Bike

Bajkerský resty 2015

10. 08. 2016  

Jako už několik let, i tentokrát tu máme pár obrázků z našich převážně jednodenních výpadů na kolečkách! Tentokrát naše pneumatiky směřovaly výhradně do Beskyd, páč je to pro nás nejdosažitelnější a je tu fakt krásně!! Ropice, Travný, Smrk, Lysá…  těmhle beskydskejm velikánům vděčíme za letošní skvělý zážitky… díky!!!

 

(1)   Ropica jak sviň    (only Radko / 30.6. 2015)

Letošní bajkování se tak nějak  (ne)čekaně točí jen kolem Rychlebek… prozatím! Rozhod‘ sem se to trochu změnit… jedno volný úterý sem se hecnul a vyjel… do Beskyd!! Naplánoval sem si lajnu z Hrádku (Grudek)… podle mapy by to mohlo jít po žlutý na chatu Ostrý… a taky že jo!! Kromě dvou asi stometrových výšvihů se to dalo na 22/34 v poho vyjet!!! No, ono by šly vyjet i ty dva výšvihy, ale jaksi nebyl morál, bo ten pařák byl neskutečnej… naposled sem koupání ve vlastním potu zažil cca 14 dní zpátky ve Walesu… a tentokrát se to opakovalo, no hnůj :o)  Kamenitý… malej oddych a pokračuju směr Ropice (1.082 m)… jde to poměrně dobře, zvlášť proto, že ten věčně rozm*danej úsek vemu oklikou přes vrchol Smrčina… paráda!! Na Ropici vrcholovka… pokecám s Pierunem, kerýmu furt někdo odlupuje dřívka z nosu, nasadím kolena a tradá na hřebenovku směr Prašivá… luxus jako vždy!!! Teleport po asfaltě do Dobré a hnedle vlítám na Morávkovej singl, kerej mě celýho vysmátýho vyplivne ve F-M!! Dál už to nějak doklepu po cyklotrase do Ostravy… u lávky na Hrabůvku se stavím do novýho venkovního posezení, kde se celkem zdržím, páč došla i Maťa a já celkem hbitě doplňuju vypocený tekutiny… parádně využitej den!!!

 

(2)   Ostrý Zadky    (Radko, Pucci / 18.7.-19.7. 2015)

Tentokrát sme se s Maťou vydali navštívit známý na chatičku nedaleko Súlova… a že si cestou eště něco málo projedem! Vyjížděli sme tuším z Bystřice, odkud už šlapem po modrý až k Malýmu Kozinci, kde se napojujem na cyklotrasu k chatě Ostrý… malej odpočinek a tradá po hřebenovce na chatu Slavíč a dál po červený, s malým intermezzem modrýho asfaltu, až na Bílý Kříž!! Pak vypečená tlačenka k vrcholu Súľova, páč to přece nebudem objíždět po značce, ne :o) Ve finále už jen skvělej sjezdík  na chatičku a véégéét… neb pařák je zas ukrutnej!!! Druhej den už jen pohodovej přesun přes Visalaje, Masarykovo údolí, kolem téměř vyschlý Šance dál… až do Ostravy!

 

(3)   Výroční Smrk     (Radko, Pucci / 20.8. 2015)

Měsíc na to berem cyklobus na Ostravici… v plánu je výhled ze Smrku :o)  Po lesácký cestě se dostáváme Nad Holubčanku, odkud už pokračujem po červený!! Kupodivu to celkem jde… navíc je to parádně zábavná lajna i pro cestu nahoru… chrochtám si!!! Zábava končí tak 500m před sedlem Smrku, kde musíme kozlíky vláčet přes kamenitej chodníček a další terénní nástrahy… ale i tohle hravě zvládnem, stejně jako následnej výšvih ze sedla! Zanedlouho už kvedláme k vrcholu (1.276 m), kde si dáme delší pauzu a sbíráme si lahodný borůvky :o)  Až se dostatečně pokocháme výhledy a obarvíme huby nafialovo, nasadíme všemožný protektory a hurááá na sjezd na druhou stranu… luxus!!! Nad Podolánkama uhnem na nějakou syrovou vrstevnici, která nás dovede téměř až k Holubům, kde dáme slavnostní véču, bo dva Pučiroky, a pak už jen po asfaltce do Frýdlantu na vlak! Smrk neskutečně parádní, už se těším na repeté :o)

 

(4)   Lysá plus Travný     (Radko, Pucci / 8.9. 2015)

Začátkem září se nám sešlo volný úterý, tak sme udělali výpad do Beskyd! Vlak do Frýdlantu a pak už to kvedláme po ose… po modrý na Ivančenu a eště kousek dál k rozcestí Malchor, odkud už jen vytlačit ty nový serpentíny a sme na Lysej (1.323 m)…!! Samozřejmě nemůžem vynechat návštěvu legendárního Šantánu, kterej už tu za pár tejdnů nebude :o((  Zamáčknem slzu, opancéřujem se a užijem si sjezdík po žlutý na Kobylanku, odkud traverznem na Zimný, páč se potřebujem dostat do údolí Mohelnice! Sjedem to teda tak nějak podle oka… kupodivu fajn lajna… vyplivne nás to kousek pod Zlatníkem, odkud pak směřujem po žlutý směr Travný (1.203 m)!! Cca za dvě a půl hoďky už stojíme na vrcholu a dáváme si zaslouženou žranici :o)  Zdržujem se skoro hoďku, než se vrhnem po modrý směr Pražmo! Sluníčko už pomalu zapadá, což utváří neskutečnou atmosféru… wow!!! Následuje už jen asfaltovej přesun, víceméně potmě, do Frýdku-Místku na vlakáč! Najeto cca 55km, nastoupáno cca 2km… parádní trénink na víkendový Martínky :o)

 

(5)   Ledovej Smrk     (Only Radko / 5.12. 2015)

Fotáž sice o hovně… ale jinak prostě neskutečnýýý sólíčko!!!  Fakt o tom netřeba nim moc víc psát… pro mě to byl neskutečnej zážitek… parádní počasí… dole teplo a sluníčko, nahoře mlha a holomráz… pěšáci nechápali a já si pomlaskával… a ta lajna ve finále, ta byla famózní :o))

 

Jóó Beskydy… ty neomrzí !!!

, , , ,


První, úplně první...!!! :-D

  1. avatar Tichac napsal:

    Předevčírem konečně po dlouhý době na bajku… kotník drží :o)
    Co jinýho na rozježdění než Lysou!?! Mimojiný kolem Ivančeny, která už prakticky není mohylou, ale jakýmsi paskvilem… holt Lysá a její okolí se razantně mění v cosi (pro nás) nechutnýho :o( Hrozíme se, kam až to všechno zajde… že by ‚nakonec‘ už i ta lanovka…!!?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.