste pecka…

  6. avatar Pit napsal:

    Pěkne vy dva, tři, když počítám medvěda :)

  7. avatar ivan B. napsal:

    Ticháčku proč jsi se s tím medvědem nevyfotil ? :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.