Bike

Rychlebskej komiks roku 2014

29. 06. 2015  

Bajková sezóna dvatisícepatnáct už je dávno v plným proudu, ale myslím, že nikoho neurazí malý retro ohlídnutí na uplynulou sezónou v našich oblíbených Rychlebkách!! Rádoby-report netřeba číst… jde jen o takovou berličku pro mou sklerózu, abych si za pár let připomněl, jak to tenkrát bylo… nic podstatnýho :o)  Podstatný je, že sme tu s kamarády prožili zase pár skvělých dní a posunuli to v mnoha směrech zas o kus dál…!!

(1)  Zahajovací brigádka    (Radko, Pucci, Janek / 21.3.-23.3. 2014)

Počasí se zbláznilo! Zima žádná a první jarní den vypadá jak poslední letní :o)  Kde jinde oslavit svátek a narozky než v Rychlebkách… navíc, když je tu zároveň naplánováno otevření sezóny a na ohlášenou brigádku se určitě dostaví spousta bajkerských kamarádů – gratulantů!!?! A taky že jo… je tu Robby, Pavel, Marťas, Ivan, Marek a spousta dalších skvělých lidí!! Skvělá je i nová Bike-pub crew, a tak po pátečním večírku lehce pobolívá hlava :o)  Sobota… Pucci’s B*day! 56 brigádníků překopává Wiessnera… bude to paráda!! Po práci se projedem po stezkách… Tajemný, Mramorový, Sjezdy… u Íčka se posilníme a s pár skalníma jedem zas nahorů, projet se jen tak volně po lesích!! Úchvatné a magické… vracíme se už těžce po tmě a párty může začít! Tady musím vypíchnout neskutečnej industrial dárek od Pavlíka… s ním Pucci určitě udělá velkou parádu :o)  Jóó… a Robbík vyhrál za účast na brigádě tričko, ten se ale má!! V neděli nás budí pleskání vody o stan… nakonec prší celej den, ale nás to neodradí a opět v osmi lidech šlapem vzhůru… Wiessner, Tajemný, Velryba a na závěr kompletní SuperFlow, včetně nový osmý sekce! Promrzlí, promočení a komplet nahnědo okupujem wapku a stříkáme se navzájem… pak vyžerem pub, rozloučíme se a tradá domů sušit a prát :o)

(2)   Rychlebky podruhý     (Radko, Pucci, Janek / 5.4.-6.4. 2014)

Tentokrát jen na dva dny! V sobotu chcem jet přímo do Žulové, vybajkovat na Smrk a dát si hřeben směr Javorník, ale když se blížíme k Černý Vodě, vidíme zataženou oblohu a kapky na čelním skle… odbočujem teda k Íčku a je to tu zas…!! Jsou tu všichni štamgasti, tak i přes mírnej deštík vyrážíme horekop.com… a hnedle rovnou zas trochu vyladit sekret v Suťáku!! Něco málo pošejpujem, pak to testnem a přesunujem se na traily… trocha parádního endurka, pak Velryba, Prokletý, Mramorový a Sjezdy! V BikePubu se občerstvíme a valíme do Vidnavy na obligátní pizzu… doráží za náma i Marek a Katka s bubnem… dáme malou žranici a už za tmy šlapem zpátky na základnu, kde se zas rozjíždí skvělej večírek :o)  Ráno se ze stanu moc nechce, ale počasí je luxusní, a tak honem do Pubu na čaj a skvělej čískejk a za chvíli hurá do akce!! Wiessner, Wales, SuperFlowTrail, Hanzův sekret, Velryba, Tajemný, Mramorový a luxusní Sjezdy… parádní bajkovačka!!! Dole něco zobnem, opucujem bajky, potřepeme rukama a zase domů… bohužel :o(

(3)   Jeseníky :: Rychlebky     (Radko… / 31.5.-1.6. 2014)

Po úterně-středečním výpadu do polský části Beskyd sme si dva dny spočli a vyrazili na víkendovou bajkovačku! V sobotu sme prošmejdili pár úžasných zákoutí Jeseníků… skvělej den v luxusním prostředí!!! Večer přesun do Rychlebek, kde byli ze známých akorát Náčelník s Jónym. Trocha špásu v BikePubu a o půlnoci stavět bivak :o)   Ráno doráží Maťa s Jeníčkem a společně kvedláme Wiessnera. Pak už hurá na ty naše různý endurka a sekrety!  Dál na Medvědí kámen, Sokolí vrch… kocháme se ten den několika výhledy… k večeru pak Wales a zakončíme to obligátním SuprFlou! Takhle pozdě sem z Rychlebek eště neodjížděl… zatím :o)

(5)   Na otočku!     (Radko, Pucci, Janek / 28.6. 2014)

Nedávno sme byli v Rychlebkách (4), dali si mimojiné dvoudenní trip po hřebenu a těšili se, až se tu zas dostanem… že to bude už za 14 dnů, nás ani nenapadlo! V práci sme toho měli poslední tejden nějak moc a volná zbyla jen sobota! Táhlo nás to do Beskyd na průzkum, ale když napsal Marťas, že zase s dalšími Emeritními členy Okrašlovacího spolku poladili cosik v lesích, neodolali sme, zbantovali Honzíka a hecli se na rychlej výpad!! A rozhodně sme nelitovali… ale je to zatím všechno tajný, takže pšššššššt :o))

(6)   Sólo dvoudenka     (Radko / 7.7.-8.7. 2014)

Víkendovou brigádku sem zase zazdil v práci, ale následovalo volný pondělí plus úterek. Napadlo mě brnknout Marťasovi, esli by tam eště den-dva nevydržel… vše klaplo, a tak se v pondělí kolem půl desátý setkáváme u Základny! Děsný vedro a dusno!! Na pohodu vyjedem na kopec (až na moji samovolně zasouvací sedlovku… takže furt v podřepu), poladíme něco na sekretech, dáme malej průzkum v lesích, omrknem Tyrannosaura Rexe s Flaškou a jelikož je v BikePubu zrovna zavírací den, sjedem na pívo ke Kaštánkovi… pak eště vemem do bandasek, ať máme něco k ohýnku :o)  Ráno nás ze šapita krutě vyhání koncert křovinořezů! Marťas to balí a já jedu na kopec s Giant klukama a sympošem z Povážskej, kterej tu 220 km štreku do Rychlebek dal na pevňáku za jeden den a teď tu s náma lítal po Walesu apod. … respekt velkej!!! Eště přidáme nějaký endurka, Velrybu, Prokletý, Mramorový a opět luxusní Sjezdy! Dáme oraz na Základně, já přibalím bebechy se spacákem a zas honem nahoru, páč mi za chvíli jede vlak… stíhám to napohodu a cestou si znova rekapituluju další parádní 2 dny v našich kultovních Rychlebkách!!

(7)   Růžový Rychlebky     (Radko, Svoby, Pucci, Janek, Honza, Jolanka / 25.7.-27.7. 2014)

Dlouho plánovaná akce… nejen, že bylo třeba dokončit přejezd Rychlebskýho hřebene, my měli eště jednu fušku v rukávu… Růžováka!! Sjíždíme se na Základně v klasické sestavě + pár kousků navíc… po dlouhý době doráží Jolanka, Honza a dokonce se zjevuje i guru Svoby, benjamínek na RS!!! Lidí je tentokrát jak sraček… že by za to mohla ta televize, co tu okupuje půl parkingu?! Neleníme a hurá na traily… stoupák, pak eště jeden, na začátek Wales (ať se Svoby otrká), nějaký endurka, Velryba a zakončujem to SuprFlouem! Navečer tradá do Vidnavy na picu, páč sme dlouho bulali… zpátky se západem slunce testnem kousek nový vracečky. Na Základně už to žije… Marťas jakožto inventář, Hanz s novým samopalem, Mára s Katkou a 14-i denní Ančou a další známé tváře… úsměvy, gratulace, připíjení… po půlnoci do spacáku!!  Ráno si přivstanem před 5h… hlava jak střep, ale je třeba dokončit dílo, který sme před cca dvěma měsíci vymysleli! Vše máme jak se zdá vykoumáno, a tak za 50 minut už na spící bajkery zhůry shlíží ‚růžový kolo snů‘ :o)  Budíme ostatní, snídaně a v osmi lidech vyrážíme na zbytek hřebene…! Večer po návratu je kolem Základny mumraj… připadá nám to tu jak kdesi na fesťáku… stan na stanu, no děs!! Pokračuje se v tom, co se předchozí večer nestihlo… a růžovák to všechno pozoruje :o)  Nedělní ráno je brutální výheň, sme jako zombíci… no, nakonec se hecnem a vyrážíme na sekrety! Přijdou mračna, trochu zabouří, ale zanedlouho už v deseti lidech meditujem na vyhlídce a následně ladíme cosik v Suťáku… pár testovacích jízd a hurá endurkem k lomu, kde proběhne vodní grupáč :o)  Nakonec se přecijen eště hecnem na bajka, dáme to včerejší endurko se skokama… na Základně se nezdržujem a rychle ke Kaštánkovi na jídlo… nebejt tý drátěnky v Hanzově rejži a rozpůlenýho škvora v mým květáku, celkem by sme si i pochutnali :o)  Vedro nás moří, tak eště sjedem na Rampu, kde se pohoupem a poskáčem a pak už fakt končíme!! Luxusní tři dny to byly!!!

(8)   B*day trails     (Radko, Pucci / 30.7.-31.7. 2014)

Den a půl volna na moje narozky sme původně chtěli využít na bajkovačku na Malý Fatře, ale počasí bylo proti… Rychlebky tak byly jasná volba! Poledním vlakem do Písečné, luxusní jízda od 3. sekce SFT na Základnu, kde se to pomalu rozjíždí…!! Nebudu tu vypisovat detaily, to byste museli stejně prožít… každopádně druhej den se hrabem z postele až kolem půl 12… od rána leje, tak se přesouváme na Základnu a pokračujem :o)  Ten mokrej mordor nepřestává ani ve chvíli, kdy už musíme jet na vlak, takže si užijeme Stoupák a pak už to nějak sfičíme na stanici… zas je to o fous a navíc sme totálně durch!! Ve vlaku se komplet převlíkáme a přezouváme a vychutnáváme poslední chvíle týhle šílený akce :o)  Závěrem eště musíme poděkovat Náčelníkovi za spásný ubytko… díky pardále!!!

(9)   Šerák :: Rychlebky     (Radko, Hanz / 8.8.-10.8. 2014)

Před šestou vyrážíme z Ostravy, před devátou už kvedláme ze Základny přes stoupák směr Šerák… kolem osmý večer už se koupem v rychlebským lomu, pak následuje už jen parádní endurko a skoky a sme zpět… hromadná oslava zařazení SuperFlow na listinu IMBA může začít :o)  Zombie ráno… pomalu se dáváme dokupy, přijíždí Maťa, taky Dave s Marťou a za chvíli už společně s Náčelníkem a dalšími pomalu drtíme Stoupák! Nahoře se k nám přidává Kafíčko, Blue a další parta capartů a míříme na sekrety… tolik bajkerů najednou vyhlídka eště nezažila :o)  Trháme se a s ‚našima‘ pokračujem lajnou k lomu, krátký osvěžení a následuje obligátní endurko, skoky a vydýchání na Základně! Pak vyrážíme směr Vidnava, kde testnem nový ultra-klopenky a hurá na pizzu :o)  Zpět jedem novou, kapánek zdlouhavou vracečkou… máme toho pro dnešek fakt dost!! Večer Dušan promítá nějaký bajkový videa a my poslušně slintáme :o) Nedělní ráno sme dobře rozlámaní, na kopec se vyhrabem až před polednem a hnedle hurá poladit cosi v lesíku… odpanění Flašky, očištění Rexíka, pokus o Ponorku… jen co Hanz trochu rozhejbe parádního koňára, míříme na Velrybu a šlapem dál na sekrety, který profrčíme stejně jako lajnu k lomu… koupačka nemůže chybět a následuje co? No přeci tak opěvovaný endurko se skokama!! Zničení ale vysmátí přijíždíme na celkem vylidněnou Základnu, dáme něco do volátek, pobalíme, rozloučíme se a po osmý odjezd… opět neskutečnej víkend… a obří měsíc, kerej nám svítí na cestu to jen potvrzuje!!!

(10)   …a zase ta brigádka     (Radko, Pucci / 5.9.-7.9. 2014)

Konečně se, po téměř půl roce, sladil volnej víkend s termínem brigády, tak sme s Maťou sedli na přeplněnej vlak a jeli… tentokrát do Český Vsi! Pěkná lesní cesta nás vyplivne na konci první sekce SFT, takže si ho tentokrát dáme s těma almarama na zádech téměř celej… parádní podvečerní jízda s krátkou kulturní zastávkou na mlžný louce před sedmou sekcí… luxusní podívaná, který ani Pepa Dresslerů neodolal :o)  Na Základne klasika… BikePub zavíráme ve 2h!! Ráno už se to sjíždí na brigádku… doráží i krutor Robbík… to zas bude :o)  Fasujem jmenovky a hurá na Prokletý, kde s klukama navezem pár koleček zásypu a cosi málo poladíme… nechybí ani nejmladší brigádnice, téměř dvouměsíční Anče!! Bajky máme s sebou, a tak hnedle po šichtě valíme v osmi nahoru… dáme Flašku, Velrybu, vytuněnej Prokletej a následně to endurkama sletíme dolů! Tady je třeba vypíchnout neohroženou kamikadze jízdu našeho Janka, kterej nám předvedl nějaký to salto s vrutama… naštěstí to skončilo jen pochroumaným lankem přehazky a pár šrámy á la Žofré DePejrak :o))  Večer navštívíme Rybářskou baštu, kde dáme naprosto famózní pstruhy a další pochoutky a pak klasickej přesun na Základnu… tentokrát jen do 1h, páč došla zelená :o)  V neděli nás nekompromisně budí Robbyho blbý kecy… tak se stalo, co muselo… dostal za ně Oskara!!! Něco posnídáme, pobalíme věci Hanzovi do auta a společně s Ivánkem šlapem vzhůru… až na Radost! Pak se jen tak motáme po lesích plných hub a užíváme si tu pravou bajkovačku!! Doráží za náma Náčelník a společně pak hledáme a čistíme nějaký traily a zajímavý spoty pro letošní Enduro… k večeru pak endurkama na Základnu, trochu se občerstvíme, bajky na střechu a tradá do O(s)travy!

(11)   The END     (Radko, Pucci, Hanz / 31.10.-2.11. 2014)

Dlouho očekávanej víkend je tu!! Na Základnu přijíždíme kolem půl devátý večer… moc lidí tu není, ale do hodinky se to začíná sjíždět a nakonec je z toho celkem slušnej večírek… naštěstí spíme v luxusu na půdičce :o)  Vstáváme tak akorát, chvíli před nástupem na brigádku… lidí mraky, ve finále prej asi 95 kousků!!! Ladíme závěr 4. sekce SFT… po pár hoďkách a nějakým tom svařáku už se rýsuje několik nových klopenek! Následně bajkeři osedlají svoje kozénky a roztrousí se po trailech i mimo ně… nakonec se všichni sejdou v BikePubu, kde se večer strhne neskutečná párty, která by strčila do kapsy i kdejakej Silvestr… holt první pětiletku je třeba pořádně oslavit :o)  Promítání fotek, videí, selátko, dortíček, rozdávání diplomů (díky Náčelníku) a všeobecná pohoda až do druhý v noci!! Nedělní ráno nás vítá luxusním počasím… a tak je to i po zbytek dne! Když přidáte naprosto skvělou vyjížďku v parádní partě, vyjde vám snovej den, na kterej prostě nejde zapomenout!!! Blbneme si v lesích, sjíždíme různý kamenný monstra a neskutečně si to užíváme… ale vše má bohužel svůj konec, a tak se večer loučíme se spoustou kamarádů a i když se nám vůbec nechce, musíme už zase domů :o(  Díky všem za tenhle parádní víkend a zvlášť Ondrovi Pěničkovi, že to všechno takhle skvěle zdokumentoval!!!

(12)   Silvestr       (Radko, Pucci, Janek, … / 31.12. 2014 – 1.1. 2015)

A jelikož se nám moc stýskalo, domluvili sme se s několika kamarády a naplánovali společnýho Silvestra v Černý Vodě! Náčelník zajistil horní patro kulturáku, ale eště předtím sme se ve slušným počtu prošli po Wiessnerovi, vystoupali na Wales, na vyhlídce spáchali malý mecheche a pak po trailu k bráně SFT, dál pak na zasněženou Velrybu, kterou sme si vesele sjeli na botách :o)  Pak po Tajemným na Wiessnera a hurá do vsi… večer okupujem kulturák a párty začíná!! O půlnoci jdem na nedaleký pálení hromady chvojí a střílíme šampusy… co se dělo dál už vám musí popsat někdo jinej, páč já mám celkem okno a celý sem to úspěšně prospal :o))

Závěrem velkej DÍK celý partě z Rychlebských stezek v čele s Martičkou a Náčelníkem!!!  Příští rok nás tu máte zas :o)

A teď už jen zmáčknout F11 a mrkejte na fotáž!!

,


4 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Pucci napsal:

    Všade dobre, mno v Rychlebskom sweet home najlepšie !!! :D
    A kto nelení, opäť ďalšia brigádka, už túto sobotu 1.8. o 9h pred základňou :D

  2. avatar Janek napsal:

    Ani se nedá popsat jak parádní sezona to byla, prostě suuuuuuuupeeeeeeeer . A velký díííííík Tichímu za skvěle napsaný a vyfocený rok :o)

  3. avatar Peet napsal:

    tedy to je poradny flashback:) foto z Walesu na Silvestra 2020 ocekavano tedy jest:D !
    opet a zase – KRAAAAAAAAAAAAAAAAASA mladeznici, zejmena ty bahenni zabaly:)

  4. avatar Tichac napsal:

    Zdar bajkeři… koho to aspoň trošku navnadilo, tak v sobotu 4.7. před 9h sraz na Základně… počasí na víkend sem objednal :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.