Bike

Cross-Ride Javorníky 2016

29. 11. 2016  

Je to téměř nachlup dva měsíce, co sem si v Rumunsku dokaličil kotníček… dva tejdny už to pomalu vyklusávám, a tak přišla konečně řada na nějaký to větší zatížení! Javorníky byly jasná volba… na nenáročným hřebeni je spousta příležitostí pomodlit se, ať pajdrnožka drží a v zátěžovým testu obstojí :o)

Kdysi sme to jeli s Pitem z Bumbálky směr Vsetín… teď byl bohužel cyklobus vyprodanej, tak sme to dali kapánek delší, zato hezčí a zajímavější trasou z Čadce! Nijak sme to nedrtili, páč nebylo natrénováno, navíc bylo pekelný vedro a já se hlavně učil zacházet s novým foťáčkem, bo ten starej mrzák dostal na Fagaraši poslední hřebík do rakve :o)  Daní za naše šnečí tempo byla absence na legendární Makytě… ale ta neuteče, na tý si smlsnem jindy!!!

Radko, Pucci       (27.8.-28.8. 2016)

,


22 x to už někdo okomentoval

  1. avatar kastanek napsal:

    Zatím nejedu! Trénink ve třech tisících případně aj se zavazima. Hoši boldrraumy aj v zimě dobré! Ty záda dostávají pri tech vynaskach, otáčkách kdy máš nohy do ve jak skokan na lyžích atd. Jezdit jízdy v horách, že jen slapes zabírá dost času! Z mého pohledu je to něco jiného jak skialpovy přechod. Behas dost nahoru dolů. Nemáš sebou jídlo na týden, ale tak tři dny. Jeden ze základů je pro mě být tam,kde je voda. Potok super. Kontrolovat předpověď není na škodu a s tím sfouknes to jídlo a boldrraum. zbytek sezony stan a ne kamna. Leden sice všude okolo těch kamen byl sníh a jen nad nema teplo, po lyžování krosna, pila, sekera a do lesa naplnit krosnu dřevem a teď už bez toho. Jen jako sichr nějaké dřevo nataham! Nikdy nevíš a vždy můžeš potřebovat rozdělat aspoň venku oheň! ty hory jsou zajímavé, sněhu sice málo, sucho, ale jsou místa kde jen tak nesleze! Záleží jestli přijde a kam! Průměrná zima co se týče vlhkosti a těch míst kde jsou pampouchy je v Alpách dost! Za poslední měsíc v Rakousku z mého pohledu spadlo plus mínus 20 cm sněhu! Někde dejme tomu trošku víc a někde ani to! od půlky listopadu do 5 ledna podobné čísla! sucho! Zapomeňte na to, že Francie měla do teď víc sněhu jak loni aj když byla zima! Ani náhodou! no uvidíme hory a příroda je mocná?! Andora má, ale to je ještě otázka! Než tam dojedes a něž se rozkoukas, tak je v reálu březen! Dost na jihu atd. Nejsu si jistý jestli už jsem nezaváhal co se týče těchto hor a tu se to ještě naopak trochu nerozhybe! Tu su nachystany hned! vím kde ten sníh je a kde není atd atd atd. Posuny jsou, a baví! Tam kde jsme dřív nebyli schopni stát dřív jak na oběd už dokážu stepovat před devátou, nějak brzo nevyrazim a ještě k tomu čekám až se mě tam rožne. Dřív jsme tam světlo nikdy nestihli. To jsme měli skipasy! Někdy te aj ty skipasy brzdí, ale není to brnkacka a něco to obnáší! Pro mě to brnkacka není!!!! Juchuchuchuchuchuuu hore zdar!

  2. avatar kastanek napsal:

    Svoby. Ještě zitra bude určitě dobrý sníh. Smysl má si aj postavit např skocku, protože dopad bude v pohodě. Sníh má kvalitu hlavně mezi 1500 až 2000. pozítří já neriskuju! pěkně trénink ve třech tisících a jedu už dnes. Tepláky to neperu. Na to si neudělám čas, ale ponožky atd teď budou pěkně na sluníčku schnout. Boldrraumy atd. Pripadne se vrátím za dva tři dny ať vidím co samo poteklo nebo jestli to případně přežilo neudělalo vůbec ani krustu. Aj to je možné, ale na to úplně nesazim! V reálu sucho fakt veliké! Poslední sníh teda dostala Francie a to je taky varianta. Trpělivost a trénink každý den je taky varianta. Někdy se můžeš ocitnout na místě které bude natriskane, ale budeš na tom jednom celou sezónu!!!! Trpělivost taky případně v pohodě! Každopádně solisti se minimálně učí rozhodovat a nemusí to být o egu! Když jedeš hory sólo, tak se moc neptas druhého co mám dělat teď a co za hodinu a co zítra? pak za neúplně ideálních podmínek sólista jede dál podle sebe. Podle toho co ho napadne! Je na to zvyklý! Druzí bali, jedou do svých domů na gauč, za zenam a, za detma a solisti ne! Ti hledají dal varianty. Jo a je rozdíl sólista v horách a ve fotbale. Fotbal je týmová hra, ale po horách běhají za sněhem aj trochu jiní solisti. Juchuchuchuchuchuuu jedem! mám najite misto na severu. Stan, voda hory a možná sem tam projde okolo skialpinista. Jinak asi nikdo. Dobře zasobitelne, aj dole kde parkuje auto je voda a má toho docela dost. Od kosodřeviny, modrinovych lesů, keřů, stenek, tak žlabu. Bivak 1850 zhruba už pod jezerem nad lesem. Utek ale případně dobrý. V lese hned! Nad tebou hory 2,3 až 2,5. orientace všechny. Ty vyzsi výšky, ale zatím nic moc!!! Ještě se to může změnit, ale vyzsi výšky v alpách jak nedostanou listopadový sníh, tak to hold není ideál. Později potřebují a určitě aj tak vlhčí, teplejší, takže březnový? Uvidíme!!! nikdo neví. Jenom tak hoši pro představu. V lednu mínus 20 v reálu normál a sníh tam nějaký šel, ale jen tak proletěl! Molltaler má tak jak za průměrných podzimu! Když jde na podzim aspoň nějaká jižní fronta. Aj tak v pohodě! Jedem! Toto jsou hory! Předvídat se moc nedá, ale každá zkušenost dobrá!

  3. avatar Kastanek napsal:

    Pokud tam pojedu, tak dám vědět. Mám najezdeno! Mám naslapano! Dřímá ve mě lyžař a hledání zajímavého sněhu! Nemám partaka a jedu sóla! Neměla by mě zastavit jen finanční stránka, ale měli by rozhodnout horské informace a hory!!! Nejedu případně v noci! Pripadne v půlce dalšího týdne. Su už starší pán s mozkem dítěte, takže v klidu! Bum,bum,bum hory! Nespat! Za horama jiiiiiiiiit!!!!

  4. avatar Kastanek napsal:

    Sníh samozřejmě už najdeš a jsme tu taky rádi za to co je! Když se tomu pak venujes denně, tak tě aj baví hledat jen ty místa kde se případně pampouchy tvoří, kde jsou hory zavřené atd., protože ty sněhové rozdíly jsou obrovské! Díváš se na vysypany zelený svah, ale trénuješ na kousku zajímavého sněhu v zavřených horách, ale na lajny to zatím v celých Alpách moc není. Aj tak baví!!!! Já aj chápu, že veřejnost např řekne, že půl metru v Beskydech a mínus patnáct stupňů k tomu je super, ale já už zažil zajímavější podmínky v horách. V Alpách není moc sněhu, ale dá se a buďme rádi za to! Ode mě čekat upřímnost co se týče množství sněhu! Andorra asi teď bude např zajímavá co se týče sněhu! Alpy mají ale taky smysl! Předem vědět, predem tušit, zajímavěji předvídat a makat! Hory mají obrovskou sílu. Dodatek. Můj otec taky píše jak je to v ČR super, já mu věřím a tuším, že to bude hlavně co se teplot týče! Množství sněhu neznám. Juchuchuchuchuchuuu hory!

  5. avatar kastanek napsal:

    Dodatek! Letos už dvě odepsané patky od kingpina! Loni jedna! Jiný problém než ten pásek! Bacha na ty patky! Do budoucna přímí kontakt s markerem nebo přechod na diamir je taky varianta! Zatím měním častěji jak kartáčky na zuby a nebrecim, ale horší bude až to odejde na startu nějakého toho sprintu. Jízdu po jedné lyží raději trénovat, protože su na lehko bez lan, cepínu atd. Už jsem si přečetl zajímavé vzkazy např od horské služby a nejeden mozek by to sejmulo! Respektuju a pokračují! Ziju pro to a nejedu v pózách!!!

  6. avatar kastanek napsal:

    Hmmmmm nemusím jet na sílu. Tak jak? Zima byla to se ví, ale ta jen tak pampouchy atd neudělá. K tomu suchý sníh s větrem taky není ideál na ježdění ve vyšších nadmořských výškách! Aj tak super, protože sv alp měl nejvíc sněhu v celých Alpách a tour de ski in schladming tauern plus nějaký ten sprint mezi stromamama taky super. Maratony, maratony, a sóla. Objevování nových terénu k tomu hlavně z pohledu března. Vyzsi hory, zavřené hory a předem představa co v nich případně dělat! Nic jen tak bez přípravy! Všechno predem na lehko a případně později na těžko v ten okamžik v který cítíš, že tam máš jít! Teď bych jel andoru, ale bude dál trénink a ta příprava!!!! Tour de schladming vtauern. Bo ty terény a zavřené místa tam jsou! Aj tam vjedes s retezama do zadních údolí s barákem! Juchuchuchuchuchuuu nhory

  7. avatar kastanek napsal:

    A dzony do jara nebudu teď mluvit. Su o tom docela rozhodly a není to, že nějak na sílu chcu, musím atd. já na těch webech co znám necitim moc to nadšeni! To mnohdy od malého kluka nebo holky co lyzuji cítím mnohem větší zápal pro lyžování. To malé dítě dovali, podá ti ruku, začne ti přát vše nejlepší do nového roku a má to např 8 roku. k tomu to mluví německy, chce si to vykládat a v reálu mě to malé dítě posouvá vpřed!!! Juchuchuchuchuchuuu! co mě posouvalo např. na pwl vpřed? Moc věcí ne! bacha netoužím zatím po dětech! Jede se co to jde a baví, ale ta realita je zajímavější. případně když se dostaneš na úroveň liga, tak ony pravděpodobně nabídky přijdou. Nebudeš muset pózovat, nadbihat a podobně! plná soustředěnost na hory a pripadne na lidi co potkas v těch horách! bude určitě aj hodně času, kdy tam budu sám, protože těch mozků co šlape pro lajny a jde za horama na plno či má částečně tu možnost jít za něma na plno je hrstka. To je realita! těch s kteryma se budeš předbíhat po sněžení v blízkosti lanovek o kousek čistého sněhu a k tomu většinou neuzrateho atd, tak těch je mnohem víc, ale nic proti nim nemám! Pokecam, pozdravim atd. Aj oni nějakým způsobem ten sport podporují a je jich v reálu třeba! Pokud tě štvou, serou atd, tak to v reálu značí tvou slabost, neschopnost a podobně. Zatím hore zdar!

  8. avatar kastanek napsal:

    Už to tam píšou! Stehna zvyklé, vršek těla taky! Ve čtvrtek a pátek jsem trochu přehřál lýtka, ale už je to nachystané a půjde se nahoru už jen s jednema lyzema! Nebude to zatím žádný šlágr, ale už možná budou za týden lajny! Bacha na údaje sněhu! Např. Dachstein píše 120 a schladming 130. dnes už se to hodně střílí podle síly zasnezovaciho systému a ne prirodniho sněhu. Juchuchuchuchuchuuu jedem!!!

  9. avatar Tichac napsal:

    Happy New Year 2017 všem :o)

  10. avatar kastanek napsal:

    V pohodě. Spravna volba. Z mé strany jen nabídka v reálu pro tu malou, bo dzony hlásil, že mezi vanocama nemá moc času, jestli jsem to dobře pochopil. Každý má svou cestu! A to úplně jednoznačne. Mluvil jsem letos už s dost lidma. není třeba jmenovat! Já mám taky svou cestu. Juchuchuchuchuchuuu bum,bum, bum,bum hory. Ať se daří a to je v reálu aj přání do nového roku. ať se práší v Beskydech mužů napr.popřát a ať to šlape podle vašich představ. dík za pozvání na statek. sám vis a cítíš co se ti chce, nechce a co je či není pro tebe zajímavé. každý má naprosto jiný pohled na věc a jiný vývoj. Pravděpodobně čemu ty reknes např. super dovolená či dobré zaprášení, já např. řeknu parádní trénink atd. atd. atd.! juchuchuchuchuchuuu respekt!

  11. avatar Svoby napsal:

    Nezdar MPP alias Michi von der Küche!!! Tobě tež fajne svátky! Ty jo malá teplotka 39,5 tak to na lyžovačku ani moc nevidím :) a víš jak, štrachat se 700km když tu je to nastejno se mi ani nechce. Hele nakonec jedeme s Džonym na 3 dny Tatry, jedem hlavně pročistit kebule. Na to, že razíme už 25.12. brzy ráno nám ještě není ani jasné jestli berem skluznice nebo cepíny :D. No uvidíme zítra. Jinak v Beskydach už sme aj docela pěkně zaprášili, sněhu je tu stále docela dostatek ale charakter je už jiný-lesní slalom na tvrdé pistě :D. Ale aj to je fajn no ni :). Tož tak, šak jednou musíš na ten náš statek dorazit, je to tu pohoda. Tak sa maj fajně, ať to šlape a snad zas někdy. Hore zdar!!!

  12. avatar kastanek napsal:

    Chachachacha slovo musíš jsem tam střelil? Ty potřebuješ, chceš, či nechceš. To je k vánocům zajímavější. Hlásí větry a aj nějaké sněžení! Tu budou prefuky podle směru a co hlásí, ale to už je velký vetr! Já můžu případně v průběhu jet aj na sever, ale 30 čísel je z mého pohledu málo! Pojedu tam jen za situace kdy budu cítit, že se začíná šlapat do plných a ne jen tréninkově! Do té doby ledovec a ankogel. Každopádně Nevis! Nedá se stoprocentně předvídat. Padne půl metru a su na silvestra třeba na severu, ale zatím to tak nevypadá! Ty základy tam nejsou! Zatím teda!

  13. avatar kastanek napsal:

    Zdar hoši. Veselé vánoce atd. ať to šlape. svoby do nového roku určitě jen ledovec s případným větrem a přejezdem jen na ankogel. Taková je situace. Sněhu málo, ale super tréninkové podmínky. Mám pořad co dělat a jak nejsu na sněhu, tak se neraduju. nevím jaká je situace v ČR v Beskydech, ale tipuju, že žádný šlágr. nepocitej případně s nějakýma lajnama atd. ještě jsem letos žádnou nejel, ale v klidu. Jak říkám! Trénink super. Vem kdyztak malou a dojed. Řekl bych, že malá nic neplatí a camping v klidu. Nechám ju spát v dodávce, ale kolem páté ráno ju zbudim. Přesto nejede vlak! Všechno jiné jde z mého pohledu přizpůsobit. Jinak můj den stojí na snídani atd, takže kolem páté ráno ju vzbudím aj když ty budeš třeba spat! problémy můžou být případně s větrem a na ankoglu to pojede asi jen do střední stanice a sníh tam asi nebude žádný šlágr. Jen za vetru. Ledovec sníh super a lyzovacka aj pro dítě super! lidí předpokládám normál tady. Ty ubytovací kapacity tu nejsou a všude jinde bude lidí víc a sněhu málo! to je můj předběžný pohled na věc. Pokud pojedes aj případně se ženou, tak to je asi všechno jinak. Žádný kemping atd. To už je pak rodinny výlet. Sám víš jakou máte situaci atd. Já nevím. u mě je jedno jestli je pondělí nebo nedela a jestli je štědrý den či Silvestr! Pořád stejný režim a tipuju, že až do ledna tréninkový. Pak se uvidí. Takže případnou návštěvu s malým dítětem si dovedu představit. Děcka na mě volají denno denně, jezdim s něma na lanovkách atd, takže ty musíš vědět. bum,bum,bum, hory jedem! Žádný stres s momentální situace v horách! Jsou místa kde základy jsou a plný trénink baviiiiii!!!!! Juchuchuchuchuchuuu

  14. avatar kastanek napsal:

    Super. Teď obrak. Bojuju se zánětem zubů a začátek ledna ještě návštěva u zubaře. Pak to zatím vypadá na odjezd hranice Itálie-Francie! Sestrier a tak! zatím jednoznačně co se týče sněhu! uvidíme nevím, ale tam sníh je! Jinak skoro nikde co se týče celých alp! Hranice Itálie-Francie na západ od Turína! Jasná volba pokud bude dál v Rakousku sucho! Dvě náhradní patky od kingpina jsou!

  15. avatar Tichac napsal:

    Díky guru… ani nevíš, jaká je to pro nás paráda, mít zase za humny po letech takovou nadílku, že se dá slušně pojezdit… aniž by si člověk musel brát dovolenou a štrachat se stovky kilometrů daleko!!! Teď byla sice menší obleva, ale mráz se vrací a má zas cosik dosypat! V době oteplení sem měl konečně čas dát do cajku splita, takže sem připraven na první ostrej test… eště 2x se vyspím a juchuchuuuuu :o))

  16. avatar kastanek napsal:

    Tak tu se zatím jen trénuje. Ne že by nebylo najezdeno něco v prasanu, ale tu se jen trénuje! Jo Jo tu momentální realitu znám. V ČR je momentálně vzhledem k nadmořské výšce všude víc sněhu jak v rakouských alpách! Chachachacha. Úplně v pohodě. Preju ti to a znovu ti zopakuju, že tu se zatím jen trénuje. Juchuchuchuchuchuuu! uvidíme co bude dal. Z mého pohledu se leden, únor a březen bude lyžovat hlavně v nadmořských výškách mezi 1500-2500 a uvidíme kam bude případně třeba jet či nejet. To nevím! Uvidíme. Z ledovce zatím stoprocentně nikam. Mají nejkvalitnější sníh. Není třeba trénovat na nastrikanem ledě, protože se nechystam na světový pohár a asi tak budou nějak vypadat neledovcove střediska v celých rakouských alpách v tento moment. V klidu v klidu. Momentálně S a SZ vzduch převážně bez srážek k tomu. Fajny pro tvoje beskydské lesíky. Já raději jiné klima, ale prizpusobuju se a do ČR se aj tak nechystam. Jiné fronty a případně jiné hory! každopádně ti to preju, když příroda dá, tak dá. jedem hory!

  17. avatar Tichac napsal:

    Dupu guru, dupu… v sobotu už se v beskydským lesíku prášilo!!! A od tý doby mám absťák… potřebuju další lajnu :o))

  18. avatar kastanek napsal:

    Tichacu zdar. Precetl jsem si jen ten úvod a fotky později! Na zranění to chce hlavu a taky záleží kde máš práh bolesti atd. já letos v létě zavřený palec u dveří u auta a pravděpodobně minimálně výron kotníku. Ani jedno mě nezastavilo vůbec! Asi takový to recept! Obě věci se staly stoprocentně na základě neúplné stoprocentní koncentrace v daný moment. to už je to zajímavé nastavení hlavy a ne ptát se kde se stala chyba! Samozřejmě koncentrace! s palcem jsem ještě ten den bouldroval a další dva dny lezl bez cvakání, ale ty cesty které lezes na obtížnost. A pak už aj cvakas. S pravděpodobným výronem kotníku jsem ještě ten den byl v nějaké 7b+ a lezec to nepoznal. Diagnózu neznám doteď. Jen po tom tréninku bylo Hmmmm ty nepotrebujes vyrtulnik že? až se na něho podíval. tím ti Chcu říct jen asi toto! Hory a boj! když se podíváš po čtyřech měsících na ten palec, tak pořád vidíš stopu, že se zatím hojí a s tím kotníkem je to asi po třech měsících podobné, ale v reálu zraněný jsem nebyl a nejsu. Jen nějaké části mého těla byly v určitý moment slabší na základě mých chyb!!! Stoprocentně na základě mých chyb! Bum,bum,bum, hory juchuchuchuchuchuuu dupej!

  19. avatar Vojtěch Palarčík napsal:

    Super fotky,výlet,hřeben..Topovka!!

  20. avatar Tichac napsal:

    Děláte mi radost kluci… díky Vám za komenty!!!
    Hnedle mám zas pocit, že to tu má nějakej smysl, a tak to nezabalím a budu v těch foto-reportech pokračovat dál :o))

    Hanz: Jasně, obrazová kvalita a možnosti nový krabice jsou úplně někde jinde, ale zas ji nemám furt po ruce v kapse u kalhot, takže takový ty rychlý momentky jsou pasé… a taky to luxusní makro budem muset oželet :o( Takže trochu roním :o)

    Marťas: Pochopils… to sem rád :o) Neboj, v létě zas podniknem nějakou 2-3 denní výpravu po horách… jako onehdá ten Králičák! Už teď se těšíme!!!
    +++ Roots Bloody Roots +++

  21. avatar marťas napsal:

    To nemá chybu! Skvělá, motivující reportáž! Nádherné fotky, úžasná místa, atmosféra, dokonce půvabná bajkerka s sebou!
    Budu se muset zamyslet a porozhlídnout se po okolních horách, jestli by se nenašel podobný výlet. Hoblování rychlebských endur, snášení kola na objevitelských výpravách s Hanzem (on to teda většinou sjíždí…) má také své kouzlo, ale hory, prostor, poznávání nových míst je to pravé ořechové.
    +++ Back to roots! +++

  22. avatar Hanz napsal:

    Jo, jo znám z letošního Drcení a i z předešlých časů. Tož můžu potvrdit, že ta nová krabička nelže a je tam fakt tak krásně. Dokonce se mi ta změna velice líbí a pro starý obrázkovač bych slzu neuronil :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.