Ski & Snb

Winter Highlights 2017

20. 11. 2017  

Zima se nám nezadržitelně blíží, takže v rámci motivace, zvýšení natěšenosti a vygradování absťáku tu zákeřně šoupnu malou retrospektivu na loňskou sezónu…  6 akcí před Silvestrem, 6 akcí po… ať je to pěkně vyvážený :o)  Prkno, split, sněžnice, běžky… tentokrát to bylo fakt pestrý…!

 

(1)   Kultovka na rozjezd    (Radko, Svoby, Igor, Maro / 3.12. 2016)

Na začátek sezóny vyrážíme ze Svóbhausu a hurá na kopec! Cestou potkáváme rychlebskýho Máru a ten se bez váhání připojuje. Dvanáctsettrojka neodolá a po chvíli koloběžkování sme na hřišti :o)  První lajna skvostná, druhá luxusní… škoda jen, že to Mára fouknul přímo do stromu… návrat k autu jak Žofré de Pejrak s malou vložkou nočního lyžování… na začátek cajk :o))

 

(2)   Beskydský repeté     (Radko, Svoby, Igor / 8.12. 2016)

Za pár dnů znova… a zas to ořem!! Sníh sice nebyl tak parádní jako prvně, ale vyblbli sme se skvěle… a k tomu ten západ, mňam mňam!!!

 

(3)   Babka na splitu     (Radko, Hanz / 13.12. 2016)

Pro mě den D!!! Poprvý na vysněným splitu! Babí hora bude důstojnej cíl… zkoušíme to na ni z Polska a vyplatilo se!! Sníh taky slušnej a výhledy neskutečný!!! Sjezd parádní… spodní pláň si dáme opakovaně a k autu dojíždíme při měsíčku… nadšení nezná mezí :o)

 

(4)   Lysá na běžkách     (Radko, Svoby / 16.12.-17.12. 2016)

Dva dny volna, tak jedu ke Svobymu! Ten bere pásy, já nafasuju běžky a dáme backcountry na Lysou… stíháme famózní západ s výhledem na Fatru a dokonce i Jeseníky!! Sjezd po cestě s čelovkou, respektive s mobilem v hubě :o))  Druhej den se cestou na Kultovku seknem na Zlatníku a hoblujem sjezdovku… to už sem dlouho nezažil :o) Ve finále šlápnem kus směr Lysá a za šera do hausu… netradiční dvoudenka!!

 

(5)   Průzkum u sousedů     (Radko, Hanz / 22.12. 2016)

Zaleknem se mála sněhu, prkýnka necháme doma, vemem sněžnice a hurá na průzkumnou výpravu do polských Beskyd! Počasí parádní, výhledy jakbysmet, terény taky nějaký objevený, piwo na schronisku vypitý a snowshoe-freeride lesem při čelovkách na závěr… jen ta kosa byla místy nepříjemně vlezlá :o)

 

(6)   Životní lajna     (Radko, Svoby / 25.12.-27.12. 2016)

Tři dny free, tak po štědrovečerní večeři hurá na SK na nějakej ten free :o)  Štěstí ale nepřeje, auto zůstává někde v Sučanech a my se vracíme s plnou polní vlakem… den v háji a v Beskydech sníh tak na procházku :o(  A tak ji druhej den dáme… s Igorem a bandou… ohníček, klobásky, slivka… holt vánoční pohoda!! Další den to jdem vyběžkovat po přilehlých kopcích a potocích… jojo, hydroběžking to je výzva :o))

 

(7)   Beskydskej dabl     (Radko & Jones / 9.1. 2017)

Beru splita, sedám na bus a šupem do Beskyd! Sníh slušnej, holomráz řádnej a já si to na pohodu šlapu jen tak podle oka na Travný :o)  Něco malýho si cestou sjedu a pak si zas užívám příjemnou šlapačku až na vrchol… kochačka a hurá dolů… Pan Jones neskutečně poslouchá… dole na Zlatníku sem tak nadšen, že za chvilku zas šlapu do kopce… tentokrát na Lysou!! Zas stihnu super západ, pivko, pokec s psovodem od horský a vlnivý pecky ke Svóbhausu… za chvilku mi jede bus, takže tajming na jedničku :o)

 

(8)   Sekret s Igym     (Radko, Igor / 10.1. 2017)

Včera Travný s Lysou a dnes domluvenej výjezd s Igorem! Slibuje luxusní lajny a fakt nekecal… sice by to mohlo bejt eště o chlup delší, ale sklon a terén parádní!! Dáme pár jízd a ve finále se tu objevuje i guru Wiki… fajn, vidět ho zas po letech prášit!!! K autu se dostáváme už celkem za tmy… tož díky Igy za důvěru a odvoz :o)

 

(9)   Orgie u sousedů     (Radko, Pucci, Hanz / 14.1.-15.1. 2017)

Zas dva dny volna… jedem s Hanzem zase směr PL, přidává se i Maťa… my šlapem na pásech, ona drtí sněžnice!! Sníh je neskutečnej… tušíme prašanový orgie, ale skutečnost předčí jakékoliv očekávání… terény, který objevujem sou naprosto luxusní a my prášíme jak nevímco :o)  100pro největší hajlajt sezóny!!! Přespíme na fajn chajdě a druhej den pokračování… tak tady se určitě chci zase podívat, páč i ta lajna k autu byla epická… tak jen aby příště zas pěkně nasypalo!!

 

(10)   Luxusní Babka     (Radko, Pucci, Hanz / 19.1. 2017)

Po pěti dnech holt musíme zas někam vyrazit… tak třeba zas pro změnu Babka :o)  Maťa tu eště nebyla, a to co tu viděla, v ní muselo nechat velkej dojem… počasí a výhledy opět fantazie!! Na vrcholu kochačka a pak už hurá dolů… zprvu trochu ufoukaný a tvrdý, ale s přibývajícími stromy se to rapidně zlepšilo a dole už se topíme v závějích… ani na to Maťa nezapomene… hrábla si na dno a i nějaký ty nadávky se nesly zasněženým lesem :o))  Holt tady se (za)padat nesmí, tohle není sjezdovka :o)

 

(11)   Babka bez vyvrcholení     (Radko, Hanz / 28.2. 2017)

Pár tejdnů pauza, páč sem se snažil něco pojezdit v Kanadě, ale už sem zpět, a tak hurá do hajku!! Zas babka, kde jinde… sníh už je sice na ústupu, ale touha po pár obloučcích furt veliká :o)  Eště dole v pásmu lesa narážíme na medvědí stopy, vypadají celkem čerstvě… zahrajem si na indiánský stopaře a pár minut je sledujem… brumla ale nikde, a tak se zas soustředíme na vrchol! Ten nám ale tentokrát dopřán nebyl… tak 100m výškovejch pod ním fičelo tak, že sme normálně na pásech popojížděli nahoru!!! Nasadil sem haršajzny, abych aspoň trochu zvýšil ‚grip, a pokračoval dál, ale po pár metrech sme to museli vzdát, páč to bylo fakt o držku… i tak byl docela problém proti tomu fičáku sestoupit o pár desítek metrů níž, kde už tolik nefučelo… fakt masaker!!!

 

(12)   Loučení s Babkou     (Radko, Hanz / 25.4. 2017)

Konec dubna… všude už zeleno, spíš tak vhodný na bajka, ale my se chcem eště rozloučit s touhle sezónou a hlavně s naší milou Babkou, která má na sobě eště pořád svoji bílou zástěru… sice už kapánek prochcanou, ale snad si to s ní přesto eště naposled užijem :o)  Zkoušíme zas novou výstupovou trasu a jakmile na vrcholu dostatečně vymrznem, vydáme se po ní zase směrem dolů… bohužel sníh už připomíná spíš písek… né barvou, ale jízda je taková zadrhnutá… vůbec to nechce jet a v lese je to snad eště horší… mokrý a samý jehličí a bordel :o(  Holt dalo se to čekat, ale i tak to bylo fajn zakončení sezóny… díky Hanzi!!!

Tož teď už snad jen F11 a valit bulvy :o))

 

, , ,


7 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Tichac napsal:

    Ó njůzélandský Maty, nelituju ani v nejmenším… rázem je tu úplně nová dimenze pohybu po horách směrem vzhůru a co se týče sjezdu taky naprostá paráda!!! Litoval bych jedině, kdyby kvůli tomu opravdu přišla nějaká veverka o kožíšek :o))

  2. avatar Gogin napsal:

    Pecka! Vidim ze kdyz umis hledat, zajezdis si luxusne i u nas:)

  3. avatar Adek napsal:

    Aj ta krajta, kdyz bude dobra konstelace aj ja se pridam.

  4. avatar Maty napsal:

    Ó lahodný Ogurku, stále ladně vidí oko tvé kamerové! Nejradši bych koupil tiket a dojel už včil, jak vidím tu krásu… Co ten tvůj Burma Jones, nelituješ investovaných veverčích kožek? Užívejte!

  5. avatar Pucci napsal:

    Wauuu…zhltla som to jedným dychom! Už aby to bolo, keď si nasadím tie snehuľe na kopec! :D

  6. avatar Svoby napsal:

    Ach, tak si dáme ty Tatry s prkénky, když bude viditelnost, no ni?

  7. avatar Tichac napsal:

    Ach… jak já se těším… :o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.