Bike

Chilcotins Backcountry 2019

1. 12. 2020  

Bejt v Kanadě a nedat si aspoň malý backcountry, to by mě vážně mrzelo… na záda hodit bágl s věcma na spaní a přežití, vzít bajka a pár podobně ujetejch kámošů a hurá do divočiny… a tak se to stalo!!

Na Zedovo doporučení jsme si to namířili do South Chilcotin Mountains… že si jako dáme třídenní bajkovačku v horách! Hydroplánem na Lorna Lake (cca 1.900 m), odtud pak přes sedlo Lorna Pass (cca 2.230 m) k 24km vzdálenýmu Spruce Lake (cca 1.600 m) a dále dalších skoro 30km do cíle. Takovej byl plán…! Když jsme se pak, po zdlouhavým trmácení ze Sunshine Coast, probudili do mrazivýho rána u Tyaughton Lake a šli se poptat na letadýlko, přišlo zklamání… kvůli sněhu ve vyšších polohách už nás bohužel k Lorně nevezmou, leda tak k jezeru Spruce… to se ale zase nechce nám, dávat za to tu požadovanou sumu, a tak se rozhodnem, že si tam šlápnem po vlastní ose… kór když Madec vyměk’ a může nás tak přiblížit pěknejch 20km k začátku trailu!! Paráda… dvoudenní dobrodružství může začít :o)

Radko, Hanz, Nátělník       (30.9.-1.10. 2019)

, ,


4 x to už někdo okomentoval

  1. avatar Hanz napsal:

    chi, chi, :) chilcotins za jedna mínus. Bo jedna fotka tam je fakt hnusná. To snad uzná, každý kdo je chlap. Originál je hold těžko překonat.

  2. avatar Lapča napsal:

    krása!!!!!

  3. avatar pit napsal:

    VERY NAJS BJUTIFL :)

  4. avatar Madec napsal:

    Diky, pekne napsane a vybrane foto :-)
    At se dari Tichaci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.