Hory

Piz Badile & Piz Palü 2017

13. 03. 2018  

A máme tu zas jeden náhradní plán!!  Tenhle výlet do Švajcu měl původně bejt smělým pokusem o zdolání střechy Gruzie, avšak díky prozřetelnosti vyšší moci nám pár dnů před odjezdem zrušili letenky:o))  Tak sme narychlo upekli tuhle variantu… a ono to klaplo!

Nástřel byl asi takovej, že na Badilu vylezem nějakou z cest v SV stěně… buď klasiku Cassina (5c+/6a) nebo sportovnější Paradise (6b)… a pokud by vše klaplo tak i nejlezenější Nordkantu (4b)… pak přesun pod Piz Palü, nahození zimních cajků a hurá přes ledovec na Kuffnera (D-, IV+/V-, 45°-50°). Na to, že sem byl letos zalozit jen trochu před odjezdem v Tatrách, to byl celkem odvážnej plán… ostatně jako vždycky :o)

Netřeba se moc rozepisovat… jak to celý dopadlo, jakej hukot sme zažili a jak sme se proletěli, klasicky napoví náš fotoreport… takže se hoď do pohody, pusť nějakou muziku, zmáčkni F11 a užívej si to… stejně jako my :o))

Radko, Svoby       (19.8.-28.8. 2017)

 

, , ,


11 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Justin napsal:

    Great post.

  2. avatar kastanek napsal:

    V pohodě Radko. Do postele daleko. Su v Bischoshofenu na nádraží a mám kolo. Paráda. Zkusím to někama na eben a ještě nevím kama. Pak už to znám. Počasí teplé dnes a možná někoho překvapím pokud se dostanu do postele nebo spíš do spacáku na bouldermatku. Tam to mám rád. Ve vlaku jsem dnes potkal holku, s kterou jsem byl loni v létě měsíc na tom místě, kam se teď chystám časem ulehnout. To bylo pro mě zajímavé. Poprvé v životě jsem jel v Rakousku vlakem a teď už dál „klasika“. Prohodili jsme pár vět a řekla, že se dojde podívat, ale už ne na měsíc. Nevím Radko, nečeká mě brnkačka ani teď ani další týden a o plánech bych moc nemluvil a ani nějaké dlouhodobé nemám. Těžko říct, kdy se dostanu na bouldermatku, a to co mě teď čeká, považuju za trénink a ne mozkovou improvizaci horskou, ikdyž může případně aj tak nastat hodně problémů a nevím, jak to dopadne a jak dlouho to potrvá atd. ahoj

  3. avatar Tichac napsal:

    Čau Michi, dík za koment… před chvílí prošel mou ‚spam kontrolou‘, takže se tu objevuje až týden po napsání… dřív to bohužel nešlo, byl jsem mimo domov, tak sorry :o)
    Ta květnová návštěva bohužel nehrozí… 1.května normálně makám a kolem 8. mám jen dva dny volna a to nemá smysl… každopádně díky za echo a pozvání!! Bych asi musel seknout s prací, abych se tam letos za tebou vůbec dostal :o))
    A jak tam, kdy vám končí pracovní sezóna ve středisku a kdy se pak přesouváš na hyttu?? Nebo je to jinak a máš nějaké jiné plány na léto?
    Ať je to jak chce, držím palce, ať vše klape a jsi silný po všech stránkách!!! Maj sa, Mašino!!

  4. avatar kastanek napsal:

    Ahoj. Po pravdě řečeno ne každý den si prohlídnu sto fotek za sebou. Dnes komentuju. Někdy jsem se smál a někdy byl bez názoru, protože to nedokážu posoudit. Respekt určitě a to aj k horám aj lidem. Prvního května je úterý a osmého taky. Věřím tomu, že budu na „baráku“ v 1700. Ten první prodloužený víkend se mám v plánu vrátit nahoru někdy v noci ze soboty na nedělu, takže mám snad nedělu. V pondělí ještě nevím, ale spíš ne a mám úterý. Ten další víkend mám půl soboty a nedělu. Takže tak úplně nejde o mě, ale vy máte případně víc dní. Co tu jde dělat? Těžko říct předem. Kromě kola bych si případně nabalil plné auto vašeho horského „zboží“ (možná aj to kolo) a určitě jdou přibalit aj děti, případně ženy. Voda nepoteče, elektrika nepůjde. Každopádně jsem pár roků zpět slyšel, že místní wintrraum je něco jak na Slovensku horská chata, takže snad dobré. Případné deštivé počasí a podobně to už tu znáte a pokud přijde např v květnu více takových dnů za sebou, tak to nebude brnkačka ani dolů do údolí a večer zpět co se týče mě. Nějaké dřevo mám, pokud bude sucho. V reálu zatím pravděpodobně „žádné“ pokud bude pršet či případně sněžit. Nedá se předvídat. Teď mám ještě auto, takže si zásobuju částečně jídlo. Květen budu bez auta. Jak říkám nevím. Lyžování ve firnu, sportovky nebo v noci vyrazit pod místní krásnou horu. Ještě za tmy úplně nahoru, zpět dolů, sjezd ve firnu a budeš do desíti hotový, ale to tu mluvím už o něčem o čem nemám páru a tušení. „Jen“ lyže do těch míst kde je sníh a zpět to „znám“, ale nahoru už bez lyží a zpět návrat do těch míst kde jsou lyže a sjezd, tak to neznám. Určitě lezení nahoru za tmy a zatím nemám představu co si sebou vzít, takže víc věcí. Sjezd na lyžích potřebuješ jet pravděpodobně mezi osmou až desátou. Raději čekat u lyží na určitý druh sněhu, než se vrátit k lyžím pozdě. To vše je třeba, aby hory dovolily!!! Variant je víc. To jen jedna která mě napadá. Hory např. nedovolí lézt sportovky nebo dovolí to o čem jsem se zmínil. To jestli budeš připravený a vycítíš moment okamžiku je další věc a tím to zdaleka nekončí. Nevím. Jednu věc cítím. Není dobré být na mé cestě slabý. Nechcu a ani si to nejde „dovolit“, takže „románu“ konec. Zatím ahoj.

  5. avatar marťas napsal:

    Mě prosím příště ani neříkej, že někam jedeš. Fotka z toho sněhovýho hřebene bez lana mi neudělala úplně dobře… Jinak nádherný lezení, na pohodu zvládnuté nesnáze, jste pašáci!

  6. avatar Gogin napsal:

    Hezky borci! Taky dost ze nekdo dotahne ty svy zadky za lezenim do hor!

  7. avatar Svoby napsal:

    Ty jo Johny, tohle už je seriózní reportérská záležitost. To pošli rovnou i do BBC ;) Dík za report a hlavně za trip. Schara bude holt zase jindy :), holt lepší Badil v cajku než Schara ve stylu těch dvou týpku z článku z emontany. Čest jak cip, večer v autě :D

  8. avatar Buddy napsal:

    zkratka dobre misto ve spravny cas..klobouk dolu…lezci!!!!:-)

  9. avatar Ondra Pěnička napsal:

    dobrá jeba!

  10. avatar ŠteK napsal:

    Krásně zdokumentované. Příště mě vemte s sebou kluci ☺…

  11. avatar Tichac napsal:

    Narazil sem na zajímavej report z Badilu… tak komu by se ten náš zdál nuda, může zkusit totok: http://www.emontana.cz/piz-badile-via-cassin-jachym/

    Naše resumé ztrát:
    Svobyho kšiltovka (zapomenutá v lese)
    HMS karabina Mammut (vyklouznutá ze smyčky)
    Lezečka Rock Pillars (spadlá do údolí)
    Teleskopy Leki (nenaloženy do vrtulníku)

    …holt hoši byli tutově lepší :o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.