Bike

Považský Inovec 2014

15. 12. 2014  

Považský Inovec? ..konečne som ochutnala aj rodný kraj. To vám bola teda bajkovačka!! ……. Tradične na hlaváku, dávam sťuka s mojím osobným guidom Radkom :)  Vlaky plné a ešte meškajú!!! Keď sme sa už dávno mali drápať kopcom na Inovec, sme ešte len kl’učkovali ulicami Trenčína…Mníchova Lehota.. skracujeme to strmákom po zelenej a konečne tá výživná asfaltka namotaná ako had až k vrcholu… na chate pod Inovcom krátka refresh pauza… nebo vysypané hviezdami.. čelovky svietia, drtíme to ďalej.. 22:38 Inovec! Studená večera, luxusné apartmá nachystané, zhasíname.

To bola noc, konečne ráno, hmla súťaží so slnkom, balíme saki paki, je čas sa učesať tým hrebienkom :)  Palúch.. Krželnica.. Rafajova kóta.. Ostrý vrch.. no úžasné výhl’ady! Po chvíli čumím ako puk a prekvapivo sledujem Radka ako hádže bajka za krk a horolezecký výšlap alias cyklotrasa „po slovensky“.. pre trekingáčov nič blahodárne! Hrebienok úžasný.. bočíme k rozhladni Panská Javorina, že zmapujeme našu trasu.. obednajšia pauza.. a máme eště čo robiť! A potom sa to stalo! Chybyčka sa vloudila.. vol’ajaký konár mi skrížil cestu a môj divoký kôň ma katapultoval na zem.. tvrdý dopad a nebolo mi všetko jedno.. čo teraz? ..chvíl’ka neistoty, napätie čo bude.. srdce mi vyskočí z hlavy.. vzrušenie.. adrenalin.. ako obarená zrazu v inom svete.. smejem sa a zároveň bojím.. je koniec výletu? Zakliesnená v Tarpíkovi, zavalená baťohom, môžem sa hýbať? Štelujem sa nohami hore.. v hlave duní, kurnik! ..na frňák padnúť ..to sa môže stať len mne!!! ..pár škrábancov.. inak dobré!! Môj zachránca sa na moment švadlenkou stal, keď mi hlbšiu ranu zašíval… po chvilke válačky vstávam a chodím! ..to pôjde.. pomaly sadám na bajka.. Bitte langsam meine Liebe.. sme opäť na našej hrebienkovo-červenej, uff, náročné! Studnička u Prielačiny.. oplachujem svoj nový ksichtík.. a čas letí.. začína kropiť, čo raz viac.. vyhrotená situácia! Míňame Bezovec.. U Šport chaty nachádzame útočisko s kapustničkou, hneď ako sa utíšil dážď.. Veselý vrch.. Kostolný vrch.. aaa sedlo Marhátu.. sme blízko. Konečne naše ďalšie apartmá, Marhát (748 m.n.m.)..neverila som tomu, ale zvládli sme to!!! A za odmenu romantická gurmán večera a spať.

Je po daždi, rozhl’adňa v bielom závoji, výhl’ady bez šance.. len jeden vel’ký prales! Od Marhátu opäť vykúka slnko.. cez Krahulčie vrchy.. Striebornica.. úžasná bajkovačka s menším rešpektom! Z Plešín bočíme na žltú do Banky.. na futbal.ihrisku predvádzame thermo modely a orosená odmena za nadpriemerné výkony! Kúpačka v Piešťanoch a ďalšia mokrá smršť.. nechýbali kúpel’né oplatky a už šviháme na vlak!

To vám bola bajkovačka.. skvelé pojazdy.. neskutočné zážitky.. aj napriek vyššiej moci si to rada zase zopakujem :D

Radko, Pucci       (22.8.-24.8. 2014)

 

, ,


5 x to už někdo okomentoval

  1. avatar adek napsal:

    ja to tusil ze tichac je kluk s velkym srdcem

  2. avatar Svoby napsal:

    Ty vole nádhera obzvláště ty třetihory. Marťo klobúk dole!!! Tohle byl teda výlet se vším všudy, tady mohlo už snad jedině sněžit. Tak příště prodloužit na 7 dní a huráá!!!…. třeba do Albánie :), máme tam totiž nějaký resty žejo Guru :)

  3. avatar Peetja & spol. napsal:

    Troska malinovky Matu preci nerozhazi:)

  4. avatar kat + vernski napsal:

    pjekneeeeeee !
    rudy bambulka nosik AU !

  5. avatar Tichac napsal:

    Maťo, tak pokud tohle uvidí mamička, tak máš do důchodu zaracha :o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.