Hory

TA3 2016

9. 03. 2017  

Už přesně nevím, jestli sme jen chtěli provětrat cajky, aby nám doma ve skříni nezatuchly… nebo to bylo jen preventivní opatření, abychom to náhodou nezapomněli… zkrátka sme se rozhodli, že si přesně po roce zase trochu zalozíme a odjeli sme do Tater!!

Tentokrát sme na to neměli tejden a nepouštěli se do žádnejch odvážností, jako loni na Däumlingu, ale přesto sme si ty tři dny užili dosytosti a dokonce ve výsledku vlastně lezli o jeden den víc, oproti těm dvoum lezeckejm dnům v Alpách… a to se co, Tome?!?  No to se přece vyplatí, Bobe :o))

Radko, Svoby       (23.9.-25.9. 2016)

, , ,


8 x to už někdo okomentoval

  1. avatar kastanek napsal:

    Jinak hoši až na tento web, si sem tam čtu knížky. Přece jen. Máš nějakou tu knížku v dodávce a když je málo síly, tak ctes. Nespíš víc, ale ctes. Nehledas připojení a víc odpocivas a ctes. Někdo si v zajímavých knížkách podtrhává např. Já ne. Já se k nim vracím a sem tam pridam novou. Je to zajímavější rahabilitace. Každopádně z mého pohledu tento web v klidu, ale je to web. Pro mě má větší hodnotu knížka. Ať už je lezecká, lyžařská atd. Můj foťák např ležel dlouho u rodičů v posteli. Kámoš si chtěl sem tam něco fotit, tak hold jsem mu ho přivezl a tečka. Já nefotim vůbec, i kdyz zatím dál světlo lovím, hledám atd. lyzuju, slapu, chodím hlavně. A to okolo na to má každý asi svůj „systém“. vynasim co potřebuju a časem spíš věci ubíram než do batohu přidávám. Přidal jsem např kýbl kvůli higiene nohou a až postupem času mě napadlo, že tím setrim aj ruky co se týče mrznutí kvůli pití! Nenamacis do studené vody a pak je ze studené vody vytahnes na mráz. Takový kýbl je šetří. Každopádně asi neponeseš kýbl na přechod hor. Je to kýbl na místě odkud se do hor poustis atd. Každého volba. V reálu jen škoda, že jezdíte lézt jednou ročně. Ale to je jen můj pohled a vaše volba.

  2. avatar kastanek napsal:

    Su už nějakou dobu bez telefonu a zatím to dávám. Bez hodin obrovský strach v horách! Někdy vyrazis v noci a to pak fakt vůbec nevíš atd. Budík jsem koupil hodně brzo. Jo aj v severních Alpách jsem už viděl se držet sníh na takových věcech, že neuvěřitelné z mého pohledu. Šel hold vlhký sníh a je to odkloněna stěna ve východní stěně na SV až sever. Něco takového jsem viděl prvně a to zatím stačí! Každopádně je přírodní, že když někam chodí sníh ze SZ a Z, tak na které orientace se ukládá. Sever alp jednoznačně východy a k tomu odklony na SV co se týče např března a tomu čemu se venuju. Byl by dobrý jistič, protože to už vždy většinou nějaký sníh jde a nikdy nevíš kolik. Každopádně dvě hodiny ráno stát pod lajnou a sledovat jak se v ní mění světlo a jak to přesně jet, mě taky ohromne baví. Pak chodit po hřebenu kde jsou obrovské preveje a hledat to sedilecko kde je ten startik mě taky baví. Na to už velká, zajímavá příprava. Ne, že dojdes a jedeš a dvakrát tak ne na každém druhu sněhu. Paráda. Zatím zdar a díky!

  3. avatar kastanek napsal:

    Cece dobré! Teprv vyrazim! Dnes až na oběd. Včera jsem si koupil místo cepínu jeden zajímavy sutr. Zeolit se to jmenuje. Na ladovani do sebe. Hodně stará věc, nic nového a pokusy mě baví. Hlavně ty přírodní. Váha teď na spodní hranici. Byl jsem dva dny zpět v sauně, tož jsem si po dlouhé době stoupl a podíval se. Hodně měsíců jsem se nedival. Fotky jsem všechny neprohlizel. Na mě je to tuze moc, ale to prece nevadiiiiii. Juchuchuchuchuchuuu hory. nevidím to zatím realne ani na koupi vlastního lana, natož tak např cepínu. To taky nevadiiiiii. Su na jiné cestě, ale ty vaše taky v pohodě. Fluorit vápenatý je údajně něco jiného jak fluorid co se přidává do vody a zubních past. Věřím tomu. Zaměnit a prodat. Aj spoustu přírodních výrobků je nekvalitních a pak jsou ty stejné rostliny kvalitní a silné! Toz doufám, že mám ten zpravny sutr, bo v alpách je jich hodně. Juchuchuchuchuchuuu. Hold verim a na určitou stranu se klonim. Ne na základě náhod a není mě to fuk! Juchuchuchuchuchuuu. Díky za report z Tater

  4. avatar Tichac napsal:

    No jo, mami… čekám na tvé rozkazy :o) Tak jesli bereš televizu, tak já vemu satelit, ať je po večerech prdel… nebo raděj rovnou teleport… :o))

  5. avatar Svoby napsal:

    Tož Džony, možnosti jak vidno je habakuku, včil jen sledovat podmínky a jak se bude pozdávat tak do teho prasknut a trada!!! A myslím, že coby trenink na Škarpu nám trocha sněha neuškodí, šak mačky a mačety s sebou, co jako na lehko voe? Na Škarpu to prostě moc nalehko nebude, 50tka bude překypovat. Taka vzpaňala vyprava wzpinačkova s televizorem místo vepřa.

  6. avatar Tichac napsal:

    Mnóó, no nevím, jestli nebude eště moc brzo na takovou procházku… to tam budou možná furt podmínky jako tady v tý severce :o) Ale třeba se pletu! Nicméně nevím, jak lehce nás to pustí přes ty Ošarpance… přecejen vzpomeň, jak sme to tenkrát slaňovali… a štrachat se tím nahoru…!!? A to sme byli jen na Malým Ošarpanci tuším!! Však uvidíme…!
    Každopádně tzv. Koruna Vysoké, čijaksetomenuje, se nejčastěji chodí snad až někde od tý Jehly v Dračom, přes Dračí, oba vrcholy Vysoké a přes Ťažký štít do sedla Váha… ale snad to půjde už zpod Ošarpanců!! Jen bych to dal asi v ‚letnějších‘ podmínkách nalehko, ať nezatmíme někde v půlce na hřebeni… bo Ganek taky netrval zrovna málo hodin :o))
    Kus hlavního hřebene Tater taky můžem… i když to už vyjde nastejno… záleží teda, kde konkrétně! Máš nějakej tip? Do Železný brány nejdu :o))

  7. avatar Svoby napsal:

    Jaja, to byl parádní výlet. Johnek to tu popisuje jakože pohoda, ale si pamatuju, že v každé cestě byl pořádný oříšek. A Ganek, ty vole ten se mi sem tam vybavuje ve snech dodnes. Tak kdy dem na ten hřeben Ošarpance-Vysoká? Koncem dubna by to mohlo být pěkné, jen nesmíme z hřebene na sever, to se nám ale nemůže stát :) Nebo což si tak dát alespoň kus hřebene VT? Sem tam sníh, netřeba řešit vodu…

  8. avatar Krakonoš napsal:

    Tuze pěkné!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.